Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Sprema li se Konteov završni udarac Juventusu?

Vreme čitanja: 6min | pet. 14.05.21. | 12:21

Dušan Vlahović prva i najveća želja Milana, neizvesnost oko sudbine Kristijana Ronalda

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Dva derbija u subotu, jedan cele Italije, drugi grada Rima, u centru su pažnje italijanskih sportskih listova. Antonio Konte izgleda veoma rešen da dovrši svoj posao “osvete” Juventusu koji ga nije želeo na svojoj klupi pre dve godine. Veliki prostor dobija i trka za preostala mesta u Ligi šampiona mada je sve izvesnije da bi samo čudo moglo da spreči Atalantu, Milan i Napoli da se domognu najprestižnije pozornice. Ne izostaju ni priče o budućem prelaznom roku i ime Dušana Vlahovića se i dalje vezuje za Milan, kao prvi “pik” Rosonera za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Kad ima rezultata ima i šaleKad ima rezultata ima i šale

Konte za nokaut”, iskoristila je Gazeta jučerašnju parodiju bokserskog meča Antonija Kontea i Lautara Martineza da podvuče činjenicu da je Inter za samo dve godine zaradio 39 bodova u odnosu na Juventus. “Konte može da potopi Juve”, stoji u podnaslovu budući da se Interu pružila prilika da Juventus bukvalno izbaci, kolo pre kraja, iz Lige šampiona i da prekine dvetogodišnji post na Alijac stadionu.

Na unutrašnjim stranama se precizira da je Inter sezonu, pre dolaska Kontea, završio sa 23 boda zaostatka za Juventusom, a da se danas nalazi 16 bodova iznad. U članku se izražava nada da bi Konte posle pretumbavanje istorije mogao da otvori novu eru Nerazura. U tom kontekstu list svedoči o fantastičnoj atmosferi u Apijano Đentileu gde se trenira, zabavlja, gustira hrana i muzika i prave šale poput boks meča Konte Lautaro Martinez. U drugom tekstu se navodi da se Argentinac pred svim igračima izvinio Konteu za reakciju posle izmene na meču sa Romom.

Pirlo, sad je kasno, a bilo je dovoljno naći inspiraciju u taktici prijatelja Kontea”, naslov je analize Juventusove igre posle pobede nad Sasuolom uz blagi prekor treneru Bjankonera da je trebalo da bude pragmatičan, a ne inovativan po svaku cenu. Gazeta zapaža da je Juve u Ređo Emilii igrao mudro i konkretno, prepuštajući jalovi posed lopte Sasuolu, spuštajući težište igre za par metara.

U drugom tekstu se objašnjava zašto nije nemoguće da Kristijano Ronaldo ostane u Juventusu čak i ako Bjankoneri budu igrali Ligu Evrope: “Monstruozno velika plata, poreske olakšice – to su razlozi zašto bi CR7 mogao da ostane u Torinu”. U članku se dodaje da uprkos pisanju medija, ni PSŽ, ni Junajted, a ni Real Madrid nisu pokazali konkretno interesovanje za Portugalca dok bi povratak u Sporting značio odricanje od basnoslovne plate i poreskih pogodnosti koje uživa u Italiji.

Gazeta se bavi i budućnošću Juvea najavljujujući da će klupska uprava morati da pregovara sa igaračima o odlaganju isplate poslednjih plata ili njihovoj reteizaciji u sledećim godinama. Takođe se ističe da će Paulo Dibala, po svoj prilici, napustiti Juve: malo zato što traži preveliku platu, malo zato što mu ugovor ističe sledeće godine i ovo je poslednja prilika za Juve da uzme ozbiljniju cifru od prodaje Hoje.

Milanov plan za Ligu šampiona: Pioli do 2024. godine, otkup Tomorija i Dijaza, produžetak ugovora sa Donarumom i Vlahović kao šlag na tortu”, sažima Gazeta planove familije Singer (vlasnici Eliota) kako da opreme Rosonere za povratak na najvažniju fudbalsku scenu posle sedam godina odsustva.

Gatuzova pravila: na klupi Ljubičastih samo sa Vlahvovićem kao vođom”, tvrdi Gazeta da je Rino Gatuzo uslovio svoj dolazak u Firencu garancijom da će Dušan Vlahović biti centarfor Fjorentine i u sledećoj sezoni. “Gatuzo želi tim koji je kadar da se bori za mesta u evropskim takmičenjima, njegova plata nije problem”, dodaje milanski dnevnik da su dvojica Kalabreza, Roko Komiso i Rino Gatuzo, spremni da lansiraju toskanski tim.

Bolonja – Arnautović sve bliži, došlo do kontakta između menadžera fudbalera i rukovdstva kluba”, izvštava Gazeta da je sve izvesnije da će Siniša Mihajlović imati na raspolaganju austrijskog Srbina u sledećoj sezoni.

CORRIERE DELLO SPORT

Sergej s maskom u derbijuSergej s maskom u derbiju

Lacio, poslednje ne”, stavlja u prvi plan Korijere da je propao poslednji pokušaj Nebeskoplavih da za zelenim stolom dobiju meč sa Torino 3:0 i da će morati da igraju utakmicu sa Granatama u utorak u 20.30.

Na unutrašnjim stranama rimski dnenvik objavljuje vest da je Sergej Milinković Savić prošao uspešno test u Formelu i da će sutra igrati derbi sa zaštitnom maskom. List navodi da Milinković Savić žarko želi da postigne gol protiv Rome u prvenstvu pošto je, do sada, zatresao mrežu gradskom rivalu samo u Kupu Italije.

I kad smo već kod golova, Korijere veze pohvale na račun Čira Imobilea koji je četvrtu sezonu zaredom postigao više od 20, što nikome, pre njega, nije pošlo za nogom u Laciju. Apsolutni rekord u Seriji A drže Meaca i Nordal koji su vezali sedam sezona sa 20 i kusur golova.

Roma tone, derbi uliva strah”, ističe Korijere da će drugu sezonu zaredom Roma završiti iza Lacija i da bi Paulo Fonseka mogao da se pridruži Bjankiju i Eriksonu koji nisu uspeli da osete slast pobede u gradskom derbiju.

(1,55) Braga (4,20) Moreirense (6,00)

Borha ili Džeko? Duel do kraja sezone”, najavljuje rimski list da bi Španac trebalo da dobije šansu od prvog minuta pošto je Edin igrao protiv Intera. U tekstu se takođe kaže da bi Roma mogla ponovo da igra sa trojnom odbranom i da će Viljar, po svoj prilici, igrati sa Kristanteom na sredini terena.

Murinjo proučava Romu na video snimcima”, objavljuje Korijere foto-priču koju je sam Žoze Murinjo postavio na društvenim mrežema koja ga prikazuje kako proučava igru i podatke o Romi. Istovremeno se napominje da bi Marko Amelija, bivši golman, a sada trener Livorna, mogao da bude najbliži saradnik Žozea u Trigoriji.

Gatuzova metamorfoza”, iznosi se interesantan podatak da je italijanski trener prešao put od trenera kluba sa čeličnom odbranom (Piza) do Napolija koji je postigaoviše od 100 golova u sezoni. Takođe se podseća da su Azuri u poslednjih 13 kola ostvarili deset pobeda i postigli 35 golova, gotovo tri po meču. “Neki misle da je Gatuzo pripadnik stare škole, ali to nije tačno, reč je o treneru koji napraeduje iz godine u godinu, poboljšava svoja znanja, adaptira se na nove trendove i sa njim igrači poboljšavaju lične performanse ili se preporode”, konstatuje Korijere.

TUTTOSPORT


Roma hoće BufonaRoma hoće Bufona

Murinjo čika Bufona”, pridružuje se torinski dnevnik medijima koji su pisali prethodnih dana da je jedna od mogućih opcija za nastavak karijere Đanluiđija Bufona Roma Žozea Murinja. U tekstu se kaže da je Roma kredibilna pista, ali da je Bufon sada koncentrisan na finale Kupa Italije, to će biti njegova poslednja partija u dresu Juventusa, a da će posle razmisliti o mogućnosti da se preseli u Rim kod Murinja.

Za razliku od Gazete koja iznosi motiv zašto bi Kristijano Ronaldo mogao da ostane u Juveu, Tutosport najavljuje rastanak između Portugalca i Stare dame. “CR7, probe za zbogom: Sporting, Junajted ili Juve po svaku cenu”, naslov je teksta u kome se kaže da Liga Evrope udaljava Ronalda od Torina. “Bez Lige šampiona plata Ronalda bi bila preteško breme za Juventus, ali visina plate limitira i broj timova koji bi mogli da angažuju Ronalda, osim ako Kristijano, sam, ne privhati drastično smanjenje plate”, aludira se da je jedini klub zbog koga bi Portugalac mogao da napravi izuzetak Sporting iz Lisabona.

Tutosport objavljuje da je Daglas Kosta blizu povratka u Brazil, odnosno u Gremio dok će De Šiljo ostati u Lionu ili će se preseliti u Premijer ligu, sve zavisi od toga da li će se francuski tim plasirati u Ligu šampiona.

Kvadrado je džoker protiv Intera”, podseća Tutosport da Kolumbijac nije igrao na San Siru u prvenstvu protiv Nerazura i da je spreman za sutrašnji duel posle problema sa ramenom koji su ga sprečili da počne meč sa Sasuolom.

Vlahović je prva i najveća želja Milana za Ligu šampiona”, piše torinski dnevnik da je srpski centarfor na vrhu liste pojačanja Rosonera za sledeću Ligu šampiona. List piše i o kuriozitetu koji se odnosi na Antu Rebića. Naime Hrvat je od 22 gola u dresu Milana čak 21 postigao u prolećnom delu šampionata: “Rebić trese mreže samo u drugom delu sezone”.

Kairo, ili obnovi ili prodaj”, ultimativni je zahtev Tutosporta gazdi Torina pred završnicu šampionata u kojoj se Granate grčevito bore za opstanak. U tekstu se posebno insisitira da je sa Urbanom Kairom na čelu Torino izgubio karakteristike koje su ga krasile od osnivanja: požrtvovanost, predanost i dostojanstvo. “Zar zaista ne postoji njedan ozbiljan preduzetnik zainteresovan za istoriju Granata spreman da kupi Torino?”, pita se list.


tagovi

Buongiorno ItaliaAntonio KonteDušan VlahovićĐanluiđi Bufon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara