Momenat kada je pao drugi gol (©Reuters)
Momenat kada je pao drugi gol (©Reuters)

Anćeloti se nije potresao, poraz od Lajpciga ne boli mnogo; Mudrikova bravura ostavila Šahtjor u igri

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.10.22. | 22:57

Nemci nemaju pravo na kiks u Varšavi, Seltik je završio svoje

Moglo je sve da bude rešeno koliko večeras za Real, ali moraće branilac evropske krune da sačeka poslednje kolo i Seltik u Madridu da overi prvo mesto na tabeli Grupe F.

Daleko dobre igre i pozitivnog rezultata, ali pošto nije mogao da računa na trojicu od četvorice najvažnijih igrača, Karima Benzemu, Luku Modrića i Fedea Valverdea, Karlo Anćeloti je sa mirom u glavi mogao u prepoznatljivom maniru da žvaće žvaku i odgleda utakmicu. Jer i pored toga što je Lajpcig slavio rezultatom 3:2 (2:1), sve je u rukama Kraljevića. Prvo mesto je sigurno, u to niko nema ni trunku dileme.

Izabrane vesti

Lajpcig je uspeo da se izvuče iz goruće situacije i posle šamara od Šahtjora kod kuće i Reala na strani, ekipa Marka Rozea se uzdigla, vezala tri pobede i stigla nadomak sigurnog učešća u osmini finala. Za to će naredne srede biti potreban makar bod, jer bi Šahtjor eventualnom pobedom napravio senzaciju i otišao dalje preko Lajpciga sa istim brojem bodova, ali i obe recke u međusobnim sudarima što je prva mera koja se uzima u slučaju da su dve ekipe u istoj ravni.

Rozeova ekipa definitivno se pronašla u oktobru. Evo, skoro ceo mesec je prošao bez poraza, samo dva remija i odličan, napadački fudbal koji je doneo ne samo dobre stvari u domaćim okvirima, već posebno u Ligi šampiona gde je sada proleće osigurano. Samo je pitanje da li u Ligi šampiona ili Ligi Evrope.

Lajpcig je krenuo silovito i već posle 18 minuta vodio sa 2:0. Joško Gvardiol, koga Luka Modrić želi da vidi u Madridu jednog dana, matirao je Tiba Kurtou već u 13. minutu posle dobre asistencije Andrea Silve, da bi Kristofer Nkunku iskoristio još jednu izuzetnu glupost Realove odbrane i duplirao vođstvo.

U mirnijim vodama plovili su domaći fudbaleri, mada im je isti pokvario Vinisijus Žunior pred sam odlazak na odmor. Marko Asensio je odlično proigrao Brazilca koji je u smiraj poluvremena zapalio iskru nade da desetkovani Real može i do pobede večeras. Nije bilo realno da se to zaista i dogodi...

Da je Oreljen Čuameni bio samo malo sigurniji u sebe tokom 53. minuta možda bi se strašan promašaj pretvorio u pravu dramu. Posle tog momenta Real kao da je pao i nije se mnogo video u Lajpcigovoj odbrambenoj trećini. Pokušao je Anćeloti da oživi Edena Azara, ali je Belgijanac po običaju bio nevidljiv...

Definitivnu pobedu domaćinu doneo je Timo Verner posle trka Mohameda Simakana sa desnog boka i preciznog dodavanja za nemačkog ofanzivca kome je ostao lakši deo posla, da bi duboko u nadoknadi Rodrigo sa bele tačke postavio konačnih 3:2.

Seltik je svoje završio u elitnom društvu i za kraj ide na streljanje Realu u Madridu, dok je Šahtjor i dalje u igri za plasman u nokaut fazu posle remija u Glazgovu – 1:1 (1:0).

Nije se bez razloga o Mihailu Mudriku pričalo u superlativu i ne kunu se u Šahtjoru bezveze u njega. Momak koga mnogi zovu ukrajinskom verzijom Lionela Mesija zablistao je u 58. minutu i praktično iz solo akcije maestralno poentirao za bod koji klub iz Donjeca i dalje drži u životu. Bila je to majstorija slična onom što je uradio Kai Haverc u Salcburgu, samo je Mudrik to učinio pošto je dugo sam driblao loptu kao golu, prošao direktnog čuvara, a onda raspalio i matirao Džoa Harta na čiju dušu takođe ide ovaj pogodak...

Seltik je prvi zapucao. Igrao se 34. minut kada je Jorgos Jakumakis dao razlog navijačima škotskog velikana da sanjaju velike snove. Ali, Mudrik ih je rasprštio kao balon od sapunice.

LIGA ŠAMPIONA - 5. kolo

Grupa F

Lajpcig - Real Madrid 3:2 (2:1)

/Gvardiol 13, Nkunku 18, Verner 81 – Vinisijus 44, Rodrigo 90+4/

Seltik – Šahtjor 1:1 (1:0)

/Jakumakis 34 – Mudrik 58/



tagovi

Real MadridSeltikRB LajpcigRed Bul LajpcigŠahtjorŠahtjor DonjeckKristofer NkunkuJoško GvardiolVinisijus ŽuniorMihajlo MudrikTimo Verner

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara