Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Beriša udara na Momke u plavom

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.01.21. | 23:55

Vestern Junajted dočekuje Melburn Viktori u lokalnom derbiju 9. kola A-Lige

Pandemija virusa korona napravila je veliko tumbanje u prvenstvu Australije. Runde ne idu po redu, mnogo je zaostalih mečeva, a interesantno je i da je Njukasl odigrao već šest, a većina konkurenata dvostruko manje susreta. U subotu u jutarnjim časovima na rasporedu su utakmice iz 6. i 9. kola A-Lige, a prvi na teren izlaze Vestern Junajted i Melburn Viktori (07.05).

Obe ekipe nadaju se da će uspeti da se nadovežu na svoje prve pobede u sezoni. I Zapadnjaci i Viktori naneli su poraz Pertu u poslednjim izlascima, i biće raspoloženi pred lokalni dvoboj u Melburnu. Izabranici Marka Rudana izveli su zabavan nastup tokom prethodnog vikenda, savladavši Pert sa čak 5:4, u očaravajućem susretu. Letnji novajlija Viktor Sančez dao je svoj prvi pogodak za klub, dok je desni bek Dilan Pjerijas iznenađujuće iskočio i dva puta zatresao mrežu.

Izabrane vesti

Sastav zeleno-crnih, inače kluba osnovanog 2018. godine, protekli šampionat završio je na petom mestu na tabeli, stigavši do polufinala pre nego što je izgubio sa 2:0 od Melburn Sitija. Vestern Junajted će se nadati da ovog puta može bar za korak više. Ekipa nikada nije osvojila titulu A-Lige, a potencijalna pobeda nad Viktorijem ponovo bi pobudila nadu da bi ovo konačno mogla da bude njihova godina.

U sastavu kojim raspolaže Rudan ima nekoliko poznatih imena, a ističu se Besart BerišaAlesandro Dijamanti i pomenuti Viktor Sančez. Beriša je najbolji strelac lige i legenda upravo Melburn Viktorija, u čijem dresu je obarao gomili rekorda. Dijamanti je nekada nosio dresove brojnih italijanskih prvoligaša, ali i Vest Hema i Guangdžou Evergrandea, dok je Sančez posle staža u Barseloni i Espanjolu stigao u predgrađe Melburna.

Melburn Viktori je prošle sezone završio na razočaravajućoj 11. poziciji na tabeli A-Lige i ovog puta će očajnički pokušati da pruži bolje partije. Tokom leta je izvršen veliki remont u klubu, sa osam dolazaka koji su nadoknadili 14 odlazaka posle imenovanja novog glavnog trenera Granta Brebnera.

Novim igračima uvek treba neko vreme da se nastane u svom novom okruženju, a to je bilo jasno vidljivo pošto je Viktori izgubio početna dva susreta. Međutim, pobeda nad Pertom od 2:1 pre četiri dana podigla je raspoloženje među Momcima u plavom i vratila izvesno samopouzdanje koje je očigledno izostalo u predsezonskim nastupima. Slavlje nad Vestern Junajtedom dalo bi ogroman vetar u leđa Rudiju Žestedu, nekadašnjem napadaču Blekburna i Aston Vile, i saigračima, jer bi preskočili protivnike na tabeli i krenuli putem ka plej-of zoni.

Viktori je tokom leta u klub doveo nekoliko bivših igrača iz Premijer lige, uključujući Rajana Šotona, Rudija Žesteda i Kaluma Mekmanamana, ali 22-godišnji Džejk Brimer je taj koji je sredinom nedelje sa dva gola doneo pobedu.

Bek Džošua Rizdon zadobio je povredu potkolenice u porazu od Melburn Sitija ranije tokom sezone i van konkurencije je za ovaj susret. Sa druge strane, defanzivac Viktorija Osama Malik i veznjak Kristofer Ojkonomidis dugo su odsutni odlukom trenera Brebnera, a ništa se neće promeniti ni za subotnji okršaj.

AUSTRALIJA 1 - 9. KOLO

Subota

07.05: (2,45) Vestern Junajted (3,25) Melburn Viktori (2,75)

11.15: (2,20) Brizbejn (3,30) Adelajd (3,10)

AUSTRALIJA 1 - 6. KOLO

Subota

09.10: (2,75) Mekartur (3,15) Sidnej (2,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

AustralijaAustralija 1Vestern JunajtedMelburn ViktoriBesart BerišaAlesandro DijamantiRudi Žested

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara