Aleksandar Ranković (©YouTube)
Aleksandar Ranković (©YouTube)

Aleksandar Ranković preuzeo klub iz Singapura

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 14:02

Nekadašnji fudbaler Rada i Partizana, a kasnije trener ADO Den Haga, nastaviće karijeru na klupi Lajon Sitija

Drugi pokušaj Aleksandra Rankovića da lansira samostalnu trenersku karijeru u orbitu. Prvi, 2020. na klupi holandskog prvoligaša Den Haga nije bio uspešan, a novi će imati u dalekom Singapuru. Dogovorio se 44-godišnji Beograđanin da preuzme Lajon Siti, a na klupi će zameniti Rista Vidakovića, koji je podneo ostavku usled loših rezultata u prvoj polusezoni.

Lajon Siti ima ambiciju da se bori za titulu, međutim posle 15 kola je tek treći na tabeli. Daleko od toga da je bilo šta izgubljeno, lider Albireks Nigata ima samo četiri poena više. Do kraja prvenstva ima još devet kola, dovoljno je vremena da se taj minus istopi.

Izabrane vesti

Glavni zadatak Rankoviću je da se vrati titula, koja je poslednji put osvojena 2021. godine. Prihvatljivo je i drugo mesto, dokle god Lajon Siti završi ispred Tampines Roversa, pošto bi ono odvelo u Ligu šampiona. Albireks nema pravo nastupa na međunarodnoj sceni, jer je to japanski klub koji se samo takmiči u prvenstvu Singapura.

Ne bih bio ovde da ne verujem u ovaj projekat, a to nije samo zbog infrastrukture koju imamo ovde. Ono što je važnije, ljudi u klubu i oko njega doprinose na različite načine da sve bude sjajno organizovano. Kao da je evropski klub, na onome što Lajon Siti ima čak bi i mnogi holandski klubovi mogli da pozavide“, kazao je Ranković.

U trostrukom prvaku Singapura radila su još dva srpska trenera, 2019. godine vodio je ekipu Radojko Avramović, a 2022. Luka Lalić, sadašnji tehnički direktor tog kluba. Ranković nastavlja tradiciju trenera koji pričaju srpski jezik.

Jasno, Srbin sam, ali uvek pričam da sam holandski trener, jer tamo sam proveo najveći deo karijere. Kako igračke, tako i trenerske. Navijači mogu da očekuju da moja ekipa igra izuzetno napadački fudbal, da dominira na terenu. Kreiraćemo veliki broj šansi, a s druge strane ćemo se potruditi da ostavljamo što manje prostora protivniku da nas ugrozi“, rekao je Ranković.

Lajon Siti se uglavnom oslanja na domaće igrače, ali srpski strateg će zateći i nekoliko stranaca. Tu su Brazilci Pedro Enrike i Dijego Lopez, Španac Manuel Erera Super, Belgijanac Maksim Lestean, Australijanac Berni Ibini Isei i Japanac Kodai Tanaka.

Rankoviću je ovo drugi klub koji će samostalno voditi, ali nije bio bez angažmana ni u prethodne dve sezone. Prošle je bio pomoćni trener Mihaelu Silberbaueru i Henku Frejzeru u Utrehtu, a sezonu pre toga je radio sa Frejzerom u Sparti iz Roterdama.

Priliku da debituje Ranković će imati u subotu od 12 časova, kada će njegov Lajon da gostuje Tandžong Pagaru.



tagovi

Aleksandar RankovićLajon Siti SejlorsSingapur 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara