Ben juri peti gol na Karađorđu, ali upozorava: Nisu slučajno odmah iza nas

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.20. | 15:30

Napadač sa Komora pet puta tresao mrežu Lala, od čega četiri puta u Novom Sadu

Mohamed el Fardu Ben sa ogromnim raspoloženjem se vratio sa Komorskih Ostrva, gde je svoju selekciju, golom i asistencijom u drugom meču protiv Kenije, doveo na prag istorijskog plasmana na Kup Afričkih nacija u Kamerunu.

Ben se ekspresno okrenuo predstojećem derbiju sa Vojvodinom u Novom Sadu (nedelja 17.30) koji Crvena zvezda dočekuje sa osam bodova prednosti u odnosu na sastav Nenada Lalatovića. Lale su u dobrom sećanju napadača sa Komora, koji se čak pet puta upisao u strelce u dosadašnjim okršajima sa Novosađanima.

Izabrane vesti

"Zaista sam srećan zbog odličnih rezultata koje sam ostvario sa reprezentacijom Komorskih ostrva. Na pragu smo istorijskog uspeha i veoma mi je drago što sam bio u prilici da pomognem saigračima. Raduje me činjenica da sam posle dobrih partija u crveno-belom dresu upisao pogodak i za nacionalni tim. Nadam se da ću već u nedelju nastaviti sa golovima, jer znam kako zatresti mrežu Vojvodine", istakao je El Fardu Ben.

Sledi furiozan finiš jesenjeg dela sezone, ukupno devet mečeva koji će odrediti raspoloženje pred pauzu i prolećni deo prvenstva.

"Očekuje nas jedna od najtežih utakmica u prvenstvu. Ekipa Vojvodine je skup odličnih pojedinaca predvođena dobrim trenerom. Nisu slučajno odmah iza nas na tebeli. Raduje činjenica da smo na stadionu Vojvodine u prethodnom periodu ostvarivali pobede. Moramo biti maksimalno koncentrisani, jer je meč sa Novosađanima prava uvertira pred utakmicu sa Gentom u Ligi Evrope", rekao je Ben.

Crvena zvezda će potom biti u situaciji da već u Gentu obezbedi plasman u 1/16 finala Lige Evrope.

"Upravo u utakmici sa belgijskim predstavnikom možemo da mnogo toga da rešimo u našoj grupi, jer u smo u slučaju pobede jako blizu našem konačnom cilju, a to je proleće u Evropi. Do sada smo uradili velike stvari na sva tri fronta, u kojima se takmičimo, i verujem da ukoliko nastavimo istim tempom možemo biti sigurni u ostvarivanje naših ciljeva", zaključio je Ben.

Zvezdin ofanzivac je dosadašnjih pet golova protiv Vojvodine postigao na ukupno šest okršaja sa Lalalama, a posebno raspoložen je bio na Karađorđu gde se čak četiri puta upisao u strelce.



tagovi

El Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara