Miljković protiv DAC-a (© Star sport)
Miljković protiv DAC-a (© Star sport)

Biće promena u Partizanovom timu: Aleksandar Miljković kreće na beku

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 14:07

Razlog – skok i prekid

Dilema u vezi rešena je u korist eksplozivnosti, a u odbrani se igra na kartu iskustva. Dobiće Sejduba Suba šansu pre Bibarsa Natha, međutim, to neće biti jedina promena u Partizanovom sastavu za revanš sa Santa Klarom. Kako sad stvari stoje, od prvog minuta zaigraće i – Aleksandar Miljković.

Mada je bilo zagovornika ideje da Marko Živković počne kao desni bek, pre svega zbog ofanzivnih karakteriastika, Mozzart Sportu je potvrđeno da će presudni meč kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija (21 čas, TV Arena sport 1, RTS 1) početi četiri godine stariji i u evropskim mečevima iskusniji Miljković. Iako je pre sedam dana na Azorskim ostrvima baš po njegovoj strani portugalski predstavnik lako dolazio do kaznenog prostora i ugrožavao Aleksandra Popovića, stručni štab je ostao veran ideji da nekadašnji član Brage opet bude starter.

Izabrane vesti

Ta odluka ima utemeljenje u ravnoteži koja mora da se napravi između napada i odbrane. Živković jeste bek ofanzivnih karakteristika, mekan na lopti, kvalitetnog centaršuta, pretpostavljalo se da bi bar jedan mogao da iskoristi Rikardo Gomeš, ali... Partizan će svakako napasti sa reprezentativcem Zelenortskih Ostrva, Nemanjom Jovićem i Lazarom Markovićem po bokovima, Sejdubom Sumom u centru veznog reda, Milošem Jojićem kao podrškom manervistima... Previše bi bilo da se još jedan igrač zaleti na odbranu Santa Klare. Mora neko i da ostane na svojoj polovini kad Portugalci imaju loptu.

I tu je Aleksandar Miljković čovek kome Stanojević i te kako veruje. Od Miljkovića se očekuje da postavkom spreči juriše Santa Klare i dobrom koordinacijom sa štoperima, Igorom Vujačićem i Sinišom Saničanom, onemogući ih da budu opasni kao u prvom susretu. Dodatni razlozi što će Miljković dobiti prednost tiču se skok igre i prekida. Dva segmenta u kome gosti umeju da budu opasni, a procena ljudi iz Partizana je da bi 30-godišnji defanzivac na tom planu mogao više da pomogne.

Nije isključeno da bude još promena. Ovoga puta u veznom redu, pošto ima indicija da bi Saša Zdjelar, ipak, mogao da počne na klupi, ali će ta odluka biti doneta neposredno pred početak meča.



tagovi

Aleksandar MiljkovićFK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara