Branko Riznić i Seku Sanogo (©Reuters)
Branko Riznić i Seku Sanogo (©Reuters)

Branko Riznić u Metalcu

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 19:12

Posle rastanka sa "građevinarima" mladi vezista brzo pronašao novi klub

Aktuelni su odlasci sa Banjice ove zime, a jedan od njih je rastanak sa Brankom Riznićem.

Vezista koji je ponikao u Radu napustio je "građevinare" pre nekoliko dana pošto mu je istekao ugovor, a na novi angažman nije dugo čekao. Ovog petka je potpisao trogodišnji ugovor s Metalcem iz Gornjeg Milanovca.

Izabrane vesti

Sin nekadašnjeg fudbalera Rada, Crvene zvezde, grčkih OFI-ja i Larise, Zorana Riznića, u prvom delu sezone nije često igrao. Sakupio je tek tri nastupa, ukupno 116 minuta, što je dosta manje nego prošle sezone kada je u 13 nastupa upisao 696 minuta, tokom kojih je dao gol Partizanu, ali u porazu 1:2.

Branko Riznić igra na poziciji centralnog veznog, koju u timu iz Gornjeg Milanovca pokriva iskusni Marko Zoćević, a konkurent za minutažu biće mu i Miloš Milisavljević.

U Metalac su ove zime, pored Riznića, došli Stefan Cvetković iz Grafičara, Beverli Markangila iz Konga i Damjan Krajišnik iz lučanske Mladosti, a otišli su Miloš Vranjanin u letonsku Rigu i Bojan Vlaović na pozajmicu Radnički Pirot.

"Mislim da smo za sada uradili dobar posao. Videćemo u odnosu na ostatak tog perioda, koji se tek zahuktava, šta će još biti. Ima dosta interesovanja za naše igrače, pa ako budemo morali da reagujemo na njihove odlaske, imamo spremne opcije", istakao je trener Žarko Lazetić na okupljanju tima pred start zimskih priprema.

Tokom januara, Metalac će odigrati pet pripremnih utakmica. Rivali su Zemun (16. januar), Borac Čačak (20), Žarkovo (23), Radnički Kragujevac (27) i Javor (30).

"S obizirom na specifičnu situaciju sa kovidom, u ovim pripremama nećemo ići van Srbije. Veći deo provešćemo radeći ovde u Milanovcu, osim što ćemo sedam dana biti u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi", dodao je Lazetić.

Superligaš iz Gornjeg Milanovca prvi deo sezone završio je na 12. mestu, a prvu takmičarsku utakmicu u 2021. godini igraće 6. februara protiv Radničkog iz Niša na svom stadionu



tagovi

Fk RadMetalac Gornji MilanovacZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara