Igor Vujačić (© Star sport)
Igor Vujačić (© Star sport)

Crna Gora sa Šćekićem i Vujačićem na Gibraltar i Norvešku, poziv i rovitom Jovetiću

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.09.21. | 17:38

Radulović u nedelju okuplja Sokolove

Reprezentacija Crne Gore će u oktobarskom prozoru odigrati dve utakmice u sklopu kvalifikacija za Mundijal u Kataru, a selektor Miodrag Radulović ni ovoga puta nije propustio da uruči pozive Partizanovom dvojcu – Igoru Vujačiću i Aleksandru Šćekiću.

Na spisku se našao i Stevan Jovetić, koji se oporavlja od povrede lista koju je zadobio nastupajući za Hertu. Stevan Jovetić se povredio na meču protiv minhenskog Bajerna u mesecu avgustu i od tada nije odigrao nijedan meč. Veliko je pitanje hoće li biti u stanju da pomogne Sokolovima u duelima sa Gibraltarom i Norveškom, ali Miodrag Radulović nije želeo da ga izostavi. Nada u Crnoj Gori tinja da će njen najubojitiji napadač biti spreman.

Izabrane vesti

Posle šest odigranih utakmica u kvalifikacionom ciklusu Crna Gora ima osam osvojenih bodova i nalazi se na četvrtom mestu u grupi. Ispred su Turska, Norveška i lider Holandija. Započela je Crna Gora nastup u kvalifikacijama sa dve pobede (savladani Letonija i Gibraltar), ali je u nastavku kvalifikacija osvojila samo po bod protiv Turske i na gostovanju Letoniji.

Selektor Miodrag Radulović zadovoljan je učinjenim u kvalifikacijama, jer je njegova selekcija do sada pružila bolje igre u odnosu na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

"Nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru donosi duele u gostima sa selekcijama Gibraltara i Norveške, rivalima sa kojima smo već imali priliku da odmerimo snage u martovskom terminu. Želimo da u oktobarskim mečevima osvojimo nove bodove i napravimo dva dodatna koraka u kvalifikacijama za plasman na Mundijal. Kroz mečeve odigrane u prvom delu kvalifikacija ostvarili smo zacrtani cilj uoči početka ciklusa – da ostvarimo bolji rezultat od onog koji je napravljen u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ipak, ne želimo da se zaustavimo na postignutom, već ćemo se do samog kraja svim snagama boriti za svaki bod i svaki gol. Nadam se da ćemo biti kompletni, da povrede neće oslabiti naš tim, pa će u svim mečevima do kraja kvalifikacija ljubitelji fudbala i naši navijači imati priliku da vide motivisanu i požrtvovanu reprezentaciju Crne Gore spremnu na borbu za svaku loptu i svaki duel do poslednjeg minuta susreta", rekao je Miodrag Radulović.

SPISAK REPREZENTACIJE CRNE GORE

Golmani: Milan Mijatović (MTK Budimpešta), Matija Šarkić (Birmingem)

Odbrana: Stefan Savić (Atletiko Madrid), Marko Simić (Liepaja), Žarko Tomašević (Astana), Adam Marušić (Lacio), Marko Vešović (Karabag), Risto Radunović (FCSB), Igor Vujačić (Partizan), Marko Vukčević (UTA Arad).

Vezni red: Nikola Vukčević (Levante), Nebojša Kosović (Kairat), Marko Janković (Beitar Jerusalim), Aleksandar Šćekić (Partizan), Sead Hakšabanović (Rubin), Milutin Osmajić (Kadiz).

Napad: Fatos Bećiraj (Astana), Stevan Jovetić (Herta), Stefan Mugoša (Inčon junajted), Uroš Đurđević (Sporting Hihon).


tagovi

reprezentacija Crne GoreIgor VujačićAleksandar ŠćekićStevan Jovetić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara