Darvin Nunjez (©Reuters)
Darvin Nunjez (©Reuters)

Čekić već dugo slabo udara na Enfildu

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.12.23. | 16:05

Liverpul veliki favorit protiv Vest Hema za plasman u polufinale Liga kupa

Fudbaleri iz engleske Premijer lige sada su pred najintenzivnijom fazom sezone. Igrači trenera Jirgena Klopa u Liverpulu, na primer, odigraće četiri takmičarske utakmice u narednih 12 dana, uključujući i Novu godinu. Jedan od susreta baš ove srede uveče u četvrtfinalu Liga kupa protiv Vest Hema (21.00).

Radost što su na vrhu prvenstvene tabele bila je kratkog veka među navijačima kluba sa Enfilda. Dok su Crveni imali koristi od gubitka bodova Arsenala pre nedelju i po dana posle pobede od 2:1 u gostima kod Kristal Palasa i popeli se na vrh, razočaravajući remi 0:0 pred domaćom publikom u nedelju popodne protiv Mančester Junajteda zbacio je Klopov tim sa čela. Ipak, Mohamed Salah i društvo su naravno i dalje u trci za šampionsku titulu u Engleskoj, koja će verovatno biti proširena na ne samo dva, već tri do četiri protivkandidata ove sezone.

Izabrane vesti

Sledećeg vikenda biće željno iščekivana utakmica između Liverpula i Arsenala u Premijer ligi. Samo tri dana kasnije, Redsi se suočavaju sa Barnlijem na Boksing dej. Četvrtfinale Liga kupa u sredu uveče definitivno nije na vrhu liste prioriteta trenera Klopa. Nemački strateg cilja na drugi trijumf u ovom takmičenju posle 2022. godine, ali ne po svaku cenu.

21.00: (1,58) Liverpul (4,30) Vest Hem (6,25)

U prethodnih sedam susreta Redsa sa Vest Hemom na svom Enfildu, fudbaleri Liverpula ostvarili su pobede. Poslednja je bila pre tri meseca sa 3:1, kada su domaćini posle nerešenog rezultata na poluvremenu slomili otpor rivala golovima Darvina Nunjeza u 60. i Dioga Žote u 85. minutu.

MOZZART DAJE NAJVEĆE KVOTE NA SVETU NA CRVENU ZVEZDU, LIVERPUL, FENERBAHČE I MONAKO

Iako Liverpul u predstojeći duel četvrtfinala Liga kupa ulazi posle poraza od Union Sen Žiloaza u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope od 1:2 i remija sa Mančester Junajtedom u prvenstvu, a Vest Hem sa vezanim trijumfima protiv Frajburga u Ligi Evrope sa 2:0 i Vulverhemptona u Premijer ligi sa 3:0, forma ovih timova u poslednjih pet mečeva je ista - po tri pobede, remi i poraz. S tim da je Liverpul taj neuspeh u Belgiji doživeo sa prilično izmenjenim sastavom i tek par značajnih prvotimaca u igri, dok je Čekićarima sigurno teže pao debakl u ligaškom okršaju sa gradskim rivalom Fulamom od čak 0:5.

Liverpul ima samo jedan prvenstveni poraz ove sezone i teško je poverovati da bi Vest Hem u ovom trenutku mogao da mu nanese drugi, ali prolaz u osminu finala Lige Evrope i sigurna partija protiv Vulvsa ubrizgali su Čekićarima veliku dozu samopouzdanja pred put na Enfild.

Dodatan motiv Čekićarima biće i pomenuta serija poraza u Liverpulu, ali i činjenica da ne smeju da izgube ukoliko žele da ostanu ozbiljno umešani u trku za evropske vize na kraju sezone.

Redsi dele treće mesto na listi najefikasnijih timova lige, a prosek primljenih golova im je manji od jednog po meču, dok Vest Hema prima skoro dva i ima negativnu gol-razliku (-1).

LIGA KUP ENGLESKE - ČETVRTFINALE

Sreda

21.00: (1,58) Liverpul (4,30) Vest Hem (6,25)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kupLiverpulVest Hem

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara