Foto: Reuters
Foto: Reuters

Buongiorno Italia: Fudbalska pijaca radi punom parom

Vreme čitanja: 6min | pet. 23.07.21. | 15:49

Inter hoće i Nandeza i Beljerina, Milan mora da prodaje, Napoli guše svađe s gradonačelnikom...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Juventusa se dovija na sve moguće načine da pronađe formulu koja bi ubedila Sasuolo da pristane na transfer Manuela Lokatalija. Posledji inovativan predlog Bjankonera predviđa pozajmicu koja bi koštala pet miliona evra, zatim bi u sledeće dve godine u kase Sasuola ušlo 20 miliona evra plus sedam miliona kroz bonuse vezane za učinak Lokatelija, ali i Juventusa. Šlag na torti je stavka da bi klubu iz Emlije pripala četvrtina iznosa od eventualne prodaje Lokatelija trećem klubu.

Izabrane vesti

Novi sastanak između sportskog direktora Federika Kerubinija i generalnog direktora Sasuola Đovanija Karnevalija bi trebalo da se održi u sledećih par dana i na njemu bi rukovodilac emilijanskog kluba trebalo da se izjasni o novoj soluciji.

Kerubini ovih dana pažljivo prati i šta se događa u Engleskoj. Stara dama je napravila još jedno ispitivanje terena sa Gabijleom Žesusom i Mančester Sitijem i u slučaju da Hari Kejn pređe u redove Građana, Juve će biti spreman da “utrči” sa predlogom za Brazilca: pozajmica plus otkup.

Takođe, sa Ostrva bi mogla da stigne pomoć za realizaciju transfera Lokatalija. Naime, Totenhem je veoma zainteresovan za Romera iz Atalante. Dva kluba su već zaključila u ovoj nedelji selidbu golmana Golinija iz Bergama u London i nije tajna da bi sportski direktor Totenhema Fabio Paratiči rado angažovao Kristijana Romera.

Podsetimo, Atalanta ima dogovor sa Juventusom o otkupu Romera za 18.000.000 evra. Sin gazde kluba Luka Perkasi je jasno stavio do znanja da Boginja ne ulazi u pregovore bez 50.000.000 evra na stolu. U slučaju da bude postignut dogovor o prodaji Romera, Atalanta je bacila već oko na Demirala. Na taj način osim 18.000.000 evra, Juve bi u kasi imao i novac od prodaje turskog defanzivca i ne bi imao problema da isplati Lokatelija.

Oko Ronalda kruže kontradiktorne informacije. Stiče se utisak da sve zavisi od Kilijena Mbapea. Ako Francuz ne pređe u Real Madrid, Ronaldo ostaje u Juventusu. Nije krunski dokaz ali jeste indikacija to što je Ronaldo među zaštitinim licima dresa Juventusa za gostovoanja. Što se tiče Pjanića, njegov agent Fali Ramadani je imao juče sastanak sa ljudima iz Juventusa. Interesovanje sa obe strane za novi “brak” postoji, ali je potrebno da se poslaže nekoliko kockica: prva je odlazak Remzija iz Juventusa, drugi je volja Barselone da pusti Pjanića na pozajmicu, a treći je spremnost fudbalera da prihvati manju platu od one koje mu garantuje ugovor sa Barselonom.

LACIO

Muricio Sari je imao dugačak telefonski razgovor sa Čirom Imobileom. Toskanski stručnjak je objasnio kapitenu Lacija šta očekuje od njega u novoj sezoni i u formaciji 4-3-3. Imobile je već počeo sa individualnim trenenizima iako je još zvanično na odmoru, na Ibici, sa Lorencom Insinjeom. Kapiten Lacija je dao garancije novom treneru da će doći već poprilično spreman na drugi deo priprema koje će Nebeskoplavi obaviti u Nemačkoj.

Inače, danas će Lacio igrati treći kontrolni meč u Auronco di Kadoreu, ovoga puta protiv Triestine koja je pre par dana propisno namučila Romu. Meč sa timom iz Trsta će biti i odlična prilika da se napravi poređenje između Lacija i Rome.

Večerašnja prijateljska utakmica se očekuje sa nestrpljenjem i zbog radoznalosti da se vidi “mini Mesi”, odnosno 17-ogodišnji Luka Romero koji je na treninzima, uz Sereja Milinkovića Savića, bio najzapaženiji po potezima i interpretaciji Sarijeve filozofije igranja sa jednim, maksimalno dva dodira lopte.

Lacio nastavlja sa traženjem klubova za igrače koji nisu deo Sarijevog projekta i kako stvari stoje biće veoma teško pronaći klubove za njih: s jedne strane je prepreka u vidu apetita predsednika Lotita koji ne shvata realnu vrednost pojedinih igrača, a s druge je visina plata koja je nesrazmerna kvalitetu prekobrojnih fudbalera u dresu Lacija. U međuvremenu su rukovodioci Lacija demantovali interes kluba da angažuje Kaljehona.

ROMA

Rimski mediji prepričavaju da je Žoze Murinjo uputio kritike na račun Nikola Zaniola zbog reakcije na pretrpljene faulove na trening utakmici sa Triestinom, ali je u svlačionici stao uz svog mladog asa i potvrdio da je Zaniolo ključni igrač u projektu preporoda Rome.

U analizi meča sa Triestinom se navodi da su se videle prve naznake želje Murinja da od Rome napavi veoma elastičan tim koji polazi od formacije 4-2-3-1 koja se tokom meča prilagođava i pretvara u 4-4-2 kada treba da se brani, u 3-4-2-1 kada se organizuje napad i zaršava se sa sedmoricom igrača u završnoj fazi ofanzivnih akcija. Veoma važnu ulogu u tim transformacijama će imati Zaniolo i Mhitarjan, kao i bekovi.

INTER

Šampion Italije je podigao cenu Romelua Lukakua na 120.000.000 evra demonstrirajući da Big Rom nije na prodaju. Teško je povarovati da bilo koji klub, u ovim kriznim vremenima, može da izdvoji tako veliku cifru za fudbalera koji ima blizu 30 godina. Centarfor Intera, uz Barelu i Bastonija, viđen je kao kičma Intera u sledećih par sezona i garancija daljeg jačanja kluba i postizanja još boljih rezultata.

Za razliku od Lukakua, Lautaro bi mogao da bude žrtvovan na altaru finansijskog balansa. Međutim, ponude koje su stigle za Argentinca nisu stigle dalje od polovine cene koju traži Inter. Atletiko Madrid i i Real su se zaustavili na 40.000.000 evra, što je Inter glatko odbio. Martinez se bez 80.000.000 – 90.000.000 evra ne mrda iz Apijano Đentilea.

Novina u pregovorima za Naitana Nandeza i Ektora Beljerina je da dolazak jednog ne isključuje iskrcavanje drugog u svet Nerazura. Kako su u Interu stavili do znanja oba igrača su korisna za planove Simonea Inzagija. I oba igrača su već dala pristanak na selidbu u redove prvaka Serije A, ali prethodno mora da bude utanačen daleko teži deo posla, odnosno dogovori sa Kaljarijem i Arsenalom. Inter ih želi obojicu na pozajmicu i najviše što može da učini je da plati prvu godinu pozajmice sa 2-3 miliona evra.

Talenovani Urugavajac Martin Satrijano će najverovatnije otići na kaljenje u Briž.

NAPOLI

Nastavlja se rat između gazde kluba Aurelija De Laurentisa i gradonačelnika Napulja Luiđija De Mađistrisa. Posle odluke da ne prisustvuju ceremoniji inauguracije statue Dijega Mardonne na gradskom stadionu, uprava Napolija nije dala dozvolu za bilo kakve manifestacije koje bi uključivale upotrebu travnatog dela terena. Podsetimo, iako je stadion u vlasništvu grada, Napoli kao zakupac ima ekskluzivno pravo raspolaganja sportskim zdanjem.

Trener Lučano Spaleti se nada da će na kraju imati istu formaciju koju je u prethodnoj sezoni imao Rino Gatuzo. Klub želi da proda najmanje jednog a po mogućstvu i dva tzv. top fudbalera. Međutim, na vidiku nema adekvatnih ponuda. PSŽ i Mančester Junajted nisu otišli dalje od 30.000.000 evra za Kulibalija, Barselona i PSŽ su se ućutali oko Fabijana Ruiza a na horizontu nema ni klubova koji bi eventualno mogli da izađu sa primamljivom cifrom za Insinjea. Uz to Mario Rui ne želi da ode iz Napulja i odbio je dve-tri ponude koje su mu stigle, dok je za Gulama teško naći klub gde bi mogao da se udomi.

Ipak, i pored poteškoća u prodaji igrača, Napoli ne odustaje od Emersona Palmijerija. Pregovori su u toku i imajući u vidu odlične odnose između dva kluba vlada optimizam da bi moglo da dođe do kompromisnog dogovora dve strane, tim pre što je italijanski reprezentativac već sve utanačio sa Napolijem.

MILAN

Posle kupovine Menjana, Žirua, Bajo-Turea, otkupa Tomorija, Tonalija i Daloa, te intenzivne potrage za Čalhanogluovom zamenom, dvojac Paolo Maldini – Riki Masara radi na “udomljavanju” nekoliko igrača koji neće imati dovoljno ili uopšte prostora u kod Stefana Piolija tokom sledeće sezone. Na listi igrača sa spremnim koferima su dvojica bivših fudbalera Atalante Andrea Konti i Matija Kaldara, kao i trojica krilnih napadačav - Kastiljeho, Leao i Hauge.

Za Kontija su zainteresovani Đenova i Sampdorija, dok je Venecija zagrizla da angažuje Kaldaru. Kastiljeho je na meti Sevilje i Betisa. Priča o Leau i Haugeu je malo drugačija pošto Milan ne bi želeo da ostane bez obojice, odnosno, ako jedan ode drugi ostaje. Rafa Leao ima ponudu Vulverhemptona, ali bi Rosoneri preferirali da prodaju ili pošalju na pozajmicu Haugea.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara