Fudbaleri Bolivara (©AFP)
Fudbaleri Bolivara (©AFP)

Bolivar je sila “pod oblacima”, juri gol minusa iz Santa Kruza

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.06.22. | 23:15

Bolivija, plej-of Aperture: Najveći klub u državi dočekuje na svom stadionu Ernando Siles, na nadmorskoj visini od skoro 3.600 metara, šampiona Orijente Petrolero

Fudbal u Boliviji je jedan od najslabijih na tlu Južne Amerike, ali je veoma neizvestan, nema izrazitih favorita. Bolivar je ubedljivo najveći klub u državi podno Anda, ali poslednje dve sezone nje uspeo do krune. Pre dve godine je šampion bio Olvejz Redi, a 2021. je do titule, prvi put u istoriji, stigao Orijente Petrolero.

Ove sezone opet je promenjen sistem takmičenja. Ne igra se klasičan dvokružni sistem već se prvi deo Aperture igrao u dve grupe. U toku je četvrtfinale plej-ofa. Palmaflor i Strongest su već izborili plasman u polufinale, a preostala dva kluba koji nastavljaju bitku za tron dobićemo noćas (02.00).

Izabrane vesti

Bolivar se provukao u prvom meču u Santa Kruzu. Orijente Petrolero je slavio sa 1:0, a u finišu je propustio šansu da poveća prednost iz jedaneasterca. Zna se da je kultni stadion “pod oblacima” u La Pazu velika prednost Bolivara. Nalazi se na nadmorskoj visini od skoro 3.600 metara. Padali su tu i mnogo jači timovi od prošlogodišnjeg šampiona.

02.00: (1,23) Bolivar (5,70) Orijente Petrolero (10,5)

Domaćin je ove sezone dobio sedam mečeva na svom stadionu, a samo je poražen od Vilstermana (0:1). Orijente Petrolero je bio tek četvrti u Grupi A Aperture. Završio je ligaški deo sezone sa samo bodom u poslednja tri kola, ali je u prvom meču četvrtfinala plej-ofa nadigrao favorita.

Bolivar u svojim redovima ima trojicu Brazilaca – golmana Sesara, Bruna Savija i Fransisko Da Kostu. Najbolji strelac tima je napadač Da Kosta koji je postigao osam golova na 12 mečeva. On je pre tima iz La Paza igrao za paragvajsku Sol de Ameriku i meksički Keretaro. Kvota u Mozzartu na duplu pobedu Bolivara je 2,20.

Orijente Petrolero je prošle nedelje poražen od Fluminense sa čak 10:1 na svom terenu u poslednjem meču Kopa Sudamerikane. Bolivar nije igrao u grupnoj fazi međunarodnog takmičenja što je veliki neuspeh za ovaj klub. Prošle sezone u šampionatu Bolivije, Bolivar je pobedio Orijente u gostima sa 3:1, dok je u La Pazu bilo 1:1.

02.00: (1,68) Bluming (3,70) Nasional Potosi (4,60)

I u drugom meču revanša polufinala domaćin juri prednost, ali ima čak dva gola manjka. U pitanju je Bluming koji će u Santa Kruzu pokušati da stigne prednost Nasional Potosija. U prvom meču u Potosiju, domaćin je slavio sa 3:1, pa Bluming mora da napada od prvog minuta. U prvih 90 minuta, Bluming je promašio penal. I tradicija je uz Nasional Potosi koji je dobio tri od četiri poslednja međusobna duela.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BOLIVIJA, PLEJ-OF APERTURE – REVANŠI

Sreda

Palmaflor – Olvejz Redi 3:1 p. p. (2:1, 0:0) /prvi meč: 1:2/

Četvrtak

Strongest – Rojal Pari 4:0 (1:0) /prvi meč: 3:0/

Petak

02.00: (1,68) Bluming (3,70) Nasional Potosi (4,60) /prvi meč: 1:3/

02.00: (1,23) Bolivar (5,70) Orijente Petrolero (10,5) /prvi meč: 0:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

BolivarJužna AmerikaOrijente Petrolero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara