Markos Tavares (©AFP)
Markos Tavares (©AFP)

Celje i Maribor posle sušnih sezona previše menjali

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 14:14

Slovenija: Vijoličasti gostuju na stadionu Z'dežele u poslednjem meču 1. kola

Timovi koji su pretrpeli velike promene tokom leta, Celje i Maribor, takmičiće se u grofovskom gradu u sklopu poslednjeg meča 1. kola prvenstva Slovenije (20.15).

U Celju su, posle proslave istorijske titule državnog prvaka pre godinu dana prošli sezonu razočaranja. Rumeno-modri osigurali su opstanak tek u poslednjem kolu i posle niza dobrih rezultata pod vođstvom novog trenera Agrona Šalje, koji je dobio dugački spisak pojačanja pred start nove kampanje, među kojima prednjače mladi slovenački fudbaleri. Većina njih su oni koji su već učestvovali sa Šaljom u omladinskim reprezentacijama.

Izabrane vesti

20.15: (2,90) Celje (3,15) Maribor (3,40)

Ipak, stranac ima najviše iskustva, 33-godišnji Belorus Ivan Majevski je 49 puta nastupio u klupskim takmičenjima pod pokroviteljstvom UEFA.

"Ekipa dobro radi, u ovo pripremno vreme je sve bilo kako treba, pokazali smo napredak iz meča u meč. Sledeći duel je prvenstveni meč, to je sasvim drugo poglavlje i treba da se bude maksimalno motivisan", rekao je Šalja.

Na stadionu Z'dežele oprostili su se od Dušana Stojinovića, a najbolji strelac prošle sezone Filip Dangubić napustio je Celje posle raskida ugovora.

U međuvremenu, posle sušne sezone Maribor je podmladio ekipu. Dvocifreni broj fudbalera, među kojima i Jan Mlakar, napustio je Ljudski vrt. Najbolji strelac prošlog prvenstva karijeru je nastavi u splitskom Hajduku.

Pre nove sezone trener Simon Rožman je ostao bez nekih važnih aduta koje će mlađe nade pokušati da zamene. Među pridošlicama najviše iskustva imaju povratnik Rok Sirk i Marko Alvir, koji je već radio sa strategom Vijoličastih u Domžalama. Hrvat se prvi put predstavio u dresu Maribora na utakmici u četvrtak u Jermeniji protiv Urartua u sklopu kvalifikacija za Ligu Konferencije, gde su Štajerci potvrdili evropsku promociju posle debija drugog novajlije Danijela Šturma.

Švedski Hamarbi biće sledeća prepreka u kvalifikacijama.

"Posle ohrabrujućeg starta u evropskim kvalifikacijama vraćamo se ligaškim obavezama. Prvenstvo će biti vrlo zanimljivo, prva kola neizvesno, jer se timovi još formiraju. Bilo je mnogo dolazaka i odlazaka. Do četvrtka smo se, zbog važnosti evropske premijere, bavili samo Jermenima, sada je sva pažnja samo na Celju", istakao je Rožman.

SLOVENIJA 1 – 1. kolo

Petak

Bravo - Radomlje 0:0

Subota

Aluminij - Koper 0:0

Mura - Tabor Sežana 0:3 (0:1)

/Stančič 10, 60, Krivičič 57pen/

Nedelja

20.15: (2,90) Celje (3,15) Maribor (3,40)

Odloženo
Domžale - Olimpija Ljubljana

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Slovenija 1MariborCelje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara