Boaći i Vukanović u Surdulici (©Star Sport)
Boaći i Vukanović u Surdulici (©Star Sport)

Boaćijeva agonija: Godinu dana bez gola u Superligi, 13 meseci posta u Evropi

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.11.20. | 08:59

Napadač iz Gane prethodni pogodak postigao protiv Mačve u osmini finala prošlosezonskog Kupa Srbije

Nema navijača Crvene zvezde koji se u avgustu 2018. godine nije silno obradovao kada se Ričmond Boaći vratio na stadion Rajko Mitić posle samo šest meseci provedenih u Đengsu Suningu, ali kako i ne bi kada je napadač iz Gane prethodno na 48 utamica u crveno-belom dresu postigao 39 golova. Međutim, niko nije mogao ni da pretpostavi da bi Boaći samo dve godine kasnije mogao da "obeleži" tačno godinu dana bez gola u Superligi.

Povrede i nestabilna forma učinili su da iskusni golgeter prošlu i ovu sezonu više provede van protokola nego u konkurenciji za tim, pošto je poslednji pogodak u Superligi postigao 2. novembra 2019. godine. Idealnu priliku da prekine neslavni niz Boaći je imao prošlog vikenda u Surdulici, imao je sjajnu situaciju u 40. minutu, ali je njegov udarac odbranio Ivan Kostić, a odbitak u mrežu poslao talični Mohamed el Fardu Ben.

Izabrane vesti

Boaći je poslednji pogodak u crveno-belom dresu postigao u prošlosezonskoj osmini finala Kupa Srbije protiv Mačve na stadionu Rajko Mitić, dok je poslednji put u evrokupovima bio strelac 1. oktobra prošle godine protiv Olimpijakosa u Beogradu.

Napadač iz Gane je protiv Radnika zaigrao posle pet propuštenih mečeva u Superligi, nije ga bilo na gostovanju u Zinshajmu, dok je protiv Libereca bio na klupi za rezervne igrače. Poslednji put se povredio protiv Čukaričkog i to je bila zvanično peta Boaćijeva povreda. U prethodna četiri navrata van stroja bio ukupno 189 dana, a taj broj je u međuvremenu stigao do 233.

Njegovi izostanci primorali su Crvena zvezdu da reaguje na tržištu. Prošlu sezonu su nekako izneli Pavkov i Tomane, a u ovoj je napravljena prava reakcija angažovanjem Dijega Falčinelija. Italijan je ekspresno preuzeo ulogu prvog špica i ne samo da je počeo da postiže golove, već je doneo veliku fleksibilnost Zvezdinoj navali, pošto se odlično kreće, pravovremeno otkriva i radi za ekipu, što omogućava ofanzivnim vezistima srpskog šampiona da reaguju iz drugog plana.

Boaći je protiv Libereca dobio prenost na klupi u odnosu na Milana Pavkova, ali je veliko pitanje da li će uspeti u potpunosti da se vrati u ritam do kraja grupne faze Lige Evrope. Ukoliko bi uspeo u tome, mogao bi da bude idealna alternativa za Falčinelija, jer se takođe radi o napadaču koji ima odličan osećaj za igru, odvlačenje igrača i pravovremeno otvaranje, ali je idealna forma previše daleko da bi mogao da se smatra ozbiljnim adutom za meč sa Gentom.



tagovi

Ričmond Boaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara