Foto: AFP, Reuters
Foto: AFP, Reuters

Barsa sa Milanom sprema još jednu trampu: Pjanić ili Kutinjo za Romanjolija

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 19:47

Jedan od uslova je da fudbaleri katalonskog kluba prvo pristanu na smanjenje plate

Na Nou Kampu na sve načine pokušavaju da skrešu platni budžet pred start nove sezone. Sedmorica igrača su već napustila Barselonu, ali se do kraja prelaznog roka očekuje da isto učine i pojedini fudbaleri sa bogatijim ugovorima na koje Ronald Kuman ne računa. I dok danima već pregovaraju sa Atletikom o trampi u kojoj bi Antoana Grizmana “žrtvovali” za Saula Njigeza, u katalonskom klubu spremaju još jednu razmenu koja bi bila plodonosna za obe strane, kako iz ekonomskog, tako i sportskog ugla.

Naime, katalonski Sport ovog ponedeljka piše da je Blaugrana obnovila interesovanje za kapitena Milana Alesija Romanjolija. Uprava španskog kluba namerava da se do kraja prelaznog roka reši Klemona Lenglea i Samjuela Umtitija, i mada joj za sada ne uspeva, nada se da će otarasiti makar jednog od dvojice francuskih defanzivaca. Ukoliko joj pođe za rukom, piše Sport, zameniće ga (ih) Romanjolijem.

Izabrane vesti

Italijanski i španski mediji su još sredinom prošle sezone pisali da se štoper Rosonera nalazi na radaru. Tada je Romanjoli bio nezamenljiv u startnoj postavi, međutim, od 23. kola i derbija sa Interom izgubio je mesto startera i do kraja sezone počeo još samo tri utakmice u prvenstvu.

U međuvremenu su u upravi milanskog kluba odlučili da prekinu pregovore sa njegovim agentom Minom Rajolom oko produžetka ugovora i otkupili Fikaja Tomorija, pa će ovo leto biti poslednja prilika da zarade na svom kapitenu ili ga pak trampe.

A Barsa ima da ponudi baš ono što Milanu treba. Rosoneri tragaju za ofanzivnim vezistom koji bi odmenio Hakana Čalhanoglua, a jedna od opcija bio je i Filipe Kutinjo. Katalonci odavno ne računaju na njega, pride im probleme stvara i njegova plata, te bi ga pustili i bez obeštećenja. Baš kao i Miralema Pjanića, koji u prethodnih godinu dana, otkako je stigao iz Juventusa u još jednoj trampi (sa Arturom), nije ni imao ulogu kod Ronalda Kumana.

Ali, da bi do saradnje došlo, Sport napominje da će, za koga god da se Milan odluči, morati da pristane na smanjenje plate, jer je i italijanski klub, baš kao španski, u nezavidnoj finansijskoj situaciji.


tagovi

Alesio RomanjoliMilanBarselonaMiralem PjanićFilipe Kutinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara