Đordi Alba, Serhio Buskets, Serhio Roberto i Đerar Pike (©Reuters)
Đordi Alba, Serhio Buskets, Serhio Roberto i Đerar Pike (©Reuters)

Barsino stezanje kaiša: Mesi pristao na "pola" plate, neka se pripreme Pike, Alba, Buskets i Roberto

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 00:21

Predsednika Katalonaca Đoan Laporta krenuo u novu misiju, razgovori sa kvartetom oko smanjenja astronimskih ugovora

I bogati plaču... Kriza izazvana pandemijom virusa korona pogodila je gigante širom planete. Barselona je u velikim dugovima, "napumpani" fond za plate pretio je da eksplodira, da ugrozi poslovanje kluba. Katalonski gigant, odnosno predsednik Đoan Laporta, imaće pune ruke posla u narednom periodu. Podignut je kredit od 525.000.000 evra kao bi klub mogao da "prodiše".

Najveća briga je skinuta s dnevnog reda. Argentinski as Lionel Mesi je pristao na smanjenje plate za 50 odsto, odnosno da potpiše novi ugovor (stari mu istekao krajem juna) za znatno manji iznos, a na red su došli i ostali. Marka piše da počinju razgovori sa kvartetom nosilaca igre - Đerarom Pikeom, Đordijem Albom, Serhijem Busketsom i Serhijem Robertom.

Izabrane vesti

Mesijeve smanjenje ugovora na "pola" trebali bi da deluje kao lančana reakcija na saigrače. Tokom prethodnog perioda fudbaleri nisu bili voljni da se odreknu astronomskih primanja, ali Barsa je u finansijskoj krizi. I pored kredita od više od pola milijarde evra nema novca za sve.

Sreda, 16.00: (3,60) Kairat (3,05) Crvena zvezda (2.10)

Početkom sledeće nedelje trebalo bi da počnu razgovori jednog od čelnika kluba Alemanija sa menadžerima pomenutog kvarteta. Jedna od solucija da se odobrovolje igrači je i produženje ugovora, kao što je slučaj sa Robertom kome ističe u junu naredne godine. Barsa mu nudi novi paraf, do 2024. godine.

Podsetimo, Barselona je ovog leta dovela slobodne agente. U klub su stigli Erik Garsija i Serhio Kun Aguero iz Mančester Sitija i Memfis Depaj iz Liona. Za njh nije plaćeno ni evro obeštećenja. Barsa je želela i Žoržinja Vajnalduma, ali je doskorašnji fudbaler Liverpula odlučio da prihvati izdašniju ponudu Pari Sen Žermena.

Klub u narednim nedeljama planira da se otarasi igrača koji su razočarali kao što je prošlogodišnja akvizicija iz Juventusa Miralem Pjanić. Na "ledu" je i Francuz Samjuel Umtiti, a Barslone pokušava da se reši usluga skupih Antoana Grizmana i Felipe Kutinja, kao i Danca Martina Brajtvajta koji su sada u drugom planu posle dolazaka napadača Depaja i Aguera. Firpo je prodat Lidsu za 15.000.000 evra, dok je Portugalac Trinkao, prošle godine plaćen Bragi čak 31.000.000 evra, pozajmljen Vulverhemptonu.

Na klupi Barselone "preživeo“ je Holanđanin Ronald Kuman iako je imao skomnu sezonu. Osvojen je samo Kup kralja, premalo za ambicije slavnog kluba sa Nou Kampa.

OVDE pročitajte kako je protekao prelazni rok u nedelju.



tagovi

Lionel MesiĐoan LaportaSerhio RobertoSerhio BusketsĐerar PikeĐordi AlbaBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara