Dijego Kosta (©Reuters)
Dijego Kosta (©Reuters)

Da li je vreme za Dijega Kostu?

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.09.21. | 23:04

Očekuje se da napadač Atletiko Mineira zaigra prvi put u startnoj postavi noćas protiv Sport Resifea (23.55) u meču 21. kola brazilske Serije A

Da li je konačno došlo vreme da Dijego Kosta zaigra u startnoj postavi za Atletiko Mineiro? To je pitanje koje se ovih dana često postavlja u Brazilu, svi jedva čekaju da vide nekadašnjeg napadača Atletiko Madrida malo duže na terenu.

Prošlo je više od mesec dana od kako je 32-godišnji centarfor potpisao za Atletiko Mineiro, ali još nije igrao nijednom u startnoj postavi. Prema nekim, nezvaničnim najavama, to bi konačno mogao da dočeka u noći između subote i nedelje, tačno u ponoć, kada će u Belo Orizonte da dođe Sport Resife u 21. kolu šampionata.

Izabrane vesti

23.55: (1,40) Atletiko Mineiro (4,40) Sport Resife (9,00)

Sve zavisi od konačnog suda trenera Kuke. Strateg crno-belih je za sada štedeo Kostu, ne želeći ništa da rizikuje sa svojim kapitalnim pojačanjem. Poslednja stvar koju bi iko želeo je da se on povredi. Tek je na poslednja tri meča, u prethodnih desetak dana, ulazio sa klupe u finišu. Već je stigao i da postigne svoj prvi gol, protiv Bragantina na debiju.

Atletiko je bez poraza na poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima, a samo je na dva u tom periodu odigrao nerešeno. Eliminisao je River Plejt iz Kopa Libertadoresa, a Fluminense iz Kupa Brazila, baš u četvrtak. U prvenstvu se izdvojio na vrhu tabele, ima sedam bodova više od drugoplasiranog Palmeirasa, a najveća pretnja mu je ostao Flamego, pošto ima osam poena manje i dve odigrane utakmice manje.

Sport Resife je daleko od tog nivoa. Nije pobedio na poslednjih šest utakmica, pao je nisko, tek je 19. na tabeli. Pozicija koja donosi opstanak beži mu trenutno pet poena.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Trener Gustavo Florentin je očajan. Ne zna kako da razdrma ekipu, pa je probao sa promenom formacije na tri štopera. Ni to nije dalo željeni rezultat, protiv Internasionala je u Resifeu Sport poražen sa 1:0.

U redove Lavova se vraća vezista Ernanes, ali zato je iz protokola otpao Ze Belison. On je na pozajmici iz Atletiko Mineira, pa ne može da igra protiv tog tima. Uz njega neće igrati ni Žoao Igor i Neilton, koji su povređeni.

Što se tiče domaćina, odsustvovaće sigurno Žair i Marijano, koji su suspendovani. Uz njih, možda meč propuste i napadači Hulk i Če Če, njihov nastup je neizvesan.

Atletiko Mineiro je savladao Sport Resife na oba susreta u 2021. godini. Uz to, oba kao gost. U februaru je bilo 3:2, a u junu 1:0 golom Hulka. Sport je poslednji put savladao Atletiko u maju 2018. godine, sa 3:2.


tagovi

Brazil 1Sport ResifeAtletiko Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara