Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Čile 1: Crveni đavoli imaju problema i u odbrani, ali i u napadu

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 23:20

Njublense bez važnih igrača noćas (02.30) dočekuje Audaks Italijano u meču 10. kola

Audaks Italijano je jedini tim koji još uvek ne zna za poraz u čileanskoj Primeri. Posle osam kola ima po četiri pobede i remija, a tu seriju pokušaće da nastavi u noći između ponedeljka i utorka (02.30) u sklopu 10. kola, kada će gostovati oslabljenom Njublenseu.

Domaćin ima probleme i u defanzivnoj, ali i u ofanzivnoj lini. Štoper Fabrisio Fontanini je emigrirao iz Čilea, navodno zbog toga što je jedan član porodice koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama u ozbiljnim zdravstvenim problemima. Problem je nastao što bivšem defanzivcu Vičence klub nije dozvolio slobodne dane, pa je on sam otišao. Sada će taj ugovor morati da se sanira sudskim putem, a dok se zvanično ne raskine ugovor sa 31-godišnjim Argentincem Njublense neće moći da angažuje novog stranca.

Izabrane vesti

02.30: (2,60) Njublense (3,05) Audaks Italijano (2,70)

Štoperski tandem poslednjih nedelja su činili Gerero i Vargas, ali nisu delovali preterano uverljivo. Od sedam mečeva, mreža im se nije zatresla samo jednom, protiv Kuriko Unida (2:0).

Drugi problem Crvenih đavola je napad. Odnosno, promenjiva forma najofanzivnijih igrača. Najpouzdaniji napadač Njublensea je Roberto Gutijerez, ali nekadašnji reprezentativac Čilea je već ozbiljno zagazio u 39. godinu i ekipa nije smela da uđe u sezonu računajući preozbiljno na njega. Posle četiri utakmice i dva gola Gutijerez se povredio i propustio je poslednjih pet kola. Najverovatnije neće da bude u konkurenciji za meč ni noćas. U njegovom odsustvu šansu da zablista dobio je Matijas Pinto, ali 22-godišnji centarfor nije uspeo da bude na visokom nivou. Bio je strelac u pobedama nad Vonderersima (2:1) i Kolo Kolom (5:1), ali je zato nestao na poslednja tri meča. U tom periodu je Njublense doživeo dva poraza, od La Serene (1:0) i La Salere (1:0).

Ni znatno stariji Maksimilijano Kvinteros (32) nije uspeo da ga odmeni. Ono malo minuta što je dobijao sa klupe loše je koristio, izuzev meča sa Kolo Kolom, na kojem je dao dva gola.

Audaks Italijano je uz sve to i veoma čvrsta ekipa, koja ne prima puno golova. Ove sezone niko joj nije dao više od jednog, a primila ih je ukupno četiri. Poslednji tim koji je dao Audaksu više golova bio je Union, još prošle sezone, 18. januara. Pobedio ga je sa 3:1, što mu je i poslednji poraz koji je do sada doživeo. Fudbaleri Audaksa nisu izgubili poslednjih 11 susreta.

Međutim, u direktnim okršajima sa Njublenseom nemaju tako dobru seriju. Zapravo, izgubili su sva četiri prethodna duela. Ipak, taj podatak uzmite sa rezervom, jer Crveni đavoli su do ove sezone igrali u Segundi, pa protiv Audaksa nisu igrali još od 2015. godine.

ČILE 1 - 10. KOLO

Utorak

02.30: (2,60) Njublense (3,05) Audaks Italijano (2,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Čile 1Audaks Italijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara