Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Arsenal je pao, šansa za Siti: Pevci strepe od svemogućeg Halanda

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.02.23. | 10:55

Premijer liga: Derbi 22. kola danas (17.30) u Londonu. Građani u poteri za Tobdžijama, Pevci posrću u poslednje vreme, ali znaju kako se dobija šampion u prestonici. Kvota u Mozzartu da će Norvežanin da postigne gol je 1,80

Arsenal je konačno kiksnuo u subotu, neočekivano na Gudisonu protiv Evertona (0:1), pa je šansa za Mančester Siti da se primakne na samo dva boda i nastavi poteru za četom Mikelom Artetom. Četa Pepa Gvardiole danas (17.30) u derbiju 22. kola Premijer lige gostuje Totenhemu u Londonu.

I Totenhem i Mančester Siti imali su uzbudljiv finiš prelaznog roka, s tim da su jedni zadovoljni, a drugi razočarani. Sparsi su na pozajmicu doveli defanzivca Sportinga Pedra Pora, koji je svojevremeno bio član upravo Sitija, ali ga je menadžer Đozep Gvardiola poslao prvo u Valjadolid, a potom među Lavove, koji su ga otkupili prošlog proleća.

Izabrane vesti

S druge strane, Građani su iznenada ostali bez beka Žoaa Kansela koji je, nezadovoljan tretmanom koji je imao poslednjih sedmica, brzinom svetlosti svojim stavom i ponašanjem izboksovao šestomesečnu pozajmicu u minhenski Bajern. Uzbudljiv je pridev koji moramo da upotrebimo i kada pominjemo prethodni okršaj ova dva kluba, odigran 19. januara na Etihadu. Tada je Totenhem na poluvremenu vodio sa 2:0, ali u nastavku je primio četiri gola i pokunjen se vratio u London. Od tog meča izabranici Antonija Kontea slavili su protiv Fulama u prvenstvu i Prestona u FA kupu, ali je italijanski stručnjak imao razloga za nervozu.

17.30: (4,60) Totenhem (3,60) Mančester Siti (1,80)

Naime, iako su nedavno ostrvski mediji pisali o tome da uprava planira da mu ponudi novi, finansijski još povoljniji ugovor sada su promenili ploču i pominju da će bivšeg selektora Azura po završetku sezone zameniti sunarodnik Mauricio Sari.

Erling Haland je pogodio 25 puta na 19 prvenstvenih mečeva. Kvota u Mozzartu da će Norvežanin da zatrese mrežu Pevaca je 1,80.

Siti je takođe slavio i u Premijer ligi (protiv Vulverhemptona) i u FA kupu (protiv Arsenala), a jedina je ekipa koja još ima realne šanse da ugrozi vodeće Tobdžije (sam Totenhem zaostaje čak 14 bodova).

Obojica menadžera nemaju previše problema sa povredama. Gvardiola u narednih mesec dana ne može da računa na štopera Džona Stounsa. Fil Foden nije igrao u poslednje dve utakmice zbog povreda stopala, ali bi mogao danas da bude u konkurenciji za tim. Za Pevce bi mogao da debituje najnovije pojačanje Pedro Poro. Od povreda su se oporavili Rišarlison i Lukas Mura, dok je spreman i Hari Kejn, pa će Konte imati slatkih briga koga da stavi u napad.

Totenhem juri Ligu šampiona, poražen je čak tri puta na poslednjih pet mečeva, dok je Siti posle poraza u gradskom derbiju dobio Pevce i Vulverhempton, uz sedam golova, od toga četiri gola delo je fantastičnog Erlinga Halanda.

Pevci su dobili Građane na prethodna dva duela na svom stadionu (1:0 i 2:0).

TOTENHEM – MANČESTER SITI (17.30)

LONDON – Stadion Totenhema. Sudija: Madli.

TOTENHEM (3-4-3): Loris – Dejvis Romero, Dajer – Poro, Hojbjerg, Betankur, Perišić – Kuluševski, Kejn, Son.

MANČESTER SITI (4-3-3): Ederson – Akandži, Laport, Ake, Luis – Gundogan, Rodri, De Brujne – Marez, Haland, Griliš.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

PREMIJER LIGA – 22. KOLO

Petak

Čelsi - Fulam 0:0

Subota

Everton - Arsenal 1:0 (0:0)

/Tarkovski 60/

Aston Vila - Lester 2:4 (2:3)

/Votkins 9, Sutar 32ag - Medison 12, Iheanačo 41, Tete 45+2, Prat 79/

Brentford - Sautempton 3:0 (2:0)

/Mi 41, Embuemo 44, Jensen 80/

Brajton - Bornmut 1:0 (0:0)

/Mitoma 87/

Mančester junajted - Kristal Palas 2:1 (1:0)/

/Fernandes 7pen, Rašford 62 - Šlup 76/

Vulverhempton - Liverpul 3:0 (2:0)

/Matip 5ag, Doson 12, Neves 71/

Njukasl - Vest Hem 1:1 (1:1)

/Vilson 3 - Paketa 32/

Nedelja

15.00: (2,70) Notingem Forest (3,10) Lids (2,75)

17.30: (4,60) Totenhem (3,60) Mančester Siti (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaMančester SitiTotenhem

Obaveštavaj me

Man. Siti
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara