Cezar Aspilikueta (©Reuters)
Cezar Aspilikueta (©Reuters)

Ćavi insistira na iskustvu u odbrani, traži da razgovara s Aspilikuetom

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 20:07

Špancu ističe ugovor sa Čelsijem na leto

Prvi dani trenerske ere Ćavija Ernandeza u Barseloni protiču u zavođenju reda i krpljenju svih rupa, mada se uveliko radi i na dovođenju pojačanja. Doduše, posle godina basnoslovnog trošenja para, sada je ideja da se nova lica angažuju uz minimalne gubitke.

Nakon povratka dugogodišnje zvezde Barse Danija Alvesa, Ćavi cilja na još jedno novo ime u odbrani. Samo ne za ovu zimu, već za naredno leto. Radi se o Cezaru Aspilikueti kome ugovor sa Čelsijem ističe u junu. U ovom trenutku ne postoje informacije da se pregovara o novom ugovoru na Stamford Bridžu, iako želja da se saradnja nastavi postoji u stručnom štabu. Međutim, ako se ništa ne bude potpisalo do 1. januara, španski reprezentativac mogao bi da pregovara sa drugim klubovima bez dozvole Čelsija. Upravo zato Ćavi čeka prve dane januara kako bi što pre obavio razgovor sa njim o potencijalnom angažmanu sledeće godine.

Izabrane vesti

Subota, 21.00: (1,38) Barselona (5,20) Espanjol (9,00)

Kapiten aktuelnog šampiona Evrope odrađuje poslednju od tri godine ugovora koji je potpisao 2018. i svojim iskustvom uradio je mnogo da ekipa pod komandom Tomasa Tuhela izgleda bolje, pogotovo u odbrambenom delu što je bio veliki problem za vreme mandata Frenka Lamparda. Donedavno je bio među najstandardnijim prvotimcima, ali je poslednje tri utakmice u Premijer ligi odgledao sa klupe što je njegov naslednik i klupski produkt Ris Džejms iskoristio da eksplodira i sa tri gola potvrdi da se nalazi u odličnoj formi.

Aspilikueta će narednog leta proslaviti punu deceniju igranja u Čelsiju, a s obzirom da je za njegov transfer iz Marselja plaćeno svega 8.800.000 evra jedan je od igrača koji se odavno višestruko isplatio... Iza sebe ima preko 440 utakmica u dresu Plavaca, a osvojio je praktično sve što je mogao – dve Premijer lige, jednu Ligu šampiona, dvaput Ligu Evrope, te po jedan FA kup, Liga kup i Superkup Evrope... Kapiten je od leta 2019. kada je klub napustio Geri Kejhil.

Iako nema čvrstih potvrda, u Španiji kruži priča da je Aspilikueta spreman da posle deset godina u Londonu okrene novi list i vrati se u domovinu. A Barselona bi da to iskoristi...



tagovi

BarselonaČelsiCezar Aspilikueta

Obaveštavaj me

Čelsi
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara