(©Reuters)
(©Reuters)

Barsa bi da kupuje u Rapidu, konkurencija joj Bajern, mančesterski giganti i Borusija Dortmund

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 16:50

U bečkom klubu zadovoljno trljaju ruke, od transfera Jusufa Demira bi u kasu moglo da se slije i do 15.000.000 evra

Dolazaka Đoana Laporte na mesto predsednika i ispadanje iz Lige šampiona od Pari Sen Žermena označili su početak kraja jedne Barselonine generacije. Nova era počinje, kao i pripreme za nju. Već duži vremenski period Blaugrana je zrela za remont. Tokom letnjeg prelaznog roka Barselona će krenuti u rekonstrukciju igračkog kadra i udaranje zdravih temelja. Sudbina Ronalda Kumana zavisiće od toga da li će Barselona osvojiti šampionsku titulu, a uveliko na površinu isplivavaju imena igrača koji bi u nadolazećim godinama mogli da budu potporni stubovi Nou Kampa.

Gleda Barselona ka Beču, Rapidu i Jusufu Demiru, ali gledaju i drugi. Kreativnog vezistu Rapida nedavno je ugledni magazin Four Four Two uvrstio na listu od 50 igrača koji bi trebalo da predstavljaju budućnost svetskog fudbala. Talentovani 17-godišnji austrijski igrač poreklom iz Turske na leto ulazi u poslednju godinu ugovora sa Rapidom, a ove sezone je upisao 23 nastupa. Trener Rapida Ditmar Kuhvauer je Jusufu Demiru namenio ulogu rezerviste, a kako vreme odmoče, supertalentovani austrijski ofanzivac dobija sve više prostora. Jusuf Demir je postigao šest golova i upisao dve asistencije ove sezone, a pogađao je na svim frontovima: Bundesligi, austrijskom kupu, kvalifikacijama za Ligu šampiona i u Ligi Evrope.

Izabrane vesti

(1.20) Barselona (6.75) Ueska (14.0)

Saigrači 17-godišnjaka upoređuju sa Lionelom Mesijem, a Demir je za u mlađim selekcijama Austrije postigao 19 golova na 25 utakmica. Dobre igre nisu prošle nezapaženo, u septembru je debitovao za za U21 selekciju Austrije, a od tada je sakupio tri nastupa.

Skauting služba Barselone sastavila je detaljan izveštaj o Jusufu Demiru i prosledila ga Đoanu Laporti, a bečkom Rapidu bi na ime obeštećenja od Katalonaca moglo da legne i do 15.000.000 evra. Na Nou Kampu žele da izgrade tim za budućnost, tokom leta privuku plejadu mladih igrača i stvore tim na duge staze. U Pedriju, Ansu Fatiju, Fransisku Trinkau, Rikiju Puđu, Ronaldu Arauhu, Seržinjo Destu i Frenkiju de Jongu Blaugrana ima dobru osnovu, a na Nou kampu veruju da će uspeti da privole Jusufa Demira u svoje redove i da bi njegovo dovođenje bilo pun pogodak.

Ipak, Barselona nije jedina koja se interesuje za austrijskog ofanzivca. Mančesterski giganti, minhenski Bajern i Borusija Dortmund takođe stoje u redu za momka koji u austrijskoj Bundesligi gol postiže na svaka 174 minuta. Lionel Mesi je Demirov uzor, pa ukoliko ubede Argentinca da ne digne sidro iz Barselone, ubili bi dve muve jednim udarcem. Jasno je da je ovo leto za Barselonu prekretnica, a na fudbalskoj pijaci će se videti u kojoj meri je Blaugrana izgubila moć zahvaljući godinama praznog hoda i tumaranja po mraku.



tagovi

Jusuf DemirBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara