Karim Adejemi i Patson Daka (©Reuters)
Karim Adejemi i Patson Daka (©Reuters)

Austrijska mašina za davanje golova

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.21. | 13:33

Efikasni Salcburg u derbiju 18. kola prvenstva dočekuje najvećeg rivala u borbi za titulu Rapid iz Beča

Moćna mašinerija iz Salcburga hita ka osmoj uzastopnoj kruni u Austriji. Prethodnih godina tim, iza kojeg stoji energetski gigant Red Bul, dominirao je u zemlji podno Alpa. Na startu ove sezone je imao neke kikseve, već je ostvario tri poraza, ali kako šampionat odmiče tako je i branilac titule sigurniji. Pred dolazak Rapida iz Beča danas (17.00) u derbiju 18. kola austrijske Bundeslige, "večiti" šampion je u seriji od šest pobeda, od toga pet u prvenstvu.

Salcburg ima maksimalan učinak u 2021. godini, a u dosadašnjem toku kampanje je na 17 utakmica sastav američkog stručnjaka Džesija Marša postigao čak 54 gola, više od tri po meču. U odnosu na one mečeve sa Crvenom zvezdom u plej-ofu za Ligu šampiona tu su i dalje golman Cican Stanković, Zlatko Junuzović, kapiten Andreas Ulmer i Zambijac Patson Daka, drugi strelac šampionata Austrije sa 13 golova. Na prvom mestu je njegov saigrač, talentovani napadač iz Malija Seku Koita.

Izabrane vesti

Rapid je i ove sezone gotovo odličan i najveća je pretnja šampionu. Drugu sezonu standardan u titmu iz Beča je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Filip Stojković. I tim iz prestonice zemlje valcera je sjajan na početku ove godine. Vicešampion sa Ernst Hapel stadiona imao je pet vezanih pobeda, ali je u prethodnom kolu odigrao bez golova sa Altahom u gostima, pa sada zaostaje tri boda u odnosu na lidera, pet kola pre kraja ligaškog dela sezone.

Posle 22. runde u Austriji igra se još 10 utakmica najboljih šest ekipa u ligi. U prvom delu šampionata u prestonici Rapid i Salcburg su odigrali nerešeno – 1:1, a 16. decembra prošle glodine šampion iz Mocartovog grada je razbio zeleno-bele sa 6:2 u osmini finala Kupa Austrije.

Lider prvenstva je ove zime ostao bez supertalentovanog Mađara Dominika Soboslaja, koji je pojačao „bratski“ RB Lajpcig.

Poslednjih godina Salcburg lako izlazi na kraj s Rapidom na Red Bul areni. Šampion Austrije je na svom terenu dobio ekipu iz Beča na šest uzastopnih utakmica. Kvalitet, tradicija, domaći teren, sve je na strani Bikova. 

AUSTRIJA 1 - 18. KOLO

Subota

Hartberg - Rid 1:1 (1:1)

Austrija Beč - Altah 5:1 (0:1)

Svarovski Tirol - Sankt Pelten 0:1 (0:0)

Nedelja

14.30: (2,25) Šturm (3,35) Volfzberger (3,20)

14.30: (9,00) Admira (5,20) LASK (1,33)

17.00: (1,65) Salcburg (4,00) Rapid Beč (5,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Austrija 1Red Bul SalcburgSalcburgRapid Beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara