©Reuters
©Reuters

Buongiorno Italia: Pogba, šta je bitnije karijera i Juve ili Francuska?

Vreme čitanja: 6min | čet. 28.07.22. | 13:10

Zanimljivo u Rimu i Napulju, sukob Vanjatija i Jurića u Torinu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pol Pogba se našao pred veoma neugodnim izborom između dva rešenja za njegov problem sa meniskusom. Prvo predviđa intervenciju koja ne rešava definitivno problem sa kolenom, ali omogućava Pogbi da se vrati na teren početkom oktobra i posledično dovoljno vremena da uđe u formu do Mundjiala u Kataru. Negativan aspekt tog izbora je što povreda može da se obnovi i nema garancija da će koleno izdržati.

Izabrane vesti

Druga solucija se oslanja na hiruršku operaciju koja bi definitivno rešila problem Pogbi sa meniskusom, ali zahteva produženi period rehabilitacije koja bi trajala najmanje tri do pet meseci što znači da bi u najboljem slučaju Pol mogao da se vrati na teren početkom 2023. godine. To znači da bi morao da preskoči Mundijal i prvi deo sezone u Seriji A, ali bi od januara 2023. godine bio miran barem što se meniskusa tiče i mogao bi da pruži puni doprinos Staroj dami u najdelikatnijem delu sezone.

Pogba i Juventus su već konsultovali nekoliko specijalista u materiji, uključujući i francuskog hirurga koji je operisao Zlatana Ibrahimovića i austrijskog lekara koji je sredio kolena Nikolu Zaniolu, Federiku Kjezi i Đorđu Kjeliniju.

Odluka Pogbe bi bila mnogo lakša da nije u pitanju učešće na Mundijalu u poznu jesen u Persijskom zalivu. Ovako se nalazi pred dilemom da li da favorizuje interese Juventusa, dugovečnosti svoje karijere i ekonomski aspekt, ili sportske i patriotske motive koji sa sobom nosi nastup za „Blues“ na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Dolazak Leandra Paredesa u Juve nije vezan za Pogbu nego za odlazak Artura, barem na pozajmicu. Budući da na sredini terena u ulozi Pogbe ima nekoliko rešenja, uključujući Adriena Rabioa i Vestona Mekenija, Juve neće angažovati novog igrača koji bi zamenio Pogbu.

DE KETELAR DANAS, KONAČNO, MOŽDA, VALJDA

Saga o Šarlu de Ketelaru je ušla u završnu fazu. Milan je podigao ponudu na 35 miliona evra, uključujući i bonuse i očekuje od Briža da odgovori u toku dana. Bivši igrač Milana Demetrio Albertini smatra da je De Ketelar igrač koji može da promeni budućnost Rosonera u pozitivnom smeru. U mladom Belgijancu Albertini vidi Zvonimira Bobana iz mlađanih dana, pošto kao i bivši igrač Rosonera može da igra na više pozicija iza leđa napadača. Štaviše, Demetrio je pozvao De Ketelara da se inspiriše igrom i Bobana i da prati njegove tragove u Milanu.

U idealnom Piolijevom timu belgijski reprezentativac može da igra na dve pozicije: kao klasični ofanzivni plej iza leđa jedinog napadača ili da kreće sa desne strane. U svakom slučaju ofanzivni potencijal Milana će biti mnogo maštovitiji i raznovrsniji sa De Ketelarom.

INTER, VREME JE ZA PRODAJU

Generalni direktor Intera Bepe Marota i njegov prvi saradnik Pjero Auzilio imaju zadatak da u sledećim danima pokušaju da prodaju ili pronađu odgovarajuće angažmane za čak petoricu igrača. Reč je o Andrei Pinamontiju, Aleksisu Sančezu, Valentinu Lazaru, Lusijanu Agumeu i Felipeu Salsedu.

Andrea Pinamonti je jedini imao od pomenute petorke konkretne ponude da napusti Apijano Đentile: prvo od Monce a zatim i od Salernitane. Mladi Italijan je oba puta odbio mogućnost prelaska jer čeka Atalantu. Problem je što klub iz Bergama taktizira i čeka da reši pitanje Murijela na izlazu ali i da spusti cenu koja iznosi 20.000.000 evra.

Sančez predstavlja veliki problem. Odbio je sve moguće destinacije koje su mu predložene uz otpremninu koja bi pokrila, odnosno dotirala godišnju platu do cifre koju mu garantuje ugovor sa Interom. Čileanac je i prepreka da Marota i Auzilio realizuju cilj kresanja ukupnog iznosa plata za 15 odsto.

Lazaro, Salsedo i Agume su na prodaju, ali budući da nisu na radaru Inzagija za njih bi odgovarajuće rešenje moglo da bude i pozajmica, mada se u Apijano Đentileu nadaju da bi Lazaro mogao da nađe kupca u Bundesligi.

Milan Škrinjar se sve više miri, štaviše raduje se, činjenici da bi mogao da ostane u Interu i klub već sprema novu ponudu za produžetak ugovora koji će biti potpisan odmah po završetku prelaznog roka u septembru.

NASTAVLJA SE RASPRODAJA U NAPOLIJU

Vest Hem bi mogao ponovo da pazari u Seriji A posle odvođenja Đanluke Skamake. Klub iz Londona je spremio ponudu kojoj je teško odoleti: pet miliona plata Poljaku i 35 miliona Napoliju.

Za trenera Lučana Spaletija bi odlazak Pjotra Zjelinskog bio novi veliki udarac. Na startu priprema Spaleti je modifikovao igru Azura kako bi Zjelinski mogao da iskaže sve svoje kvalitete. Uz to, posle odlaska Lorenca Insinjea, Drisa Mertensa, Davida Ospine i Kalidua Kulibalija, još jedan adio senatora u timu Napolija bi bio težak udarac za moral tima i atmosferu oko kluba.

Inače, juče se Kim Min-Jae predstavio novim klupskim drugovima igrajući i pevajući na „krštenju“ planetarni hit od pre nekoliko godina njegovog zemljaka Gangnam stajl.

U međuvremenu sportski direktor Napolija Đuntoli je sondirao teren za nekoliko fudbalera: Baraka iz Verone, Lo Selsa iz Totenhema, kao i za dvojicu golmana Kepu i Navasa. Takođe, Napoli ne odustaje od Đakoma Raspadorija mada je teško poverovati da će Sasuolo spustiti cenu budući da se sa prodajom Skamake učvrstio na „zelenoj grani“ i preostale dragulje u timu će prodati samo za nepristojno velike ponude.

VANJATI I JURIĆ SE GOTOVO POTUKLI

Video koji prikazuje sportskog direktora Torina Davida Vinjatija i trenera Ivana Jurića kako se vređaju i pokušavaju da se fizički obračunaju postao je jedan od najklikanijih i najpopularnijih na internetu. Da nije bilo timskog menadžera Vanjati i Jurić bi se potukli, ovako se sve završilo bez težih posledica, mada se sada očekuje potez Urbana Kaira. Naime, u žaru prepirke Vanjati je rekao Juriću da mu se tako zahvaljuje a on ga brani stalno od Urbana Kaira koji je apostrofiran kao „kur..v glavić“, inače vrlo raširen izraz u svakodnevnom kolokvijalnom govoru kada jedna osoba želi da se opiše na negativan način.

Motiv svađe između dvojice je prelazni rok. Jurić je poznat kao trener koji se stalno žali i kome uvek nešto fali. Zbog toga je i prozvan kao „Antonio Konte za siromašne“. Međutim, u ovom slučaju Jurić je u pravu, Torino je ovog leta ostao bez Želsona Bremera, Ronalda Mandragore, Tomaza Pobege, Andree Belotija, Josipa Brekala, Denis Praeta, a na Filadelfiju su dovedeni samo Nemanja Radonjić i još par mladih fudbalera bez velikog iskustva u Seriji A.

Torino će početi sezonu sa Antoniom Sanabrijom i Pjetrom Pelegijem, dvojicom napadača koji su skloni povredama i ne garantuju veliki broj golova tako da je zbog toga Jurić probao i rešenja sa Sašom Lukićem u ulozi lažne devetke.

VAJNALDUM U ROMI, PROVEDEL I VESINO U LACIJU

Roma se približava iz sata u sat Žoržinju Vajnaldumu. Konačni dogovor bi trebalo da padne u sledećih par sati i Holanđanin bi već od ponedeljka mogao da bude na raspolaganju Žozea Murinja. Sa dolaskom veziste iz PSŽ-a na pozajmicu uz pravo otkupa koje se pretvara u obavezu ako Vajnaldum odigra više od polovine utakmica i Roma se plasira u Ligu šampiona, prelazni rok na ulazu u Romi bi trebalo da bude zatvoren. Istina, postoje neke glasine da bi mogao da stigne u Trigoriju i Erik Bejli iz Mančester Junajteda, ali za sada nema potvrda da bi Roma mogla da ga angažuje i pored lajkova koje defanzivac stavlja na nalozima Rome na društvenim mrežama.

U sledećim satima će biti ozvaničen i dolazak Ivana Provedela koji, po svoj prilici, neće biti drugi golman Lacija već, u najmanju ruku, ko-starter sa Maksimijanom. Sa Matijasom Vesinom je sve dogovoreno i čeka sa samo da Akpa Akpro pokupi svoje stvari iz ormara u Formelu i nastavi karijeru u nekom drugom klubu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Pol PogbaBuongiorno ItaliaŠarl de Ketelar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara