Žan Kristof Baebek (©Starsport)
Žan Kristof Baebek (©Starsport)

Bajbek na tankom ledu, Partizan dovodi novog špica

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.12.20. | 13:32

Traži se i desni bek da bude alternativa Aleksandru Miljkoviću

Prioritet Partizana tokom zimskog prelaznog roka biće angažman novog centarfora! Promenio se maltene ceo korpus napadača u Humskoj od letos do danas, biće još najmanje jedno novo lice jer stručni štab želi fudbalera sposobnog da igra u kontinuitetu.

Što znači da je pozicija Žana Kristofa Bajbeka žestoko uzdrmana. Francuz je stigao početkom oktobra kao veliko pojačanje, ali je na terenu, u dve utakmice, proveo zbirno 99 minuta. Zatim se povredio i u klubu su shvatili da od njega neka velike vajde, bar zasad, nema. Pitanje je da li će je i biti, ali da ne bi gatali, rešili su da dovedu špica na koga mogu da se oslone.

Izabrane vesti

Tražimo centralnog napadača, koji može da igra i po boku. Potreban nam je špic koji daje notu. Videćemo da li će biti domaći ili stranac, ide se ka strancu“, pojasnio je trener Aleksandar Stanojević.

Što ne znači da će Bajbeka otpisati, jer ga je i tražio, međutim, nikog ne bi iznenadilo ako bi se Partizan za zimu rastao sa bivšim članom PSŽ-a.

To su radikalne stvari. Razmišljam na drugi način: sjajan je igrač, bio je moj izbor, ali način na koji se razvija situacija u vezi s njim, u vezi s povredama, ne daje mi sigurnost. Ne interesuje me da li će ići ili ne, sigurno ćemo dovesti igrača na toj poziciji. Hoću da budemo siguran, ne želim rizik“.

Možda neko nalik Kleu, koga ste trenirali u prvom mandatu ili Petru Škuletiću, koji je rešetao malo posle vašeg odlaska?

Ne. Obojica su vrhunski igrači, ali imamo Nikolu Štulića, koji je taj tip. Ne bih ga duplirao. Tražimo intenzivnog napadača, hitrog, koji može i po boku i po centrali da odgovori zahtevima u različitim sistemima“.

Bajbek maltene nije ni imao šanse da se pokaže. Za ono malo vremena, protiv OFK Bačke u kupu i protiv Radničkog u prvenstvu nije impresionirao.

Tek je došao, morate da imate strpljenja. Specifična je situacija, u poslednje dve godine nije imao povreda, osim nekih sitnih. Jedini problem je bio što je došao nespreman, s obzirom da je poslednju utakmicu u Holandiji odigrao u martu, posle je usledila pandemija, što je diktiralo celu situaciju. Nedostatak napadača nam je suštinski bio najveći problem, svi ostali su odatle dolazili. Teško je improvizovati. Da sam znao da će Štulić odigrati ovako dobro, kao u poslednje vreme, možda bih mu ranije dao šansu. Možda je to bila moja greška, ali me tad nije ubeđivao na treninzima da je to – to“.

Drugo pojačanje na kome će insistirati Aleksandar Stanojević je desni bek. Kao rezervna opcija Aleksandru Miljkoviću.

Tražimo alterantivu za desnog beka. Ostali potezi će zavisiti od igrača koji budu odlazili. Nadam se i rekao sam ljudima iz kluba da mi je važno da novajlije dođu do 11. januara, međutim... Verujem da ni u Realu ne mogu da dovedu na vreme pojačanja. Nadam se da hoćemo, prethodni put su počeli da nam dolaze u završnici, nisam imao vremena. I to njih šestorica. Sad će biti lakše uklopiti jednog ili dvojicu“, kaže Stanojević


tagovi

Žan Kristof BajbekAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara