Husref Musemić (©Reuters)
Husref Musemić (©Reuters)

BiH: Musemić protiv bivšeg kluba, Banjalučani favoriti protiv niželigaša

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.04.21. | 11:34

Danas prve utakmice polufinala kupa. Neizvesno na Tušnju, Borac na papiru ima lak zadatak

Najmasovnije fudbalsko takmičenje u Bosni i Hercegovini ulazi u samu završnicu, a danas su na programu prvi polufinalni dueli. Zanimljiviji meč očekuje se svakako na stadionu Tušanj, gde će snage odmeriti dva premijerligaša Tuzla Siti i Sarajevo (14.00). Duel dva tima koja i u šampionatu igraju zapaženu ulogu. Bordo tim je vodeći, dok s druge strane, Tuzla Siti ganja izlazak u Evropu. U drugom delu sezone ne zna za poraz.

Ovaj duel biće zanimljiv i zbog toga što na klupi tuzlaka sedi Husref Musemić, igračka i trenerska legenda Sarajeva, pa će tako i on imati motiv više da se što bolje suprotstavi bivšem klubu.

Izabrane vesti

"Kada igrate utakmicu koja vam znači finale, onda je to jako važna utakmica. Sarajevo je jako kvalitetna i nezgodna ekipa, i ove godine će 99 odsto biti šampioni države, najbolji su i imamo motiv više. Potrudićemo se da odigramo što je moguće bolje, a za šta će to biti dovoljno videćemo. Sneg koji pada dva dana sigurno će otežati igru, ali kako nama tako i protivniku. Oni jesu favoriti, ali igramo dve utakmice i sve je moguće“, istakao je trener domaćeg tima Husref Musemić, koji u ovom meču neće moći računati na veznjaka Edina Rustemovića, još jednog bivšeg člana bordo tima. 

14.00: (2,90) Tuzla Siti (2,95) Sarajevo (2,55)

Sarajevo u Premijer ligi sigurno drži vodeću poziciju. Ima sasvim solidnu bodovnu zalihu u odnosu na rivale, ali u taboru bordo tima ne kriju da im je cilj dupla kruna.

"Mi smo u subotu odigrali jedan zahtevan meč u ligi i sigurno je da smo ovo vreme iskoristili da se maksimalno odmorimo i pripremimo za Tuzlu. Ritam utakmica koji imamo nam predstavlja problem ali šta je tu je. To se u fudbalu dešava i mi moramo tome da se prilagodimo. Protivnik je jako kvalitetan, i potrudićemo se da odigramo što bolje, ostvarimo povoljan rezultat pred revanš kako bi se plasirali u željeno finale“, rekao je trener Sarajeva Vinko Marinović.

Na Gradskom stadionu u Banjaluci, premijerligaš Borac ugostiće ovogodišnju Kup senzaciju Klis iz Buturović Polja (16.00). Ovaj meč bio je prvobitno planiran za utorak, ali zbog snega koji je padao širom BiH, prolongiran je za danas. Kada je okončana prethodna faza takmičenja, svi su na žrebu za protivnika priželjkivali drugoligaša federacije Bosne i Hercegovine, ekipu Klisa koja je ove sezone napravila istorijski uspeh. Na kraju, kuglice su ih spojile sa banjalučkim premijerligašem koji nosi ulogu apsolutnog favorita. Borac je u prethodnoj fazi savladao Široki Brijeg na Pecari (2:0), dok je Klis sa minimalnih 1:0 savladao Zvijezdu 09, prvoligaša iz Republike Srpske.

Velikan iz Platonove ovaj duel dočekuje u jako dobroj formi. Vezali su četiri uzastopna trijumfa, ali i uprkos tome sve osim pobede domaćih bilo bi ravno čudu. Ipak, u Borcu unapred ne upisuju pobedu.

"Mi opravdano nosimo ulogu favorita i na nama je da to opravdamo. Nemamo mnogo informacija o protivniku, ali sigurno je da ih nećemo potceniti. Imaju nekoliko igrača koji su nastupali u Premijer ligi i Prvoj ligi FbiH i nisu za potcenjivanje. Ipak, mi smo fokusirani na sebe, na svoje zadatke, da istrčimo kako treba, da budemo motivisani, jer imamo dobar momenat posle serije dobrih rezultata. Bićemo optimisti i verujem u dobar rezultat pred revanš“, istakao je Marko Maksimović, šef stručnog štaba Borca.

16.00: (1,05) Borac BL (12,0) Klis Buturović Polje (22,0)

U Borcu neće biti kapitena Stojana Vranješa, kao ni Dine Ćorića, te već od ranije odsutnih Jove Lukića, Marka Jovanovića i Đorđa Milojevića.

Klis iz Buturović Polja već je napravio senzaciju plasmanom u polufinale Kupa BiH, pa će nekim igračima dvomeč sa Borcem, možda biti i kruna karijere. Sigurno je da su u niželigašu svesni situacije i kvaliteta protivnika, ali su poručili da im nadu niko ne može oduzeti.

Oba revanš susreta igraće se 21. aprila.

BIH – POLUFINALE KUPA (PRVE UTAKMICE)

Sreda

14.00: (2,90) Tuzla Siti (2,95) Sarajevo (2,55)

16.00: (1,05) Borac BL (12,0) Klis Buturović Polje (22,0)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Marko TEŠANOVIĆ


tagovi

BiHBorac BanjalukaFK SarajevoTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara