Barsa radi šta hoće na tržištu, stigao i Kunde; transfer 60.000.000 evra, na platu ide 62.500.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.07.22. | 19:22

I Sevilja potvrdila da je posao sklopljen...

Barsa u dugovima, Barsa pred bankrotom, Barsa u nikad težoj situaciji u celoj svojoj istoriji. I tako nedeljama unazad. A Barsa je ovog leta uspela da dovede sve što je htela. Na koga god je Ćavi pokazao prstom. Poslednji u nizu - Žil Kunde, od danas i zvanično novi igrač katalonskog giganta.

I Barselona i Sevilja objavile su da je posao definitivno sklopljen, odnosno da će francuski reprezentativac najverovatnije tokom sutrašnjeg dana proći sve neophodne lekarske preglede pred zvanično stavljanje parafa na petogodišnji ugovor sa Kataloncima.

Izabrane vesti

A sad brojke, ono što vas verovatno najviše zanima: kako javlja Mundo deportivo fiksni deo obeštećenja iznosi oko 50.000.000 evra, dok preostalih 10.000.000 dolazi na ime bonusa. To su otprilike cifre koje su se i pominjale prethodnih dana.

Što se plate tiče takođe nema velikih odstupanja. Na godišnjem nivou Kunde će inkasirati 6.000.000 evra, a španski klub će sa porezima, za pet godina, morati da izdvoji ravno 62.500.000 evra. Iliti 12.500.000 po sezoni.

Kao i u slučaju Rafinje iz Lidsa, u realizaciji ovog transfera veliku ulogu imao je sam igrač, izvršivši veliki pritisak na svoj klub. Podsetimo, Sevilja je imala dogovor sa Čelsijem, mogla čak i nešto više da zaradi (spekuliše se oko 65.000.000 s uključenim, bonusima), međutim Kunde je iskazao jasnu želju gde hoće da nastavi karijeru i Andalužani su mu izažli u susret.

Dolaskom snažnog Francuza Ćaviju je ispunjena jedna od najvećih želja i Barsa sada zaista može da se pohvali ozbiljnom poslednjom linijom. Od štopera tu su još Ronald Arauho, Erik Garsija, Đerar Pike, Andreas Kristensen...

S ovom kupovinom Barselona je prebacila cifru od 150.000.000 plaćenih za obeštećenja ovog leta. Prethodno su kupljeni Robert Levandovski i pomenuti Rafinja, dok su kao slobodni agenti potpisani Kristensen i Kesi.

Ni ovim Barsa nije završila letnji pazar.


tagovi

Žil KundeLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara