(©Reuters)
(©Reuters)

Bešiktaš bez najboljeg strelca cementira prvo mesto

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.04.21. | 08:44

Vensan Abubakar će zbog povrede propustiti gostovanje Erzurumu

Fnerbahče i Galatasaraj su posrnulu i Bešiktaš je u prilici da trijumfom dođe do osetnije prednosti. Crni orlovi od istanbulskih velikana igraju sa najmanje oscilacija i to trenutno rezultira vodećom pozicijom, ali da bi konačno vratili titulu u svoje vlasništvo, moraće da održe visok nivo igara u završnici.

Odavno je poznato da će kruna završiti na Bosforu. Jedina nepoznanica je u kom delu grada i ko će se u naredih godinu dana šepuriti na tronu. Galatasaraj i Fenerbahče polako gube korak, ali daleko od toga da Bešiktaš već sada može da stavi šampanjac na hlađenje. U nepredvidivom šampionatu Turske svako kolo je nagazna mina, naročito kada se govori o gostovanjima, a četa Sergena Jaldžina u okviru 34. runde gostuje Erzurumu (18.00).

Izabrane vesti

18.00: (5,60) Erzurum (3,80) Bešiktaš (1,63)

Trenr Bešiktaša je za ovaj meč ostao bez najboljeg strelca. Vensan Abubakar nije krenuo na put sa ekipom, ostao je u Istanbulu da se oporavi od zadobijene povrede, pa će sve oči biti urte u Kajla Larina. Od Kanađanina se očekuje da donese pobedu Bešiktašu i da crno-beli naprave krupan korak ka osvajanju šampionske krune. Drugi strelac tima sa 14 golova bi u osustvu Vensana Abubakara mogao da pretekne kolegu iz napada po broju golova. Abubakar se nalazi na koti od 15 golova i drugi je strelac lige.

Pokazivao je Bešiktaš znake slabosti u poslednje vreme. Povezao je dve utakmice bez trijumfa prvi put od prelaza iz januara u februar, ali treba naglastiti da je pravi kiks ustvari samo poraz na gostovanju Kasimpaši. Remi u gradskom derbiju sa Fenerbahčeom ne može se podvesti pod tu kategoriju. Naprotiv, podela plena više je odgovarala Bešiktašu, naročito kada se uzme u obzir to da je u toj rundi Galatasaraj doživeo poraz.

Vratili su se Crni orlovi na pobednički kolosek u prošlom kolu. Na Vodafon areni pala je Alanja (3:0),a Bešiktaš je pokazao da može da bude silovit i bez Vensana Abubakara, ali i kada ne ide Kajlu Larinu. Na drugom meču od povratk a u klub, Čenk Tosun je postigaop treći gol u srce napada biće rezervisano za turskog napadača. Erzurum je bez pobede na osam utakmica u nizu, nalazi se u zoni ispadanja i kako vreme odmiče sve je bliži drugom rangu takmičenja. Doveo je sebe u nezavidnu situaciju i sada mora da se vadi protiv timova koji pretenduju na šampionsko zvanje ili izlazak na evropsku scenu.

Meč Sivas - Konja (12.30) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Turska 1Bešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara