Sa prethodnog susreta Brage i Porta (©AFP)
Sa prethodnog susreta Brage i Porta (©AFP)

Braga izbila Portu dva boda iz džepa, sada u Kamenolomu "vidi" finale Kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 13:27

Sastav Karlosa Karvaljala dočekuje večeras Zmajeve u okviru prvog meča polufinala

Zmajevi nisu morali da idu kući posle prvenstvenog susreta u Kamenolomu. Već večeras, samo tri dana kasnije, Porto ponovo gostuje Bragi, ali sada u sklopu prve utakmice polufinala Kupa Portugalije (21.15). Dve ekipe su se, dakle, suočile u nedelju kada su odigrale zabavnih 2:2, a treba reći i da sastav sa Dragaa brani trofej.

Braga se u impresivnom stilu vratila posle poraza u finalu Liga kupa od strane lidera lige Sportinga iz Lisabona. Ekipa Karlosa Karvaljala nanizala je četiri pobede u svim takmičenjima i ostvarila remi u prošloj rundi sa Portom, na taj način izborivši treće mesto na tabeli Primeire.

Izabrane vesti

Meč sa Zmajevim doneo je veliku dramu, pošto su gosti posle dva gola prednosti u 55. minutu verovatno pomislili da su završili kompletan posao. Ipak, Arsenalisti se nisu predavali i u smiraj susreta su uspeli da anuliraju vođstvo Porta. Najpre je Franseržo u 87. minutu pogodio metu, da bi Niko Gaitan, bivši as Benfike, duboko u nadoknadi izbio Zmajevima dva boda iz džepa.

Kada se radi o Kupu, Braga je ovaj trofej osvojila još 2016. godine kada je savladala upravo Porto na penale, posle 2:2 tokom 120 minuta fudbala. Četvrta sila Portugalije označena je kao veliki autsajder pred start dvomeča, ali posle njihove nedavne forme biće sigurni i puni uverenja da mogu da poremete očekivanja.

Porto je aktuelni šampion u ovom takmičenju, pošto je u finalu bio bolji od velikog rivala Benfike sa 2:1. Takođe, ekipa Serža Konseisaa osvojila je duplu krunu u prethodnoj kampanji, ali postoji realna opasnost da ovog puta njena domaća dominacija pređe u tuđe ruke.

Sastav sa Dragaa bori se za kontinuitet poslednjih nedelja. Tri remija u proteklih pet ligaških izlazaka učinili su da Porto zaostaje osam bodova za liderom Sportingom.

Pozitivan rezultat sredinom nedelje mogao bi da bude presudan za izglede Porta do kraja sezone i čak da oblikuje budući uspeh Konseisaovih vojnika, među kojima je i srpski internacionalac Marko Grujić.

Karvaljal će ponovo biti bez dugotrajno odsutnih Rui Fontea i Fransiska Moure, dok njima pridružio i Juri Medeiros, koji je zadobio povredu kolena krajem januara. Sa druge strane, Porto neće moći da računa na usluge iskusnog centralnog beka Ivana Markana, a van stroja je i krilni igrač Žoao Mario, koji je pozitivan na korona virus i mora u izolaciju. Pored njih, na raspolaganju za susret neće biti ni Otavija i Nanua.

PORTUGALIJA, KUP - POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

21.15: (2,85) Braga (3,20) Porto (2,40)

Četvrtak

21.15: (6,75) Estoril (4,30) Benfika (1,43)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup PortugalaKup PortugalijePortoBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara