Buongiorno Italia: Povrede satiru Milan, navijači u Rimu pobunili se protiv paprenih cena karata

Vreme čitanja: 6min | sre. 13.10.21. | 13:27

Dibala pod znakom pitanja za derbi...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Odsustvo Majka Menjana koje može da potraje do kraja ove godine je veliki hendikep za Milan u trci za skudeto. Sa povređenim zglobom leve ruke golmana Rosonera stigli smo do 15. povrede igrača koji su na raspolaganju Stefanu Pioliju, a nije prošlo ni dva meseca od početka sezone. I na sve to, poslednje vesti iz Milanela kažu da je Teo Ernandez dobio pozitivan test na koronavirus.

Izabrane vesti

Kada je ovaj prvi problem u pitanju Milan je reagovao munjevito i još sinoć stavio pod ugovor Antonija Mirantea, jednog od retkih golmana bez kluba u ovom periodu. Međutim, ovaj veteran, osim što ima 38 godina, nije ostavio uverljiv utisak u poslednjih par sezona u Romi. Dodatni problem za Piolija je što ne može da se uzda ni u rumunskog čuvara mreže Čiprijana Tatarušanua. Rumun nije u prošloj sezoni iskoristio prilike koje su mu se ukazale, istina bile su retke, ali se više pamte po kiksevima, pogotovo protiv Rome, nego po dobrim partijama.

Donaruma je u prošloj sezoni doneo pregršt bodova Milanu svojim odbranama, istom stazom je nastavio i Menjan na početku ovog šampionata, tako da Tatarušenu i Mirante neće imati lak zadatak da učine što bezbolnijim odsustvo bivšeg golmana Lila.

Nije preterano reći da u sastavu Milana samo Menjan nema adekvatnu ili barem približno uverljivu alternativu. Još se tačno ne zna koliko će Francuz odsustvovati i prognoze idu od mesec dana - najoptimističnije, pa do tri meseca - najpesimističnije. Istina je kao i uvek na sredini pa je najverovatnije da ćemo Menjana videti oko gregorijanskog Božića. Otežavajuća okolnost je što Milan na prelazu između oktobra u novembar čekaju sudari sa Romom i Interom.

U međuvremenu je stigla i vest da Zlatan Ibrahimović ipak neće moći da igra protiv Verone i da je sada cilj da se vrati na teren protiv Porta u Ligi šampiona. Takođe se šuška da bi Milan mogao da kapariše za sledeću sezonu 21-ogodišnjeg napadača Pize Lorenca Luku. Mladi centarfor je odlično započeo sezonu i već je privukao pažnju Juventusa i Intera, tako da će Milan morati da bude brz, tim pre što opklada na Pelegrija za sada nije prošla.

NAVIJAČI PROTIV PAPRENIH CENA ULAZNICA

Navijači Lacija i Rome su digli glas protiv velikog skoka cena karata. Predsednik Lacija Klaudio Lotito je gotovo duplirao cenu ulaznica za severnu tribinu, sa 25 evra na 41, a povećane su cene i za zapadnu i istočnu tribinu za 30 odsto. Na drugoj strani Juventus je zacepio cenu za tifoze Rome koji će biti u pratnji kluba na Alijanc stadionu na čak 57 evra.

Ponašenje fudbalskih klubova u mnogome podseća na tretman koji su italijanski železnički prevoznici primenenili na putnike, budući da su morali da redukuju broj mesta za prodaju na pola oni su duplirali cene karti kako bi izvukli štetu. Kada je odobena prodaja svih raspoloživih mesta u vagonima cene su ostale gotovo iste.

Na Olimpijskom stadionu se sa južne i severne tribine utakmica jedva prati i poznato je da tifozi idu tamo da bi navijali više nego da bi gledali meč, upravo zbog toga je sa etičke strane diskutabilna odluka da se drastično povećaju cene.

Protest navijača protiv visokih cena nije zaustavio prodaju. Naprotiv, planule su sve karte na raspolaganju za gostovanje Rome u Torinu, a Lacio je do juče već prodao 27.000 ulaznica za okršaj sa Interom i očekuje se da na Olmpiku bude barem 45 hiljada gledalaca.

LACIO IGRA LOŠE ALI TRČI NAJVIŠE

Objavljeni statistički podaci posle sedam kola su bili iznenađujući za mnoge. Lacio ne samo da ima najviše loptu u posedu u Seriji A već njegovi igrači trče najviše u prvoligaškom društvu. Imajući u vidu kako je Lacio igrao u prvih sedam kola, i posebno mečeve sa Milanom, Kaljarijem, Torinom i Bolonjom, nameće se zaključak da Nebeskoplavi „loše“ trče.

Kako prolaze dani raste optimizam da bi Čiro Imobile mogao da igra od prvog minuta, ali je oprez obavezan, budući da centarfor Lacija nije trenirao deset dana. U Formelu se najviše očekuje od Felipea Andersona koji ima poseban pik na Simonea Inzagija. Jedan od glavnih razloga zašto je Brazilac napustio Rim je nerazumevanje sa Inzagijem. Upravo zbog toga rimski mediji pišu o veliko želji Andersona za personalnom osvetom. Dosta se očekuje i do Sergeja Milinković Savića koji po pravilu pruža najbolje partije protiv Nerazrura.

Pauza u prvenstvu je poslužila i da se razjasne pojedine nedoumice oko sastava Lacija. Mauricio Sari je stavio do znanje da su mu potrebni još jedan pouzdani defanzivac i igrač veznog reda "sa solidnim stopalima i velikim plućima". Takođe se sve glasnije priča da bi Konsilji mogao da bude rešenje za gol Lacija. Čuvaru mreže Sasuola ističe ugovor sledećeg leta i došao bi u Lacio bez evra obeštećenja.

INTEROV JUŽNOAMERIČKI REBUS

Simone Inzagi će biti u velikom rebusu pred meč sa Lacijem. Lautaro Martinez i Hoakin Korea će doći nekoliko sati pre okršaja sa Nebeskoplavima, obojica sa mišićnim problemima. Istina je da se ne radi o alarmantnim povredama, ali s obzirom na to da Inter očekuje vrlo naporna nedelja (utakmica sa Šerifom u LŠ a zatim i sudar sa Juventusom) nije isključeno da Inzagi primeni neko kreativno rešnje. Jedno od njih bi moglo da bude pomeranje Perišića u špic napada iza Džeka.

Sensi je u prvom kolu igrao iza leđa Džeku, ali se tek oporavio od povrede i meč protiv Lacija će biti prvi posle višenedeljne pauze, tako da je Hrvat jedino rešenje, budući da Inzagi nema poverenja u Satrijana. Činjenica da će Vidal i Vesino stići takođe u petak veče u Rim, čini malo verovatnom mogućnost da uskoče na mesto Čalhanoglua, a da Turčin igra nekoliko metara iza Džeka. Aleksis Sančez bi bio veliko iznenađenje i pored toga što je redovno igrao za Čile.

Prekomandovanje Perišića u napad u formaciji 3-5-1-1 bi omogućilo da od prvog minuta igra na desnom boku Damfris, jer bi na drugoj strani veznog reda delovao Dimarko. Holanđanin je u reprezentaciji Lala potvrdio da se nalazi u odličnoj formi.

ROMA BEZ ABRAHAMA

Roma dolazi u Torino bez oba tamnoputa Engleza u svojim redovima. Posle Smolinga povredio se i Abraham na meču Engleske protiv Mađarske na Vembliju. Smolinga će zameniti Ibanjez koji se danas u intervju Korijereu delo Sport preporučio Mančiniju za poziv u reprezentaciju Italije. Bivši igrač Atalante ima tri pasoša (brazilski, urugvajski i italijnaski). Do sada nije igrao ni zajednu A reprezentaciju i ko bude bio brži od pomenute tri selekcije sa pozivom pod nacionalnou zastavu obezbediće njegove usluge. Ibanjez je podsetio da je njegov prijatelj Toloi već u redovima Azura, kao i druga dvojica Italo-Brazilaca, Emerson Palmiijeri i Žoržinjo.

Abrahama bi u napadu trebalo da zameni Šomurodov, pošto Murinjo ne vidi Borhu Majorala kao zadovoljavajuće rešenje za napad Rome. Poput svog zemljaka Viljara i Borha Majoral bi mogao već u januaru da bude prodat ili poslat na pozajmicu.

DIBALA POD ZNAKOM PITANJA

Prošle godine su pljuštale kritike na račun Andree Pirla što nije nijednom izveo isti tim na više od 50 mečeva u Seriji A, Kupu Italije i Ligi šampiona. Istom stazom je krenuo i Maks Alegri, ali ga, za sada, niko ne kritikuje, naprotiv. Kaže se da toskanski stručnjak traži pravu jedanaestoricu.

U svakom slučaju protiv Rome ćemo videti deseti različit Juventus u ovoj sezoni. Osim Rabioa I Mekenija za koje se već znalo da neće biti na raspolaganju ponovo je doveden u pitanje nastup Dibale od prvog minuta. Naime, Argentinac je i juče trenirao po posebnom programu, a ne sa ostatkom tima, što je probudilo sumnje da Hoja neće biti fit za meč sa Đalorosima, odnosno da neće početi susret od prvog minuta.

Novina u nedeljnom meču će biti ta da Roma prvi put od kada je napravljen novi stadionu Torinu ne dolazi kao autsajder, već kao ravnopravan protivnik koji može da odnese bodove kući. Porveda Abrahama umanjuje šanse Rimljana, ali ni odsustva u redovima Juvea nisu za potcenjivanje.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Obaveštavaj me

Milan
Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara