Ćabi Alonso (Foto: Reuters)
Ćabi Alonso (Foto: Reuters)

Ćabi Alonso: Želim da vodim elitni tim

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 14:38

"Ali nisam u žurbi", ističe trener rezervnog tima Real Sosijedada

Bivši fudbaler Real Sosijedada, Liverpula, madridskog Reala i Bajern Minhena Ćabi Alonso otpočeo je trenersku karijeru pre tri godine u U14 selekciji Kraljevskog kluba. Godinu dana kasnije vratio se u San Sebastijan, gde je dobio priliku da predvodi rezervni tim kluba sa Anoete. Dobro se bori u Segundi, ali ne krije da se nada boljem angažmanu.

23.00: (1,75) Amerika Mineiro (3,50) Atletiko Gojanense (5,10)

Izabrane vesti

Ipak, kako kaže, ne žuri. Ima velike ambicije, ali je svestan da mora da ide postupno.

"Svako donosi svoje odluke. Ja pokušavam da idem koracima koje sam odaberem i da ne dozvolim da me iko gura na silu. Želim da vodim elitni tim, ali nisam u žurbi. Srećam sam ovde. Trenutno razmišljam samo o opstanku u Segundi", izjavio je Alonso za Atletik.

Uspeo je popularni Sanse da uvede u Segundu već u svojoj drugoj sezoni. Sada se bori za opstanak i pobedom nad Sporting Hihonom u minulom kolu (1:0) dokazao je da ima znanje da to ostvari sa trenutnom ekipom.

Bio je povezivan minulog leta sa klupom Borusije Menhengladbah. Nije želeo da brza, pa je potpisao produžetak saradnje sa Sosijedadovim rezervnim timom do kraja tekuće sezone.

Presrećan je što je trenersku karijeri mogao da otpočne na mestu na kojem je stasavao kao fudbaler.

"Proveo sam ovde tolike godine i uvek je dobro vratiti se kući. Počinjem novu karijeri u znao sam da ću ovde dosta na naučiti i da ću imati podršku velikog broja ljudi. Ovde postoji jasan model, tu su i podrška, uslovi, odlična komunikacija, sve teče prirodnim tokom. Čitav proces mi pomaže da se bolje upoznam, da ispravim stvari, pravim greške. Ovde imam malo više prostora da učim. Puno učim i od igrača. Treća mi je sezona i stvari se kreću u dobrom smeru".

Ostvario je Alonso više nego uspešnu karijeru. Osvajao trofeje gde god je bio. Bio je prvak Nemačke tri puta, jednom Španije. Sa Liverpulom i Realom je osvajao i Ligu šampiona. Za reprezentaciju Španije je upisao 114 nastupa i postigao 16 pogodaka i osvojio dva Evropska i jedno Svetsko prvenstvo.

Kao trener je Real Sosijedad B predvodio u 72 navrata. Ima učinak od 34 trijumfa, 20 poraza i 18 remija, uz gol razliku 112:77.

Za razliku od brojnih bivših fudbalera, Ćabi Alonso želi da ide korak po korak. Čini se da je to najbolja moguća odluka i sve ukazuje da ga posle velike igračke, čeka i uspešna trenerska karijera.



tagovi

Ćabi AlonsoReal Sosijedadsegunda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara