Slavlje Buraka Jilmaza (AFP)
Slavlje Buraka Jilmaza (AFP)

Burakova moćna kontra najavila kobnu noć Volfzburga, Sevilja bez osmine finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 22:58

Dobili smo epilog Grupe G Lige šampiona: dalje su prošli Lil i Salcburg, dok će Berberi u Ligu Evrope

U Grupi G - ludnica. Sve četiri ekipe mogle su osminu finala na ulasku u poslednje kolo. Na kraju su to uspeli Lil sa prve (11 bodova) i Salcburg sa druge pozicije (10 bodova). Francuski sastav slavio je ubedljivo protiv Volfzburga u gostima 1:3 (0:1), dok je Salcburg nadigrao Sevilju – 1:0 (0:0).

Sevilja je završila kao treća (šest bodova), Volfzburg poslednji (pet bodova).

Izabrane vesti

Volfzburgu je računica bila jasna: Morao je da dobije Lil da bi se plasirao u osminu finala. Nerešen ishod i poraz značili su poslednje mesto. Sevilja je takođe tražila pobedu kako bi se plasirala dalje.

Nije nikako dobro počelo po Vukove, jer je Lil razvio ubitačnu kontru u 11. minutu i poveo preko neumoljivog Buraka Jilmaza.

Jilmaz je sada na skoru od 12 golova u Ligi šampiona, a ispred njega je samo Hakan Šukur sa 13 kada su turski igrači u pitanju. Ima 36 godina, ali i dalje je opasan kao kobra. Čak i iz kontranapada u kojima je potrebno da se pretrči ceo teren kako bi se ugrozio gol protivnika.

U nastavku je Lil igrao pametno, čekao je pravu šansu i ona je došla u 72. minutu. Džonatan Dejvid je proradio i posle toga se više nije postavljalo pitanje da li će Lil proći dalje. Gomes je na kraju stavio tačku i produbio agoniju Vukova.

 

U drugom meču Salcburg i Sevilja su se sastali u Austriji, a domaćinu je sve vreme više odgovarao remi, dok bi sa pobedom bio siguran.

Neizvesnost je trajala celo prvo poluvreme kada nije bilo golova, ali je odlučujući momenat usledio početkom drugog poluvremena kada je Okafor doveo Salcburg u prednost u 50. minutu.

Adejemi je odlično prošao po levoj strani i proigrao Okafora kome nije bilo komplikovano da postigne izuzetno važan pogodak.

Posle toga usledila je nervoza u redovima Sevilje koja je kulminirala crvenim kartonom Đoana Džordana. Vezista Berbera je dobio dva žuta kartona u roku od osam minuta i tada je bilo jasno da gosti ne mogu da učine ništa više od poraza.

GRUPA G

Volfzburg - Lil 1:3 (0:1)

/Štefen 89 - Jilmaz 11, Dejvid 72, Gomes 78/

Salcburg – Sevilja 1:0 (0:0)

/Okafor 50/



tagovi

Burak Jilmaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara