Serhio Arauho (©AFP)
Serhio Arauho (©AFP)

Barsin strelac Arauho o "špicu" Pikeu: Bio je visoki igrač koji nam je falio, pokrio je ceo teren

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.09.21. | 00:10

“Mogu da idem napred i postižem golove, šteta što nije bilo i više“, kaže Urugvajac

Pala je Barselona na niske grane. Odlasci Luisa Suareza prošlog, pa Lionela Mesija i Antoana Grizmana ovog leta otupeli su oštricu katalonskog giganta do te mere da je, u kombinaciji sa povredama Aguera i Dembelea, Đerar Pike igrao drugog špica sa Lukom de Jongom u završnih petnaestak minuta.

Strepeo je ceo Kamp Nou praktično ceo meč posle gola Domingosa Duartea već posle minut i kusur, a podatak da je Barsa imala čak 54 prodora, što je drugi najbolji učinak u poslednjih pet godina, dovoljno ukazuje koliki su problemi u završnoj trećini...

Izabrane vesti

Na kraju se ukazao Ronald Arauho koji je kasnim golom u 89. minutu ipak doneo Barseloni veliki bod.

“Velika šteta, jer smo želeli pobedu. Odigrali smo odličan meč uprkos tome što smo rano primili gol“, izjavio je mladi štoper posle utakmice.

Duarte je Kamp Nou šokirao u ranoj fazi posle dobro izvedene akcije iz prekida.

“Golovi primljeni iz prekida su posledica manjka koncentracije. Moramo da ispravimo te stvari, jer se teško vraćate iz situacije kada imate gol zaostatka“.

Arauho je učinio ono što Memfis Depaj, Luk de Jong, Filipe Kutinjo i ostali iz ofanzivne linije...

“Imao sam tri čista udarca glavom, svakako mi je drago što je jedna lopta prošla i ušla u gol. Dobro je što mogu da idem napred i postignem gol“.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Đerar Pike je tražio od Ronalda Kumana da u finišu bude jedan od dva špica i to mu nije ništa strano pošto je i ranije znao da ode iz svog prostora i bude u protivničkom šesnaestercu čak i kada nisu prekidi.

“Pike nije utakmicu počeo kao špic, posle smo pokušali i sa tim. Tražili smo gol sa boka, bili su nam potrebni visoki igrači u napadu. Đerard je odradio dobar posao, a kad god bi se naš napad završio vraćao se nazad u odbranu, što je za svako poštovanje“.

Granada je na sve načine pokušala da potroši vreme i izvuče ceo plen sa teškog gostovanja. To je dovelo i do tenzija u samoj završnici...

“Potrošili su mnogo vremena na razne stvari, zato smo morali da reagujemo. Remi se piše, ostalo je još mnogo da se igra do kraja prvenstva. Već u četvrtak nas čeka Kadiz i taj meč moramo da dobijemo“.



tagovi

Ronald ArauhoBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara