(©AFP)
(©AFP)

Atletiko Nasional iz Asunsiona kreće u lov na kartu za Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.03.21. | 23:10

Dvostruki osvajač pehara Oslobodioca Amerike priželjkuje povratak na staze stare slave

Stadion Rohelio Livieres biće poprište bitke između Guaranija i najtrofejnijeg kluba u Kolumbiji – Atletiko Nasionala. U drugoj fazi kvalifikacija za Kopa Libertadores, velikan iz Medeljina potencijalnom pobedom u gostima završava veći deo posla (01.30).

01.30: (2,45) Guarani (2,85) Atletiko Nasional (3,10)

Izabrane vesti

U dosadašnjem toku kvalifikacija za Kopa Libertadores nisu viđena značajnija iznenađenja. Favoriti su u prvim susretima opravdali to zvanje, ali im predstoji i revanš da potvrde prolazak. U drugoj preliminarnoj fazi najeminentnijeg klupskog takmičenja na Zelenom kontinentu preostalo je još samo da se odigra meč između paragvajskog Guaranija i kolumbijskog Nasionala kako bi se kompletirali rezultati i stekao bolji uvid u to ko je bliži prolasku u završnu fazu.

U prethodnoj fazi učestvovalo je šest timova, a među njima je i Guarani- Žuto-crni su morali da eliminišu Rojal Pari da bi zakazali dvomeč sa Atletiko Nasionalom, koji je bio slobodan u prvoj preliminaronoj rundi. U grupnoj fazi Kopa Libertadores ima mesta samo za četiri tima iz kvalifikacija, a najbliži da stane u predvorje je brazilski Gremio. Ostali favoriti jesu slavili (sa izuzetkom San Lorenca), ali daleko od toga da su poput Gremija završili posao u prvom meču.

Sve to nagoveštava da bi u Asunsionu Guarani i Atletiko Nasional mogli da odigraju tvrdo, da će skrivati karte i tek u Kolumbiji pokazati čime raspolažu. Guarani je u prvoj rundi prolaz obezbedio u prvih 45 minuta. Spakovao je u Boliviji Rojal Pariju tri gola do odlaska na odmor, u Asunsion doneo 4:1, a potom remizirao na domaćem terenu (1:1).

Ne dolazi ovaj duel u dobrom momentu ni za Nasional, ni za Guarani. Zeleni su remizirali u kolumbijskom šampionatu, ostvarili su samo jedan trijumf u poslednja četiri kola i odaljili se od čela tabele. Guarani je minimalnim rezultatom poražen od Sportiva Lukenja, ali uprkos toma što je izgubio dva puta u prethodna tri kola, pobedom nad Libertadom bi se izjednačio sa Nasionalom i Olimpijom, koji sa 13 bodova drže prve dve pozicije u paragvajskoj Aperturi.

Gustavo Kostas, trener Guaranija, sačuvao je neke od nosioca u tom porazu od Lukenja da bi njegov tim bio što svežiji za drugu preliminarnu rundu i okršaj sa Atletiko Nasionalom. Giljermo Benitez se požalio na povredu i on će, verovatno, propustiti ovaj susret. Aleksis Viljalba će zameniti Huana Franka, a Fernando Sedres će zaigrati umesto Žozue Kolmana. Trener Guaranija je posle meča sa Sportivom bio ljut i zabrinut zbog izdanja njegovog tima. 

„Nedostajalo je duha, želje, intenziteta koji obično imamo, to me je najviše povredilo. Nema izgovora”.

Trener Atletiko Nasionala Aleksandre Gimarais je na put poveo 20 igrača, a za meč sa Guaranijem ne može da računa na Žersona Moskeru, Andresa Andradea i Aleksa Kastra. Gimarais je u superlativu govorio o Gustavu Kostasu.

„Radio je u skoro svim zemljama Konmebola i brzo stavlja svoj pečat na timove koje vodi, privilegija je takmičiti se sa trenerom poput njega“.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 2. RUNDA

Utorak

Santos - Deportivo Lara 2:1 (0:0)

/Vinisijus 50, Melo 71 - Anzola 52/

Montevideo Vonderers - Bolivar 1:0 (0:0)

/Rolon 55/

Sreda

Union Espanjola - Independijente del Valje 1:0 (0:0)

/Kaisedo Lastra 56ag/

Universidad Katolika - Libertad 0:1 (0:1)

/Bogarin 38/

Četvrtak

Karakas - Hunior 1:2 (1:0)

/Akinjola 35 - Borha 69, Dita 90+1/

Gremio - Ajakučo 6:1 (4:0)

/Braz 4, Fereira 28, Souza 33pen, 41, 86, Avezedo 79 - Kinja 73/

Universidad de Čile - San Lorenco 1:1 (0:0)

/Enrikez 76 - Di Santo 78/

Petak

01.30: (2,45) Guarani (2,85) Atletiko Nasional (3,10)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

GuaraniAtletiko NasionalKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara