Fudbaleri Ludogoreca (©Reuters)
Fudbaleri Ludogoreca (©Reuters)

Čudo neviđeno: Ludogorec s 11 Bugara u Sofiji

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.05.21. | 12:55

Šampion igra bez stranaca u prestonici protiv CSKA 1948 u poslednjem kolu šampionata Bugarske, ali tim iz Razgrada nije bez motiva, juri se što veći novčani bonus

Šampiona Bugarske i ove sezone je protekao u dominaciji Ludogoreca koji je osvojio 10. uzastopnu krunu kod naših istočnih komšija. Pred današnje posldnje kolo plej-ofa za šampiona sve je rešeno. Nijedna utakmica nema rezulatskog značaja.

Tim iz Razgrada je poznat kao klub u kojem godinama u svojim redovima ima dvocifreni broj stranaca. Često u prvoj postavi ima samo dva, tri domaća igrača. Pred današnji (19.00) meč u Sofiji proitv CSKA 1948 na stadionu Vasil Levski, trener šampiona, Litvanac Valdas Dambrauskas je odlučio, prema najava bugarskh medija, da u startnoj postavi igraju samo domaći fudbaleri. Od prvog minuta na terenu bi trebalo da igraju: P. Ilijev, Budinov, Terzijev, Dimitrov, D. Ilijev, Đakov, Jordanov, Kostadinov, Jankov, Čukalov i Kelovljev.

Izabrane vesti

Drugi, mlađi CSKA je prošle nedelje pobedio starijeg brata sa 1:0 u derbiju prestonice, ali je ostao na petoj poziciji, bez plasmana u Evropu. U debitantskoj sezoni u eliti dobar plasman za tim iz bugarske prestonice.

19.00: (1,80) CSKA 1948 Sofija (3,60) Ludogorc (4,60)

Iako je za Ludogorec meč lišen rezultatskog značaja to ne znači da šampion neće da zapne. Naime, gazda Orlova iz Razgrada Kiril Domusčijev odličio je da za svaki bod razlike između njegovog tima i drugoplasiranog na kraju sezone igrači će da podele bonus od 50.000 leva, odnosno 25.000 evra.

To znači da će aduti Valdasa Dambrauskasa imati ozbiljan podsticaj da završe kampanju u velikom stilu. Zasad je razlike 10 bodova između Ludogoreca i drugopalsirane Lokomotive iz Plovdiva što je bonus od 250.000 evra. I pored tog podsticaja, najbolji tim našeg suseda se opustio u finišu sezone. Doživljena su dva vezana poraza od CSKA Sofije (4:1) u gostima i Lokomotive Plovdiv (1:2) kod kuće, ali je u prošlom kolu pobeđena Arda sa 4:1.

19.00: (3,80) Arda (3,10) Lokomotiva Plovdiv (2,15)

Ovaj meč biće poslednji u dresu Ludogoreca za nekadašnjeg reprezentativca Bugarske Svetoslava Đakova. Veteran je osvojio 10 titula s timom iz Razgrada, ali je odučio da napusti klub, ali još neće da okači kopačke o klin.

"Definitivno ću igrati još godinu dana. Osećam se dobro, ali važno je da osetim trenutak da stanem. Oduvek sam sanjao da završim karijeru u Pirinu. Bilo je trenutka kada nisam znao da li će se to dogoditi. Ovo je najlogičnija stvar, da završi tamo gde je sve počelo. Sedeli smo sa direktorima Ludogoreca i sve se dogovorili. Mislim da je ovo bila ispravna odluka. Znao sam da će i ako ostanem, moji minuti biti ograničeni Ne želim da se to dogodi. Teško je napustiti takav klub, ali ovo je ispravna odluka. Povratak u Razgrad nikada nije isključen. Ostavljam otvorena vrata. Definitivno ću ostati i raditi u fudbalu, jako ga volim mnogo“, rekao je 36-godišnji fudbaler, prenosi sportal.bg.

19.00: (1,43) CSKA Sofija (4,40) Beroe (8,00)

Ludogorec i CSKA 1948 Sofija su ove sezone odigrali dve utakmice u prvenstvu, a oba puta je slavio šampion, i to bez primljenog gola. U Razgradu je 4:0, a u Sofiji 3:0.


tagovi

BugarskaBugarska 1LudogorecCSKA SofijaCSKA 1948Beroe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara