Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Antalija progledala s Jalčinom, mogu li Džeko i Tadić da je uspavaju?

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.02.24. | 13:37

Kanarinci nemaju pravo na kiks jer je Galatasaraj odmakao tri boda

Fenerbahče ostaje u vrhu tabele turske Superlige posle 23 kola, ali se njegov najveći neprijatelj Galatasaraj prebacio na čelo posle jučerašnjeg slavlja nad Samsunom. U trenutnoj situaciji na tabeli, svaki gubitak bodova bio bi koban za Kanarince. Međutim, Fener bi ove nedelje mogao da se suoči sa neuspehom, jer gostuje šestoplasiranoj Antaliji. Subotnji protivnik žuto-plavih nije izgubio nijednu od poslednjih sedam takmičarskih utakmica i pun je samopouzdanja.

Tim iz poznatog turskog letovališta već gleda ka međunarodnim mestima. Nedavnim nizom uspeha u ligi Škorpioni su smanjili zaostatak u odnosu na četvrto mesto. Pre prvenstvene utakmice protiv Fenerbahčea crveno-bele samo dva boda dele od Bešiktaša. Još postoje realne šanse da sezonu završe među četiri najbolja tima i izađu na međunarodnu scenu.

Izabrane vesti

Od promene trenera u januaru 2024. Antalija nije izgubila nijedan meč. Trener Sergen Jalčin je odlično počeo kao naslednik Nurija Šahina i njegov tim je pun samopouzdanja. U poslednjih šest prvenstvenih utakmica Antalija je ostvarila dva trijumfa i četiri remija.

17.00: (6,25) Antalija (4,10) Fenerbahče (1,55)

Crveno-beli žele da nastave sa dobrim rezultatima protiv Fenerbahčea. Kod kuće, Antalija ima skor od pet pobeda, šest remija i samo jednog poraza ove sezone, što je čini jednim od najjačih ekipa na domaćem terenu. U ovih 12 utakmica, Antalija je primila samo devet golova.

U mediteranskom klubu takođe veruju da mogu da ostanu neporaženi i protiv Fenerbahčea. Škorpije su samo tri puta izgubile u devet poslednjih mečeva kod kuće od Kanarinaca iz Istanbula. Pored toga, Sergen Jalčin ima obećavajući učinak od četiri slavlja, jednog remija i pet neuspeha protiv Fenera kao trener protivničkog tima. Pod njegovim vođstvom, Antalija nikada nije primila više od jednog gola ni na jednom meču.

Odbrambeni bedem Antalije je stoga suočen sa pravim testom zrelosti. Sergen Jalčin mora bez dva igrača u timu za prvenstveni duel protiv Fenerbahčea. Pored suspendovanog golmana Kagana Arikana, ovog vikenda mora da pauzira još samo Ufuk Akjol zbog povrede.

S druge strane, Fenerbahče cilja na sledeću pobedu u ligi. Kanarinci su za dlaku izbegle remi protiv Bašakšehira pre desetak dana, golom u nadoknadi. Fener je u protekloj rundi pobedio Ankaragudžu sa samo 2:1. Sada se tim trenera Ismaila Kartala suočava sa teškom preprekom u Antaliji.

Kartal može u velikoj meri da iskoristi puni potencijal, a takođe ima još jednu opciju više u centralnoj defanzivi sa potpisom Čaglara Sojundžua iz Atletiko Madrida. Pride, nedavno je u klub stigao Leonardo Bonuči. Sa Egribajatom, Bekaom, Peresom i Fredom, četiri igrača su i dalje nedostupna zbog povreda. Međutim, za Fener je veoma važno da su u navali Edin Džeko, Dušan Tadić i Sebastijan Šimanski, jer je ovaj trio postigao 32 od ukupno 61 gola ekipe u ligi.

TURSKA 1 – 24. KOLO

Petak

Ankaragudžu - Sivas 0:0

Hataj - Karagumruk 3:1 (1:0)

/Matondo 41, 90+5, Strandberg 51 - Lazanja 86/

Samsun - Galatasaraj 0:2 (0:2)

/Nelson 5, Jilmaz 11/

Subota

Rize - Konja 0:0

14.00: (1,60) Bašakšehir (3,90) Istanbul (5,80)

17.00: (6,25) Antalija (4,10) Fenerbahče (1,55)

17.00: (2,20) Gazijantep (3,40) Kajseri (3,30)

Nedelja

11.30: (2,25) Pendik (3,50) Adana Demir (3,10)

14.00: (2,40) Kasimpaša (3,45) Alanja (2,90)

17.00: Bešiktaš - Trabzon

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1AntalijaFenerbahčeEdin DžekoDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara