Giljermo Fernandez slavi pogodak (©Reuters)
Giljermo Fernandez slavi pogodak (©Reuters)

Banfild nije pokazao ništa, a dolazi mu strašna Boka Juniors

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.03.23. | 23:03

Argentina: Đenovljani u dobroj formi pred meč 7. kola šampionata

Iako je još rana faza prvenstva, već sada naslućuju se dve ekipe sa totalno suprotnim očekivanjima, ali sa istom željom za pobedom. Banfild je fenjeraš argentinske profesionalne lige sa samo tri osvojena boda u dosadašnjem toku prvenstva i još nije zabeležio pobedu. Nasuprot tome, Boka Juniors kao dvostruki branilac titule, doživela je samo jedan poraz u takmičenju i u borbi je za sam vrh tabele. Pre samo godinu i po dana ova dva tima igrala su finale prvog izdanja Liga kupa, i dok su Đenovljani zadržali svoje prioritete, Zelenoj bušilici preti grčevita borba za opstanak u eliti. Duel dve ekipe sa suprotnih obala Rijačuelja na programu je noćas 01.30 po srednjoevropskom vremenu, a mesto poprišta je stadion Fransisko Sola u južnoj zoni Buenos Ajresa.

Zauzimajući poslednju poziciji u argentinskom šampionatu, Banfild je sakupio samo tri boda u šest odigranih kola. Tim Havijera Sanhinetija remizirao je u tri meča i u isto toliko pretrpeo poraze, bez zabeležene pobede i noćas će imati težak zadatak da se suoči sa Bokom koja u južni Ajres dolazi iz niza odličnih rezultata.

Izabrane vesti

U poslednjem meču Banfild je gostovao Atletiko Tukumanu na stadionu Monumental Hose Fiero i izgubio minimalnim rezultatom. Jedan od većih problema ove sezone za El Taladrose predstavlja ofanzivni sektor, koji je bio nešto bolji od prethodne utakmice, uspevši da uputi sedam udaraca ka golu protivnika, ali uprkos tome, El Dekano je pobedio golom Matea Koronela postignutim u finišu prvog poluvremena.

Prethodni put kada su bili u ulozi domaćina, ugostili su komšijski Independijente, u meču koji je završen bez postignutih golova. Nijedna ekipa za čitav meč nije uputila šut u okvir gola. S druge strane, imali smo ukupno 29 faulova, po jedan crveni i jedan žuti karton za svaku stranu.

01.30: (3,25) Banfild (3,05) Boka Juniors (2,40)

I dalje bez mogućnosti da računa na Dilana Gisija, Matijasa Gonzalesa, Luisa Maga i Aleksisa Maldonada, koji su povređeni, skromni tim Banfilda mora prvenstveno da savlada sebe u pokušaju da izvede podvig koji bi zasigurno pokrenuo zaokret u prvenstvu. Igrajući kod kuće, ekipa Banfilda zabeležila je nedavnu kampanju od samo jedne pobede, sa čak šest remija i tri poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica. I ovoga puta, kao i uvek, bez obzira na loše rezultate, a naročito kada dolazi jedan od velikana, očekuje ga velika podrška svojih navijača sa tribina stadiona Fransisko Sola.

Sa druge strane, Boka Juniors je do ovog 7. kola argentinske Profesionalne lige pokazala odlične igre, toliko da je pretrpela samo jedan poraz. Tako zauzima sedmo mesto na tabeli sa 11 osvojenih bodova. Đenovljani noćas imaju šansu da uđu među prva tri na tabeli, u zavisnosti od rezultata ostalih duela.

Pre deset dana tim Uga Ibare osvojio je Superkup Argentine pobedivši Patronato na stadionu Uniko Madre de Sidades u Santijago del Esteru rezultatom 3:0 čime je pretekao svog najvećeg rivala po broju nacionalnih trofeja. Dario Benedeto vratio se sa posle duže suspenzije u najboljem izdanju, postigavši het-trik za 52. trofej u vitrini Đenovljana.

Ipak, u poslednjem duelu u sklopu argentinskog prvenstva remizirali su bez golova kada su na svojoj Bombonjeri ugostili Defensu i Hustisiju. Uprkos remiju, obe ekipe su imale besprekorne performanse, sa po više od 20 šuteva ka golu rivala. Međutim, i jedni i drugi nisu uspeli da pogode cilj, toliko da su domaći imali četiri udarca u sam okvir gola, dok je El Halkon zabeležio duplo više.

U prethodnih pet duela zabeležene su tri pobede, jedan remi i jedan poraz, pobedivši Patronato, Velez Sarsfild i Platense, pored toga što su remizirali sa Defensom i izgubili od Taljeresa u Kordobi. Kao gost, ekipa Boke Juniors zabeležila je sedam pobeda, jedan remi i dva poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica.

El Negro će zadržati istih jedanaest kao i na prethodnom meču. Na ovaj način će se nastaviti formacija 4-3-3, a ne 4-4-2 koja se razmatrala sa mogućim ulaskom Ezekjela Fernandeza, koji je već ispunio datum suspenzije, ali će svoju šansu čekati na klupi za rezerve. Zato će se zadržati ofanzivni trozubac koji čine Luka Langoni, Sebastijan Vilja i Dario Benedeto, koji je u sredu propustio trening zbog stomačnog virusa, ali se već oporavio.

Banfild ima niz od sedam utakmica bez pobede, većina njih u argentinskoj profesionalnoj ligi. Kao favorit u gostima, Boka Juniors neće imati Markosa Roha, koji nastavlja da se oporavlja od povrede, što je jedino potvrđeno odsustvo do sada. Stoga se ovog vikenda na terenu očekuje praktično maksimalna snaga tima iz La Boke, u potrazi za tri dragocena tri boda protiv tima sa dna tabele, koji ove sezone još nije pokazao ništa što bi opravdalo njegovo učešće u elitnom rangu argentinskog fudbala.

-----------------

Novo kolo, nova sreća i nova šansa za vredne nagrade. Pred vama je deset pitanja, a glavna nagrada je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

----------------

ARGENTINA 1 – 7. KOLO

Petak

Barakas – Independijente 1:1 (1:1)

/Mater 5 - Barsija 1/

Subota

Argentinos Juniors - Arsenal Sarandi

/Avalos 90+6 - Leal 67/

Instituto - Atletiko Tukuman 1:1 (1:0)

/Garsini 27 - Kornel 69/

San Lorenco - Himnasija 4:0 (1:0)

/Vombergar 39, Bareiro 58pen, 78, Ernandez 80/

Defensa i Hustisija - Taljeres 1:1 (1:1)

/Fernandez 45+7pen - Garo 4/

Nedelja

Kordoba - Tigre 2:0 (0:0)

/Masijel 63, Soraire 78/

Belgrano - Lanus 0:0

Rasing - Sarmijento U TOKU

23.15: (2,25) Estudijantes (3,10) Urakan (3,50)

23.15: (1,53) River Plejt (4,10) Godoj Kruz (6,50)

Ponedeljak

01.30: (3,25) Banfild (3,05) Boka Juniors (2,40)

01.30: (2,55) Rosario (3,05) Union Santa Fe (3,00)

Utorak

01.00: (2,65) Kolon (2,95) Njeuls Old Bojs (2,95)

01.00: (1,80) Velez (3,40) Platense (4,90)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1Boka juniorsBanfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara