Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Čekićari leče anomaliju u glavnom gradu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.09.21. | 23:07

Kanada 1: Fordž noćas gostuje Atletiku u Otavi

Šampioni dolaze u prvu posetu glavnom gradu Kanade ove godine. Atletiko Otava dočekuje Fordž u TD Plejsu, gde će pokušati da prvi put u istoriji baci Čekićare na kolena ili makar da im zatrese mrežu. Na dosadašnja tri sukoba znaju samo za poraze, i to sa najmanje dva razlike.

Obe ekipe do sada su odigrale 15 utakmica u Premijer ligi i tražiće tri boda iz različitih razloga. Fordž se nada da može da učvrsti svoju poziciju u vrhu i napadne lidera Pacifik, koji je trenutno udaljen šest bodova uz duel više, dok se ekipa iz Otave nada da će uspeti da u dogledno vreme prepusti nekoj drugoj ekipi fenjer, pošto se nalazi na poslednjem mestu sa 13 bodova.

Izabrane vesti

01.00: (3,35) Atletiko Otava (3,25) Fordž (2,10)

Fordž je poslednji put igrao u petak na istočnoj obali, gde je pao sa 2:0 od HFKS Vonderersa zahvaljujući golovima Stefana Karajovanovića, napadača srpskog porekla, i Nemca Petera Šalea. Glavni trener dvostrukog osvajača Premijer lige Bobi Smirniotis nazvao je utakmicu na Vonderers Graundsu "anomalijom" u nedavnoj formi njegove ekipe, koja je pre tog neuspeha imala seriju od četiri utakmice u prvenstvu bez poraza, odnosno nije izgubila na šest vezanih susreta u svim takmičenja.

Uživajući nedelju dana između utakmica Otava je poslednji put bila u akciji kada je prošle srede remizirala sa Jork Junajtedom 2:2, pokazujući veliku otpornost. Migel Akosta i Malkolm Šo su pogodili, a vredi istaći da Šo deli drugo mesto na listi strelaca sa šest golova.

Iako će ovo da bude prvi duel ova dva tima na TD Plejsu u kampanji, Atletiko je dva puta u poslednjih mesec dana putovao na stadion Tim Hortons, a domaćini su u oba navrata izlazili kao ubedljivi pobednici, najpre sa 2:0, a potom i 4:0.

Ekipa trenera Miste, nekadašnjeg ofanzivca Tenerifa, Valensije, Atletiko Madrida i La Korunje, bez slavlja je na četiri minula domaćinstva, a na proteklih šest je igrala GG. Sa druge strane, Fordž je na sedam od minulih 10 gostovanja na svim frontovima igrao 0-2.

Podsetimo, jedan od aduta Fordža od letos je i veteran Dejan Jaković (36), nekadašnji reprezentativac Kanade, koji je gotovo čitavu karijeru proveo u MLS-u. Profesionalni angažman štoper srpskog porekla započeo je u Crvenoj zvezdi 2008, gde se zadržao svega pola godine, da bi potom ostavio trag u Di Si Junajtedu, japanskom Šimicuu, te Njujork Kosmosu, Los Anđeles FC-u i Las Vegas Lajtsu.

KANADA 1

Četvrtak

01.00: (3,35) Atletiko Otava (3,25) Fordž (2,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kanada 1Fordž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara