Kajl Larin (©Reuters)
Kajl Larin (©Reuters)

Bešiktaš u krizi, na Alanju bez Abubakara

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.04.21. | 11:05

Lider šampionata Turske osvojio samo bod u prethodna dva kola, a igraće bez iskusnog napadača. Neizvestan i Dženk Tosun. Sve oči uprte u Kanađanina Kajla Larina

Posle krize Galatasaraja i Fenerbahčea činilo se da Bešiktaš nezadrživo grabi ka tituli, ali Superliga Turske još jednom je potvrdila svu draž. Giganti iz Istanbula nigde nisu sigurni, bodovi se ne osvajaju tako lako.

Crno-beli imaju samo bod u prethodna dva kola. Za vikend su poraženi od gradskog rivala Kasimpaše (0:1). Pobeda je imperativ danas (18.00) na Vodafon arena protiv Alanje u 33. kolu prvenstva.

Izabrane vesti

Problem Bešiktaša u poslednje vreme je realizacija. I dalje lider ima najbolji tandem u ligi, Vensana Abubakara i Kajla Larina koji su postigli ukupno 29 golova, skoro polovinu pogodaka svog tima. Veliko pojačanje iz Evertona, povratnik Dženk Tosun povredio se čim se vratio u redove crno-belih. Za 180 poslednjih minuta samo je Hrvat Domagoj Vida postigao gol za lidera.

18.00 (1,80) Bešiktaš (3,60) Alanja (4,60)

Iskusni Abubakar je povređen i neće moći da igra protiv Alanje, kao i Ajdin Hasić. Zbog virusa korona van tima su prethodnih dana bili Dženk Tosun i Dorukan Tokoz, pa su obojica pod znakom pitanja. Trener Sergen Jaldžin sve nade polaže u Kanđanina Kajla Larina koji je bio veoma efikasan pre reprezentativne pauze. On je sa 14 golova treći strelac lige. Ima pogodak manje od saigrača Abubakara i četiri od najubojitijeg golgetera lige, Arona Salema Boupendze iz Hataja.

Alanja je daleko od toga da je naivan protivnik, da su bodovi već upisani. Tim sa Mediterana je peti, odmah iza velike trojke turskog fudbala i Trabzona. I Alanja je kao Bešiktaš u padu, vezala je dva poraza, a izgubila je i u polufinaliu Kupa Turske od komšija iz Antalije prošlog meseca.

U prvom delu sezone Alanja je dobila crno-bele iz Istanbula sa 2:1. Oba gola postigao je Grk Anastasios Bakasetas, dok je poraz samo ublažio Abubakar u poslednjim trenucima meča. Kada su u pitanju mečevi u Istanbulu Bešiktaš ima maksimalan učinak protiv Alanje – 4 od 4 sa samo dva primljena gola. Na četiri vezane utakmice ova dva tima dolazio je tip 2-3 gola. Bešiktaš je najbolji domaćin u ligi. Na 15 utakmica na Vodafon arena pobedio je čak 11, a po dva dva puta poražen i odigrao nerešeno. Na svom terenu crno-beli u proseku daju više od dva gola po meču.

Sivas je loše počeo sezonu, ali igra sve bolje. Bez poraza je već sedam kola, a danas (18.00) putuje u Antaliju. Domaćin je u sredini tabele, igra promenljivo, a glavni cilj tima sa Mediterana do kraja sezone biće finale Kupa Turske sa Bešiktašem.

18.00: (2,90) Antalija (2,85) Sivas (2,80)

Derbi meč 33. kola šampionata Turske, Bešiktaš – Alanja (18.00), kao i preostala tri meča današnjeg programa možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

BešiktašAlanjaTurska 1tabela super ligeTurska Super ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara