(©Reuters)
(©Reuters)

Cvrkut Kanarinaca na Kerou Roudu i šampionska fešta

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 13:30

Norič igra za svoju dušu i titulu u Čempionšipu

Fudbaleri Noriča su već ostvarili primarni cilj, posle samo jedne sezone u Čempionšipu vraćaju se u elitno društvo. Ipak, do kraja sezone ostala su još četiri kola, a Kanarinci žele da obezbede i titulu. Pobeda nad drugoplasiranim Votfordom (19.00) donela bi četi Danijela Farkea i šampionski trofej.

Sjajno su se Kanarinci poneli posle ispadanja iz Premijer lige, čini se da su bili dobro pripremljeni za takav rasplet. Zadržali su ključne igrače i praktično se prošetali drugim rangom engleskog fudbala. U minulom kolu su doživeli poraz od Bornmuta, ali su promociju obezbedili i pre prvog sudijskog zvižduka, zahvaljujući remijima Brenforda i Svonsija. Dimitris Janulis je u 17. minutu duela sa Trešnjicama zaradio direktan crveni karton, što je trasiralo put ekipi Džonatana Vudgejta ka trijumfu, pa će se protiv Stršljenova umesto Grka u startnih 11 naći Jakob Sorensen.

Izabrane vesti

19.00: (2.55) Norič (3.25) Votford (2.80)

Temu Puki zaostaje četiri gola za vodećim strelcem lige Ajvanom Tonijem, pa će definitivno biti motivisan u poslednja četiri kola. Puki je na „koti 25“, a pored Ajvana Tonija juriće i lični rekord i sezone 2018/19 kada je u Čempionšipu postigao 29 golova, koliko je do sada postigao napadač Brentforda.

Votford je takođe na dobrom putu da obezbedi direktnu promociju u najviši rang, ima šest bodova više od trećeplasiranog Svonsija. Ćiskovi puleni će pokušati da ponove rezultat iz prvog dela sezone, kada su na Boksing dej savladali Kanarince (jedan od pet timova koji su nadigrali lidera) i to na debiju španskog stručnjaka. Stršljenovi su u minulom kolu doživeli neočekivan poraz od Lutona (0:1), pa su tako blago ugrozili svoje šanse da se domognu Premijer lige, ali i dalje drže sve u svojim rukama.

Trijumfom ostvarenim u prvom delu sezone, sastav sa Vikaridž Rouda je produžio seriju pobeda nad Kanarincima na tri vezane utakmice, a pre toga su se ove dve ekipe sastale u Premijer ligi još 2016. godine, kada je tim sa Kerou Rouda slavio sa 4:2.


tagovi

NoričvotfordTemu PukiČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara