Ronald Kuman (©Reuters)
Ronald Kuman (©Reuters)

Barsa desetkovana u Parizu, ali Kuman veruje u čudo

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.03.21. | 14:46

"Najgore što može da nam se desi je da ne damo sve od sebe", poručio je šef struke katalonskog kluba

Barselona će u Parizu pokušati da napravi novo čudo. Pre četiri godine je sa Nejmarom na svojoj strani nadoknadila 0:4 iz glavnog grada Francuske i na Kamp Nou slavila sa 6:1 u jednom od najvećih preokreta ikada zabeleženih u Ligi šampiona. Sada će na Parku prinčeva morati ponovo da piše istoriju (sreda, 21.00), jer bez pomoći Đerara Pikea i Ronalda Arauha ima zadatak da nadoknadi veliki zaostatak sa svog stadiona (1:4).

Poslednja vest je da se na spisku igrača za sutrašnji duel ne nalaze Pike i Arauho. Za Španca se sumnjalo da će biti spreman, ali se verovalo da bi urugvajski internacionalac mogao da navuče opremu, pa će po svemu sudeći ispred Ter Štegena stajati francuski bedem Lengle - Umtiti.

Izabrane vesti

Ronald Kuman je na konferenciji za medije uoči susreta istakao da nije želeo da rizikuje sa 22-godišnjim štoperom.

"Pričali smo i analizirali situaciju. Ne želimo da ga forsiramo. Ako sve prođe kako treba, možda će nam na raspolaganju biti u ponedeljak. Tokom sezone su retko svi igrači bili dostupni. Tim je jak i ne zavisi od dva centralna defanzivca".

Ističe Holanđanin da je u revanšu sve moguće.

"Nadam se da će utakmica biti drugačija od prve. Uvek postoji šansa. Sve zavisi od toga kako ćemo početi meč, koliko energije ćemo uložiti da protivniku zagorčamo život. Moramo da budemo efektivni. Mnogo su pokazali u prvoj utakmici, uvek stvaraju šanse. Ako budemo na željenom nivou, sve je moguće".

Barselona je ozbiljno popravila formu u poslednje vreme. Posle poraza od Parižana, remizirala je sa Kadizom (1:1), ali je potom vezala pobede protiv Elčea (3:0), dve protiv Sevilje (2:0 i 3:0) i minulog vikenda na gostovanju Osasuni (2:0). Ekipu Julena Lopetegija je dobila dva puta u samo nekoliko dana, najpre u prvenstvu, a potom i u revanš meču Kupa kralja, kada je nadoknadila 0:2 iz prve polufinalne utakmice. Sutra će pokušati da napravi još veći preokret.

"Mislim da smo u dobroj formi. Utakmica sa Seviljom u kupu nam je dala samopouzdanje, ali ne možete preokret protiv Sevilje porediti sa ovim. PSŽ je snažan tim koji ima najviše ambicije u Ligi šampiona. Potreban nam je izbalansiran meč, Barsa svaku utakmicu želi da dobije i nadam se da ćemo im zakomplikovati stvari".

Igrači Barselone moraju da daju sve od sebe, naglašava Holanđanin

"Ne zadovoljavam se ni sa čim. Moramo da krenemo jako od starta, igramo svoju igru i stvaramo šanse za postizanje golova. Ukoliko odigramo tako da posle utakmice budemo u poziciji da sebi kažemo da smo dali maksimum, imaćemo i rezultat. Najgore što može da nam se desi je da ne damo sve od sebe".

Centralna figura sutrašnje utakmice svakako će biti Lionel Mesi.

"Ukoliko planiramo da se vratimo, svaki igrač će morati da odigra na najvišem nivou. Ako budemo sposobni da uradimo tako nešto i ukoliko je Leo spreman da odigra kako ume, sve je moguće. Ne govorim to da bih izvršio pritisak na njega. Čitav tim hoće da odigra najbolje što može, na višem nivou. Biće nam potrebno i sreće. Moramo da završavamo akcije, budemo efektivni. Dosta će zavisiti od početka utakmice, od toga da li ćemo moći da dominiramo i pritisnemo ih".

Svestan je i da je njegov kolega Maurisio Poketino dobro pripremio meč i da zna da ga ne očekuje jednostavan zadatak.

"Poznajem njihovog trenera dobro i on svoje ekipe priprema na najbolji mogući način. Siguran sam da ne misle da će im biti lako. Moramo da igramo našu igru. Puni su samopouzdanja i na pravom su putu sa novim trenerom. Nema sumnje da će dobro pripremiti meč".



tagovi

Đerar PikeRonald ArauhoRonald Kuman

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara