Linkoln, krilo Bragantina (©AFP)
Linkoln, krilo Bragantina (©AFP)

Brazil sa sedam timova u Libertadoresu: Ko će biti poslednji – Bragantino ili Botafogo?

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.03.24. | 23:00

Bikovi na svom terenu noćas (01.30) jure gol minusa (1:2) iz Rio de Žaneira u bici za elitno takmičenje na tlu Južne Amerike

Ko će biti sedmi predstavnik Brazila u ovogodišnjem izdanju Kopa Libertadores odlučiće Red Bul Bragantino i Botafogo u revanš meču trećeg i poslednjeg kola kvalifikacija za najeminentnije klupsko takmičenje na južnoameričkom kontinentu. Revanš poslednje runde kvalifiakcija za elitno kontinentalno takmičenje na programu je noćas (01.30) na stadionu Nabi Abi Čedid, koji se nalazi u gradu Bragansa u državi Sao Paulo.

Red Bul Bragantina stiže na ovaj okršaj kao favoriti s namerom da iskoristi prednost domaćeg terena i preokrenula u svoju korist delikatnu situaciju u kojoj se nalazi posle prvog meča odigranog pre sedam dana, kada se sastav Pedra Kaišinja u Rio de Žaneiru suočio sa Botafogom, gde uprkos dobroj igri, nisje uspeo da izbegnu poraz (1:2).

Izabrane vesti

Ekipa iz Sao Paula u ovaj drugi i odlučujući okršaj ulazi sa potrebom da pobedi sa najmanje dva gola razlike kako bi obezbedila plasman u grupnu fazu Kopa Libertadores. U slučaju minimalne razlike u korist Masa Brute u regularnom vremenu, dvomeč će prvo otići u produžetke, a ako i tada ne bude promena, odlučivaće jedanaesterci. Njihov poslednji duel u sezoni bio je poraz od 1:0 od Guaranija, u poslednjem kolu grupne faze saveznog šampionata Paulista. Ipak, izabranici Pedra Kaišinja već ranije su obezbedili plasman u polufinale ovog takmičenja.

01.30: (2,00) RB Bragantino (3,30) Botafogo (3,60)

Što se tiče preliminarnih rundi u ovogodišnjem izdanju Kopa Libertadores, Bragantino je već dokazao svoju vrednost tako što je u prethodnoj fazi prošao Agilasa iz Kolumbije. U poslednjih pet zvaničnih duela, ostvario je dve pobede, remi i dva poraza. Tokom ovog perioda pobedio je Ituano i Santos, pored toga što je remizirao sa Rionegro Agilasom i izgubio od Botafoga i Guaranija. Što se tiče nastupa pred svojom publikom na stadionu Nabi Abi Čedid, Masa Bruta nije poražena u predhodne četiri utakmice, a poslednji neuspeh doživeljen je od Palmeirasa minimalnim rezultatom, još krajem januara.

Na drugoj strani je tim Botafoga, koji iza sebe ima pet uzastopnih pobeda i uprkos ranoj eliminaciji u prvoj fazi saveznog šampionata Karioka, na ovaj okršaj stiže u uzlaznom trendu sa namerom da nastavi dobar učinak u ovoj odlučujućoj istanci kvalifikacija. Njihov poslednji duel bio je pobeda od 2:1 nad Sampaio Koreom u prvoj utakmici polufinalne faze Kupa Rio. Štaviše, Glorioso je u prethodnom kvalifikacionom krugu već pobedio Auroru iz Bolivije, ubedljivom pobedom od 6:0 na svom terenu, čime je zagarantovao plasman u sadašnju fazu.

U poslednjih pet zvanično odigranih utakmica, sastav Fabija Matijasa ostvario je pet uzastopnih pobeda. Tokom ovog perioda pobedili su već pomenutu Sampajo Koreu, Red Bul Bragantino u prvom meču ove kvalifikacione faze, kao i Fluminense, Auroru i Audaks. Kao gost, ekipa Botafoga je imala nedavni učinak od četiri pobede, tri remija i tri poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

Ova konfrontacija licem u lice stavlja dva tima sličnog nivoa, međutim, činjenica da igra na domaćem terenu daje Bragantinu značajnu prednost, pošto je tim iz Sao Paula već u prvoj utakmici prikazao veoma dobru igru. S druge strane, Botafogo, iako u seriji pobeda, je nagomilao neuspehe u odlučujućim trenucima u prošloj godini, a trend se preneo i na mečeve u šampionatu Karioka ove godine, pa se stoga čini da je dodatna psihološka prednost na strani domaćina.

KOPA LIBERTADORES - KVALIFIKACIJE, POSLEDNJA RUNDA ( REVANŠI)

Sreda

Palestino - Nasional Asunsion 1:3 (0:1), prvi meč 2:0, penalima 3:1

/Suarez 85 - Duarte 45, Lugo 48, Alfaro 67/

Četvrtak

01.30: (2,00) RB Bragantino (3,30) Botafogo (3,60), prvi meč 1:2

01.30: (1,30) Kolo Kolo (4,80) Sportivo Trinidense (9,50), prvi meč 1:1

Petak

01.30: (1,15) Nasional (7,00) Olvejz Redi (15,0), prvi meč 0:1

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa LibertadoresJužna AmerikaBragantinoBotafogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara