Albert Rijera (©Reuters)
Albert Rijera (©Reuters)

Bivši igrač Liverpula menja Prosinečkog u Ljubljani

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 19:39

Albert Rijera novi trener Olimpije

Posle igračkih dana s finiša karijere, vratio se Robert Prosinečki u Olimpiju da pomogne klubu iz Ljubljane da se ponovo nađe među najboljima u Sloveniji, međutim, kratko se zadržao. Nezadovoljan radom klupskog rukovodstva, Prosinečki je napustio klub posle tri i po meseca, a rastanak nije bio prijatan.

Bilo je teških reči s obe strane, morao je trofejni fudbaler da saziva konferenciju za medije kako bi se odbranio od kritika i dodatno objasnio razloge odlaske. Iz sale u kojoj je govorio ispraćen je ovacijama navijača, dok su čelnici Olimpije bili na nekom drugom mestu.

Izabrane vesti

Sve to je sada prošlost, a predsednik kluba Adam Delijus objavio je da će novi trener Olimpije biti Španac Albert Rijera. Nekadašnji levi spoljni Liverpula, Mančester sitija, Olimpijakosa, Galatasaraja, Bordoa, Majorke... prethodne dve godine radio je kao pomoćni trener u Galatasaraju. Prvo je bio u stručnom štabu Fatiha Terima, pa Domeneka Torenta.

Rijera je igračku karijeru završio 2016. godine upravo u Sloveniji, igrajući za Zavrč i Koper, tako da mu dolazak u Ljubljanu neće biti kao nešto potpuno novo. Videćemo kako će se snaći i koliko dugo zadržati, pošto je Olimpija postala poznata po čestim promenama trenera. Od titule osvojene 2018. godine (poslednje za Zmajčeke), ovo je 13. promena na klupi.


tagovi

Olimpija LjubljanaAlbert RijeraLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara