Duvan Vergara (©AFP)
Duvan Vergara (©AFP)

Bomba Vergare, Amerika se budi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.03.21. | 00:57

Kolumbijska Apertura: Šampion Klausure, tim iz Kalija, pobedio u gostima Petroleru sa 2:0

Tri kola pre kraja ligaškog dela sezone u kolumbijskoj Aperturi, trofejna Amerika iz Kalija i dalje nije na mestu koje vodi u plej-of (prvih osam nastavljaju trku za šampiona). Prošlosezonski šampion Klausure napravio je korak ka željenom cilju, pobedom u gostima protiv „fenjeraša“ Petrolera sa 2:0 u 15. kolu prvenstva ove južnoameričke države.

To je tek peta pobeda u šampionatu za Crvene đavole, ali i dalje samo deveto mesto. Tim iz Kalija ima samo dva poraza, koliko i lider Atletiko Nasional iz Medeljina, ali čak sedam remija ostvario je velikan iz Kolumbije.

Izabrane vesti

Amerika se trgla u finišu sezone posle samo jednog boda u prethodna dva kola i poraza u prošlom kolu na svom stadionu od Independijentea iz Medeljina (1:2). Očekivano, pala je najgora ekipa u ligi. Vodeći gol tim iz Kalije je postigao u 14. minutu. Santijago Moreno je krunisao odličnu akciju svog tima, dobru asistenciju Hesusa Kabrere, a vezisti gostiju nije bilo teško da sa šest, sedam metara posle odličnog prijema lopte pošalje u mrežu tima iz Barankabermeja. Morenu je to bio četvrti pogodak u ovogodišnjoj Aperturi.

Domaćin Petrolero u većen delu igre nije bio u podređenom položaju, pokušavali su domaćini da stignu makar do boda protiv nekadašnjeg vicešampiona Južne Amerike, ali mreža golmana ekipe iz Kalija, Venecuelanca Hoela Graterola Nadera nije se zatresla. Odluka je pala u 68. minutu. Najlepši potez na meču delo je Duvana Vergare.

03.00: (2,00) Deportivo Kali (3,05) Deportivo Pasto (4,00)

Nekadašnji fudbaler argentinskog Rosarija sve je sam uradio, opalio je po lopti sa oko 25 metara koja je zavšila u rašljama nemoćnog golmana Petrolera Pjera Gracijanija. Bio je to drugi gol u prvenstvu za iskusnog napadača.

Domaćin ni posle 14 utakmice nije osetio slast pobede, a ovo mu je već peti poraz u šampionatu, pa će do kraja teško da izbegne poslednje mesto u kolumbijskoj eliti. S druge strane, Amerika u narednim kolima želi proboj na jedno od prvih osam mesta i da ostane u trci za objedinjavanje krune u Kolumbiji.

Prvih devet ekipa deli samo šest bodova, što donosi veliku dramu u ovogodišnjoj Aperturi.

-----------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-----------

KOLUMBIJA 1 - 15. KOLO

Subota

Envigado - Deportes Tolima 0:0

Onse Kaldas - Bojaka Čiko 4:2 (2:2)

/Garsija Tores 5, Kareazo 11, Lemos 59pen, Garsija Kastiljo 90+3 - Moreno 36, Balanta 38/

Nedelja

Junior - Independijete Santa Fe 1:1 (1:1)

/Borha 1 - Hiraldo 32/

Pereira - Ekidad 0:0

Petrolera - Amerika Kali 0:2 (0:1)

/Moreno 14, Vergara 67/

Ponedeljak

Patriotas - Agiljas 2:1 (2:0)

/Arijeta 36, Rito 41 - Marugo 52/

Miljonarios - Bukaramanga 2:1 (1:1)

/Rodrigez 19, Valensija 72 - Melendez 39/

Utorak

03.00: (2,00) Deportivo Kali (3,05) Deportivo Pasto (4,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KolumbijaKolumbija 1Amerika KaliPetrolera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara