Pjer Emerik Obamejan u duelu sa Klarkom iz Njukasla (©Reuters)
Pjer Emerik Obamejan u duelu sa Klarkom iz Njukasla (©Reuters)

Buđenje Tobdžija, Arsenalu prijaju dueli s gradskim rivalima

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 09:03

Tim Mikela Artete vezao tri pobede u Premijer ligi pred dolazak Kristal Palasa na Emirate

Lakše se diše na Emiratima. Mikel Arteta je „preživeo“ udar koji je bio veoma jak krajem prethodne godine. U jednom trenutku Arsenal je bio tek na 15. mestu, a klupa mladog španskog stručnjaka opasno se zaljuljala. Tobdžije su sve bolje, vezale su tri pobede u Premijer ligi, dve prethodne bez primljenog gola, pa ni borba za Evropu nije nemoguća misija kako se činilo pre samo mesec dana. Na noge probuđenom Arsenalu večeras (21.00) stiže nepredvidivi Kristal Palas u 18. kolu Premijer lige.

Arteta će za duel sa gradskim rivalom, posle mesec dana pauze, opet moći da računa na oporavljenog Tomasa Partija, letošnjeg pojačanja iz madridskog Atletika. Takođe, i štoper Gabrijel mogao bi da se vrati u tim posle perioda izolacije.

Izabrane vesti

Arteta ne može da računa na povređenog Gabrijala Martinelija. On se povredio prošle nedelje na zagrevanju pred meč sa Njukaslom. Očekuje se da počne da trenira za nekoliko dana. Gosti sa Selherst parka stižu na Emirate bez Mamadua Sakoa koji je istegao zadnju ložu u meču sa Vulverhemptonom u FA kupu. Odbranu iskusnog stručnjaka Roja Hodžsona pojačaće veteran Geri Kejhil. Nekadašnji štoper Čelsija imao je problema sa kolenom, ali je konačno spreman.

U Arsenalu veruju da je kriza prošlost za Pjera Emerika Obamejana. Najbolji igrač Tobdžija prošle sezone bio je veoma loš u prvom delu šampionata, ali gol Njukaslu u FA kupu nagoveštava da idu bolji dani za napadača iz Gabona.

"Uvek se trudim da dam sve od sebe, ne samo na terenu, već i u svlačionici za momke. Ponekad je teško i možda niste u dobrom raspoloženju, ali morate pronaći način da to promenite i date pozitivne vibracije za saigrače. Trenutno igramo dobro i moramo da sledimo ovaj put. Nismo toliko daleko od prvih šest, pa je ovo trenutak da se vratimo u takmičenje“, rekao je Obamejan za Sky Sports.

Tim sa Selherst parka loše prolazi u duelima sa Tobdžijama. Ima samo pet trijumfa u poslednjih 47 utakmica u svim takmičenjima, mada ono što može da mu podigne samopouzdanje je podatak da na četiri poslednja međusobna duela nije izgubio! Arsenal loše prolazi kada igra četvrtkom. Izgubio je dva poslednja meča u Premijer ligi kada je igrao četvtog dana u nedelji. Tim Mikela Artete u ovom šampionatu slavio je tri od četiri puta protiv gradskih rivala.

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Utorak

Šefild junajted – Njukasl 1:0 (0:0)

/Šarp 72p/

Vulverhempton – Everton 1:2 (1:1)

/Neveš 14 – Ivobi 6, Kin 77/

Sreda

Mančester Siti - Brajton 1:0 (1:0)

/Foden 44/

Totenhem - Fulam 1:1 (1:0)

/Kejn 25 - Kavaleiro 74/

Četvrtak

21.00: (1,67) Arsenal (3,70) Kristal Palas (5,40)

***kvote su podložne promenama

Utorak 19.01.

Vest Hem - VBA

Lester - Čelsi

Sreda 20.01.

Lids - Sautempton

Fulam - Mančester Junajted

Četvrtak 21.01

Liverpul - Barnli

Odloženo

Aston Vila - Totenhem



tagovi

Kristal PalasArsenalPremijer ligaEngleska

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara