Žofri Kondogbija (©Atletico)
Žofri Kondogbija (©Atletico)

Čovek zvani minus: Kondogbija u Atletiku, Čolov vezni red može u ring

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.11.20. | 12:48

Finansijski izgubili i Inter i Valensija

Svojevremeno je smatran za jednog od najtalentovanijih zadnjih veznih u Evropi, imao je i pedigre, ponikao u Lansu, brušen u Sevilji. Potom su bili tu i Monako, Inter i Valensija, da bi crveni tepih pred Žofrijem Kondogbijom danas prostro Atletiko Madrid.

Transfer 27-godišnjeg Francuza danas je i ozvaničen na sajtu Jorgandžija, koji su imali produžen rok da dovedu zamenu za Tomasa Partija, pošto im ga je Arsenal oteo poslednjeg dana prelaznog roka tako što je aktivirao izlaznu klauzulu od 50.000.000 evra. U takvim okolnostima pravila dozvoljavaju klubovima da odgovore u narednih mesec dana, uz ogradu da su limitirani samo na igrače iz domaćeg prvenstva. S tim da Kondogbija neće moći da igra grupnu fazu Lige šampiona.

Izabrane vesti

Atletiko je izabrao Kondogbiju, jednog od retkih preživelih na Mestalji posle finansijske seče gazde Pitera Lima, koji je i sam prilično doprineo realizaciji posla kada je javno napao predsednika kluba Anila Murtija zbog toga što mu isprva nije dozvolio da ide u Madrid.

Murti je pobesneo i na kraju prihvatio 15.000.000 evra za obeštećenje s tim da Super deportivo, lokalni list iz Valensije, navodi da bi sa bonusima cena mogla da naraste na 17.000.000 do 18.000.000.

Svakako neće Valensija vratiti uloženo, jer je jula 2018. iz Intera dovela Kondogbiju za 22.000.000 evra, Super deporte čak pominje i sumu od 25.000.000. Uostalom, izgubio je i Inter, koji ga je Monaku platio 36.000.000 evra. Zadržao je i procente od naredne prodaje, ali ih neće naplatiti jer se oni računaju samo za sumu preko pomenutih 25.000.000.

Dakle, ozbiljan minus i za Valensiju i za Inter. Ali nije to ni bitno Atletiku, njima je bitno da su doveli zamenu za Partija. Simeone voli takve igrače, pa je Kondogbiju izabrao pre no novopečenog reprezentativca Španije iz Levantea Hosea Kampanju, zatim zemljaka iz Betisa Gvida Rodrigeza – tek su ga doveli Verdiblankosi iz meksičke Amerike za 4.500.000 – i Real Sosijedadovog Mikela Merina.

Vezni red Atletika sada: Koke, Saul, Markos Ljorente, Ektor Erera, Lukas Toreira i Žofri Kondogbija. Ima i boljih, ali malo njih može više da bije. A ako Kondogbija uspe da zakrpi, neće se u Madridu preterano sekirati čak i ako, kao Inter i Valensija, i izgube nešto novca.

S druge strane, možda sa odlaskom Kondogbije nešto veću minutažu na Mestalji dobije Uroš Račić.


tagovi

Žofri KondogbijaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara