Henrik Mkhitarijan (©Reuters)
Henrik Mkhitarijan (©Reuters)

Četvrtak u Seriji A: Roma vidi Ligu šampiona, Milinković Savić i Lukić spasavaju Đampaola?

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.12.20. | 13:42

I danas promo kvote u Mozzartu. Kec na pobedu Vučice na Olimpiku protiv Torina je 1,50. Probajte da nađete negde veću kvotu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Trener Rome Paulo Fonseka oseća miris Lige šampiona, percipira da bi ovo mogla da bude sezona njegove konsakracije na velikoj fudbalskoj pozornici. Zato se obrušio na “neimenovane krivce” koji su isprojektovali kalendar da njegova Roma ima dan manje odmora od Atalante pred međusobni sudar u nedelju u Bergamu. Ličio je juče Portugalac, malo na Sarija, malo na Macarija, a malo i na Kontea.

Izabrane vesti

Žalopojke Fonseke su bile neuobičajene i zato što ima sve igrače na raspolaganju sa izuzetkom Zaniola. Istina, večeras neće biti Kristantea zbog kartona, ali će biti odmoran i oran za sudar sa bivšim klubom, pod uslovom da dobije priliku. Naime, u igrački pogon su se vratili svi defanzivci tako da će Kumbula večeras na klupu, dok će šansu dobiti Mančini, Smloling i Ibanjez u liniji ispred Pau Lopeza.

Roma i Torino već pet godina ne znaju za remi, od 2015. godine je zabeleženo sedam pobeda Rimljana i dve Torineza. Remi ne služi mnogo u ovoj fazi šampionata ni Đalorosima ni Granatama. Rimski klub vidi treće mesto pored Juventusa u slučaju tabele, dok bi Torino pobegao, barem malo, poslednjeplasiranom Krotoneu.

Fonseka ima malu dilemu: da li da potvrdi poverenje Viljaru na sredini terena i Pelegriniju u napadačkom trozupcu pored Mhitarijana i Džeka, posle odlične partije protiv Bolonje, ili da sa povratkom Pedra vrati sve kako je bilo ranije: Pelegrini i Veretu na sredini terena i prekaljena trojka iz Premijer lige u napadu (Pedro, Mhitarjan i Džeko).

Đampaolo je najavio pravu revoluciju u timu Torina. Čak petorica fudbalera će biti promenjena u startnom timu u odnosu na onaj protiv Udinezea, počev od golmana Sirigua čije će mesto zauzeti Vanja Milinković Savić. Trener Granata je zamislio i prilično konzervativnu formaciju 3-5-1-1 u kojoj će Belotiju u napadu, u odsustvu Verdija i Zaze (povređeni) pomagati samo Lukić.

Trener Granata ima tri utakmice na raspolaganju da spasi svoju klupu, ako ne osvoji bodove večeras protiv Rome, u nedelju protiv Bolonje i u sledeću sredu protiv Napolija, čekaju ga Božić i Nova godina bez posla.

ROMA (3-4-2-1): Pau Lopez – Mančini, Smoling, Ibanjez – Bruno Pereš, Pelegrini, Veretu, Spinacola – Pedro, Mhitarjan – Džeko.

TORINO (3-5-1-1): Vanja Milinković – Bremer, Lijanko, Rodrigez – Singo, Gojak, Rinkon, Lineti, Ansaldi – Lukić- Beloti.

SERIJA A - 12. KOLO

Utorak

Udineze - Krotone 0:0

Benevento - Lacio 1:1 (1:1)

/Skjatarela 45 - Imobile 25/

Sreda

Juventus - Atalanta 1:1 (1:0)

/Kjeza 29 - Frojler 57/

Fjorentina - Sasuolo 1:1 (1:1)

/Vlahović 35 penal - Traore 13/

Đenova - Milan 2:2 (0:0)

/Kalabrija 52, Kalulu 83 - Destro 46, 60/

Inter - Napoli 1:1 (0:0)

/Lukaku 73 penal/

Parma - Kaljari 0:0

Specija - Bolonja 2:2 (1:1)

/Nzola 19, 63 - Domingez 72, Berou 90/

Verona - Sampdorija 1:2 (0:1)

/Zakanji 70 penal - Ekdal 41, Vere 54/

Četvrtak

20.45: (1,50) Roma (4,40) Torino (6,55)

***kvote su podložne promenama

PišeŽeljko PANTELIĆ


tagovi

ItalijaSerija ATorinoRoma

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara