Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović (©Reuters)
Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović (©Reuters)

Borba za opstanak sve teža, „srpskom“ Hetafeu pobeda neophodna za mir u kući

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.10.21. | 12:49

Pored tima iz predgrađa Madrida samo još Levante nema nijedan trijumf, a upravo se ta dva kluba sastaju u Valensiji (18.30) u 9. kolu Primere. Na klupama obe ekipe debitovaće novi treneri, Kike Sančez Flores i Pako Lopez

Osma, peta, osma, pa 15. pozicija na tabeli Primere. Tako su izgledali rezultati Hetafea u poslednje četiri godine. Taman kada smo se navikli na tim iz predgrađa Madrida u najvišem rangu fudbala u Španiji, on se ustremio ka Segundi. U novoj sezoni je u slobodnom padu, tek je u 8. kolu prvi put izbegao poraz, pa će od 18.30 časova u Valensiji morati da juri pobedu protiv Levantea, ako želi da prekine seriju loših rezultata.

Hetafe je simpatije naših navijača pribrao zbog dvojice srpskih reprezentativaca. Plavi dres već tri sezone nosi Nemanja Maksimović, a sjajnom vezisti se ovog leta priključio i Stefan Mitrović. Maksimović je bio akter na svih osam utakmica, upisao je jednu asistenciju, dok je Mitrović na pet mečeva dao jedan gol.

Izabrane vesti

18.30: (2,55) Levante (3,00) Hetafe (3,30)

Srećom po Madriđane, ni Levante nije u dobroj formi. Takođe nema nijednu pobedu ove sezone, ali je pola mečeva odigrao nerešeno. U poslednja tri kola je ipak gubio, od Selte, Barselone i Majorke, sve bez datog gola.

Zbog rezultata minulu pauzauza utakmice reprezentacija iskoristili su oba kluba da smene trenere. U Hetafe je umesto Mičela angažovan Kike Sančez Flores, dok je na klupi Levantea Paka Lopeza zamenio Havijer Pereira.

Očekujem dobar meč, iako su oba kluba prošli kroz velike promene. Kike gradi tim od poslednje linije do napada, mečeve rešavaju detalji. Naša obaveza je da preuzemmo inicijativu i da osvojimo tri poena na svom terenu. Porodica smo i kada su vremena teška, nemam sumnje u to da će taj duh da preovlada na kraju. Sva pozitivna energija će pomoći igračima, sada im je podrška najpotrebnija“, pozvao je Pereira navijače na utakmicu.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Obojica će naravno želeti da se predstave navijačima na što bolji način. Idealno bi bilo pobedama. U poslednje dve sezone oba kluba su u direktnim okršajima slavili po dva puta. Svako na svom terenu.

Samo na poslednjem njihovom duelu, u maju ove godine, završenom 2:1 u korist Madriđana, došla je igra GG. Pre toga su odigrali šest mečeva na kojima barem jedan od timova nije uspeo da zatrese rivalu mrežu.

------------------------------

Mečeve španske Primere možete da pratite u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da se registrujete, a registracija je besplatna.


tagovi

LevanteHetafePrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara