Stadion Kamp Nou (©Reuters)
Stadion Kamp Nou (©Reuters)

Barselona takođe planira istupanje iz Superlige

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 22:00

Katalonski Sport tvrdi da su završni pregovori u toku

Prvo Čelsi, zatim Mančester Siti, a sledeća je – Barselona!

Iako još ništa nije zvanično, pravo iz srca Katalonije stiže vest da je Barselona na pragu konačne odluke da istupi iz Superlige Evrope i tako se maksimalno distancira od haosa koji je nastao zbog organizacije takmičenja najbogatijih klubova Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Pratite UŽIVO sve vesti o Superligi Evrope na portalu Mozzart Sport

Tamošnji Sport tvrdi da se čeka samo zvanična objava, a trenutno se vodi debata unutar kluba po pitanju učešća Barselone u Superligi. Dok se čeka da klub reaguje i obrati se javnosti, u Kataloniji smatraju da je prvi čovek kluba Đoan Laporta praktično rekao “NE“ Superligi ranijom izjavom da “Barselona neće ući u Superligu ako sociosi ne budu glasali za ulazak“.

Sa nedavnim potezima Čelsija i Mančester Sitija Barselona je dobila izlaznu kartu i mogućnost da pobegne iz cele ove situacije. Da su namere katalonskog giganta zaista usmerene ka izlasku iz Superlige govori informacija stanice TV3 gde se tvrdi da je Barselona pre ulaska u Superligu uspela da se izbori za to da bude validna klauzula po kojoj klub može da izađe bez ikakvih posledica. Za ovu klauzulu je najzaslužniji upravo Đoan Laporta koji je insistirao na tome da Barselona ne prihvati ništa dok navijači kao ključni faktor kluba ne glasaju. Praktično je njima dao poslednju reč, a njihova je prilično jasna – Barselona ne sme da igra Superligu.

Upravo iz tog razloga, kako je sada svima jasno, Barselona će krenuti stopama Čelsija i Mančester Sitija. Evropom sada kruži vest o hitnom sastanku osnivača Superlige kako bi se definitivno odlučilo o tome šta će biti s takmičenjem koje je formirano pre samo dva dana. Takođe, najavljuje se izlazak Mančester junajteda, iako je velikan s Teatra snova praktično zajedno s Realom najviše insistirao na osnivanju takmičenja. Podsetimo, generalni direktor i potpredsednik Junajteda Ed Vudvord je podneo ostavku koja će biti zvanična od decembra 2021. godine.

Četvrtak, 22.00: (1,25) Barselona (6,25) Hetafe (11,0)

Sada očekujemo još vest da se Superliga gasi, pa da svi odahnemo...



tagovi

Evropska SuperligaĐoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara