Pjer Andre Žinjak protiv Pumasa (©AFP)
Pjer Andre Žinjak protiv Pumasa (©AFP)

Borba divljih mačaka: Tigres za plej-of, Pumas za spas

Vreme čitanja: 5min | sub. 25.09.21. | 23:03

Meksiko 1: Zanimljiv okršaj u San Nikolasu u sklopu 10. kola Aperture

Deseto kolo meksičke Aperture donosi nam pregršt dobrih duela. Pored najvećeg fudbalskog klasika u ovoj latinoameričkoj zemlji između Amerike i Čivasa iz Gvadalahare, čiji se okršaj očekuje nešto kasnije ove noći, na programu je još jedan duel koji privlači pažnju velikog dela tamošnje fudbalske javnosti. Ne zbog trenutnih rezultata, jer obe ekipe ne stoje baš najbolje u prvenstvu, već zbog nekih pređašnjih odmeravanja snaga i jednostavno moćnih imena, koja kada izgovarate u afektu sukoba, veoma lako sebi stvarate sliku te borbe. Borbe divljih mačaka, Tigresa i Pumasa. Noćas (02.00) na Univerzitetskom stadionu u San Nikolasu, ranjeni Tigrovi dočekuju čopor Puma, koji je sateran do same ivice ambisa.

Procenat osvojenih bodova kod lokalnog tima je dosta slab u pogledu na prethodne sezone, a Tigrovi zauzimaju osmu poziciju na turniru sa 13 osvojenih bodova u devet odigranih kola, dok isti učinak imaju i Atletiko San Luis na poziciji ispred, kao i Čivas koji zauzima mesto iza sastava iz San Nikolasa. Opet, i trenutna pozicija im omogućava da se nađu u eliminacionim borbama za titulu, s tim što moraju proći dodatna doigravanja groz ligilju, što opet svi konkurenti za krunu gledaju da izbegnu plasmanom među prva četiri tima na tabeli. Da bi se našli u ovoj povlašćenoj grupi Tigrovi moraju da trijumfuju u noćašnjem okršaju sa još jednim sastavom iz porodice divljih mačaka. Eventualna pobeda znatno bi ih približila željenim pozicijama koje su udaljene samo tri boda od sadašnjeg plasmana.

Izabrane vesti

02.00: (1,52) Tigres (3,80) Pumas (6,25)

Ipak to neće biti nimalo lak zadatak, jer domaći sastav u ovaj sukob ulazi iz poraza u Regionalnom klasiku od Montereja koji je na svom terenu slavio sa 2:0. Sa dva protekla remija, bio je to treći meč u nizu bez pobede za Tigrove, koji će morati da okrenu drugi list i pokušaju da ostatak prvenstva preokrenu u svoju korist.

Trener Los Felinosa Migel Erera za meč sa Pumama neće moći da računa na veznog igrača Lea Fernandeza. Prema informacijama, Urugvajac, koji je propustio i Klasiko protiv Rajadosa, još se nije oporavio od mišićnih tegoba.

Treba napomenuti, da prema različitim izvorima Migel Erera želi da se vrati na formaciju sa četiri igrača u veznom redu, za razliku od poslednjeg duela sa Monterejom gde je koristio pet igrača na sredini terena i sa trojicu u defanzivnoj liniji, što nije donelo dobar rezultat. Niko Lopez bi u tom slučaju zauzeo mesto veznog na kojem je Leo Fernandez igrao iza devetke, dok će Luis Kinones i Francuz Florijan Tovan otići na krila, dok će Andre Pjer Žinjak biti najistureniji igrač u formaciji Tigresa.

Sa druge strane, Pumas je u dosadašnjem toku prvenstva i posle devet odigranih kola uspeo da prikupi sedam bodova uz samo jednu ostvarenu pobedu i trenutno se nalazi na 16. mestu sa samo bodom više od fenjeraša Keretara. Opet i u ovako nezavidnoj situaciji prestonički sastav udaljen je samo tri boda od mesta koje vodi u rekvalifikaciju i ligilju. Prethodnog vikenda Pume su na gostovanju u Mazatlanu sa istoimenom ekipom odigrale nerešeno 2:2, što je bio njihov drugi remi u nizu i treći meč bez trijumfa, pa je pobeda sastava koji predvodi Argentinac Andres Liljini, od vitalnog značaja za nastavak prvenstva.

------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------

Kako trenutno stoje stvari, biće to gotovo nemoguća misija, znajući da čak i u proteklom periodu kada su beležili bolje rezultate, Pume nisu uspele da slave na Univerzitetskom stadionu u San Nikolasu na prethodnih 11 utakmica. Poslednji put Auriazulesi su uspeli da pobede Tigres u gostima, još 2014. godine u formatu Apertura, uz dva gola argentinskog napadača Martina Brava.

Pumas je ove sezone imao užasan start Aperture u tolikoj meri da je otpustio Panamca Gabrijela Toresa usred turnira. Međutim, kako čelnici kluba najavljuju, to možda neće biti jedino otpuštanje, jer usled katastrofalnih rezultata postoje i drugi fudbaleri koji bi mogli napustiti tim. Na ovaj način igrači sa slabim performansama našli su se na direktnom udaru rukovodstva Pumasa, a jedan od prvih koji je po odluci sportskog direktora Migel Mehije Barona ispred upravnog odbora, bukvalno oteran iz kluba Gabrijel Tores, koji je postigao samo jedan gol u 20 utakmica.

Javno su na udaru i pod pretnjom sankcijama i Argentinac Flavio Alvarez, koji je jedan od najčešćih uzroka loših performansi tima. "Desetka" mora da se poboljša u poslednjem delu sezone da bi ostala u timu. Tu su još i Sebastijan Sasuedo, krilni igrač koji je pokazao da ne može da održi konstantnost, Brazilac Igor Meritao nije se pokazao kao dobro pojačanje kluba. Igrač je došao u ekipu na pozajmicu i ukoliko mu se učinak ne poboljša, mogao bi da ode pre isteka roka. Kristijan Batokio koji je bez obeštećenja došao među Pume sa zadatkom da bude kreativni vezni, do sada je bio predaleko od onoga što se od njega očekuje. Vašington Kardozo, nekada eksplozivni fudbaler koji je došao na pozajmicu u klub, totalno je van forme toliko da 90 minuta za njega predstavljaju pravi pakao na terenu, pored toga evidentan je njegov nedostatak zalaganja.

Ovaj meč će biti od vitalnog značaja za oba tima. Tigres želi da dođe do četvrtog mesta, pošto je na osmoj poziciji sa 13 bodova, kako bi izbegao dodatnu rekvalifikaciju, dok Pumas gleda da na svaki moguć način spasi jednu od najlošijih sezona u poslednjih deceniju i po.

MEKSIKO 1 - 10. KOLO

Petak

Pačuka - Nekaksa 1:0 (1:0)

Subota

Puebla - Kruz Azul 1:1 (1:1)

Tihuana - Mazatlan 0:0

23.55: (2,20) Atlas (3,10) Leon (3,30)

Nedelja

02.00: (1,52) Tigres (3,80) Pumas (6,25)

04.00: (1,80) Klub Amerika (3,30) Čivas Gvadalahara (4,50)

19.00: (2,20) Toluka (3,30) Atletiko San Luis (3,10)

Ponedeljak

02.05: (2,60) Santos Laguna (3,00) Monterej (2,75)

Subota 9.10.

02.00: Huarez - Keretaro

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ



tagovi

Meksiko 1TigresPumas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara