Stadion Borca iz Banjaluke (©Wikipedia/NektarBL)
Stadion Borca iz Banjaluke (©Wikipedia/NektarBL)

Banjaluka spremna za slavlje, Borac posle 10 godina postaje šampion

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.05.21. | 12:44

Mečevi pretposlednjeg, 33. kola prvenstva Bosne i Hercegovine na programu su u nedelju od 17 časova, a trijumf nad Tuzla Sitijem bi crveno-plavima osigurao drugu titulu u istoriji

Sve je spremno za proslavu u Banjaluci. Navijači Borca sa nestrpljenjem očekuju 17 časova, kada počinje utakmica sa Tuzla Sitijem. Sve je jasno uoči tog meča, trijumf bi osigurao crveno-plavima prvu titulu posle 10 godina, a tek drugu u klupskoj istoriji.

Na tabeli Borac ima četiri boda više od drugoplasiranog Sarajeva i sve drži u svojim rukama. Rasplet kakav je malo ko očekivao zimus, tokom pauze u šampionatu. Banjalučani su tada otišli na odmor kao 5. na tabeli, sa 13 bodova manje od Sarajeva. Ceh je platio Vlada Jagodić, koji je otpušten, a ulogu šefa stručnog štaba po prvi put u životu je tada preuzeo Marko Maksimović. Ovaj 36-godišnjak je na klupu Borca došao sa mesta trenera omladinskog tima, a na proleće je doneo odlične rezultate.

Izabrane vesti

17.00: (1,20) Borac (5,80) Tuzla Siti (13,00)

Banjalučani su pobedili na 13 od 15 utakmica u oba takmičenja, samo ih je Velež mučio u ligi (remi 1:1 u aprilu i poraz od 2:0 u martu). U Kupu Bosne i Hercegovine je Borac stigao do finala, koje će protiv Sarajeva da odigra u sredu.

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske usvojio je uoči meča sa Tuzla Sitijem molbu Borca i dozvolio da prisustvuje ogranilčen broj navijača na tribinama. Dakle, imaće domaćin dodatnu podršku.

Mnogo mi je drago što će biti publike, jer sam siguran da će da nam budu 12. igrač. Da može, Gradski stadion bi primio i 40.000 ljudi, to je jođ jedna mala prednost za nas. Dolazi nam ekipa koja je rasterećena, nema rezultatski imperativ i ima dobrog trenera Husrefa Musemića. Očekujem tešku i zanimljivu utakmicu, mislim da smo u odličnom momentu i nadam se da ćemo imati posle meča veliki razlog za slavlje“, kazao je Maksimović pre utakmice.

Tuzla Siti je u decembru pobedila Borac sa 2:0, tako da Banjalučani moraju da budu oprezni. Glavne uzdanice biće im iskusni Stojan Vranješ i nekadašnji vezista Partizana, Goran Zakarić. Oni su najbolji strelci u ligi, Vranješ je postigao 14 golova, Zakarić 12, a između njih na listi je samo Nemanja Bilbija iz Zrinjskog, koji je postigao 13 pogodaka.

Sarajevo dočekuje Radnik iz Bijeljine, a to će mu biti poslednji prvenstveni meč ove sezone. U poslednjem kolu je trebalo da se sastane sa gradskim rivalom Olimpikom, ali on je se potpuno neočekivano povukao iz takmičenja dva kola pre kraja, nezadovoljan sudijskim odlukama na nekim ranijim mečevima. U trenutku napuštanja lige Olimpik je bio poslednji na tabeli, ali sa istim brojem poena kao Krupa i Radnik. Jedan od ta dva tima ostaće u ligi, pošto se u niži rang sele dve ekipe. Krupa će sada da dobije tri boda, pošto će meč sa Sarajlijama da bude registrovan sa 3:0, dok u poslednjem kolu gostuje Željezničaru, jednom od timova koji nemaju nikakav takmičarski motiv i za koje je sezona praktično gotova. Radnik će posledmnjih 90 minuta da odigra protiv Širokog Brijega.

Zanimljiva je i borba za plasman u kvalifikazije za Ligu konferencija. Tamo će timovi koji završe na 2, 3. i 4. mestu, a pored Sarajeva za te pozicije se bore Velež, Zrinjski i Široki. Velež je u prednosti, ima dva boda više od preostala dva tima, koji dele četvrto mesto sa 53 poena.

Velež u Mostaru dočekuje Slobodu, njegov gradski rival igra protiv Željezničara, dok Široki dočekuje Mladost.

BOSNA I HERCEGOVINA 1 – 32. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Nedelja

17.00: (1,20) Borac (5,80) Tuzla Siti (13,00)

17.00: (1,25) Sarajevo (5,70) Radnik (9,50)

17.00: (1,25) Široki Brijeg (5,20) Mladost (11,00)

17.00: (1,40) Velež (4,20) Sloboda(7,75)

17.00: Zrinjski - Željezničar

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Borac BanjalukaBiH 1FK SarajevoSarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara