Fernando Zampedri (©Reuters, ©Shutterstock)
Fernando Zampedri (©Reuters, ©Shutterstock)

Da li noćas pada odluka o šampionu Čilea?

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 23:18

Gradski derbi Santijaga, Union Espanjola – Universidad Katolika (petak, 01.30) mogao bi da reši pitanje ko je najbolji tim ove sezone u ovoj južnoameričkoj državi

Dok jedini osvajač Kopa Libertadores iz Čilea, Kolo Kolo, posrće i bori se grčevito za opstanak, njegov gradski rival, Universidad Katolika, dominira u šampionatu ove južnoameričke države poslednjih godina. Klub koji s klupe predvodi iskusni argentinski stručnjak Arijel Holan na pragu je het-trika.

Ovaj tim iz prestonice bio je najbolji 2018. i 2019. godine, a i u ovom šampionatu je sedam mečeva pre kraja na pragu odbrane krune. Ima osam bodova više od najbližeg pratioca Union Kalere, koja je u očajnoj formi (četiri poraza u poslednja pet kola) i devet u odnosu na gradskog rivala Union Espanjole, rivala u derbiju kola u petak (01.30) na stadionu Santa Laura u Santijago de Čileu.

Izabrane vesti

Lider čileanskog prvenstva je Argentina u malom. Osim trenera u timu su i sedmorica Gaučosa – Matijas Dituro, Herman Lanaro, Lusijano Aud, Gastom Leskano, Fernando Zampedri, Bruno Patrićoto, a najpoznatiji je Dijego Buanonote, nekadašnja velika nada argentinskog fudbala. Dete River Plejta nije uspelo da napravi neku veliku karijeru. Igrao je vezista u Španiji, za Granadu i Malagu, meksičku Pačuku, argentinski Gilmes, a u tim iz Santijago de Čilea stigao je 2016. godine iz atinskog AEK-a.

Najbolji igrač i strelac Universidad Katolika je argentinski napadač Fernando Zampedri, koji je u ovaj klub stigao iz Rosarija za 1.300.000 evra, što je veliki iznos za neki klub u Čileu. On je postigao 18 golova i najubojitiji je fudbaler u šampionatu. Ima gol više od Hoakina Lariveja iz Universidad de Čilea. Lider ima dva vezana remija, malo je pao, ali ni konkurenti ne pobeđuju u serijama.

Union Espanjola je sedam puta bio šampion Čilea, duplo manje od rivala za titulu, Universidada Katolika. Prva zvezde tima je Urugvajac Kristijan Palasios, strelac 15 pogodaka u ovom šampionatu. Izabranici trenera Ronalda Fuentesa nisu poraženi već sedam kola, ali su samo dva puta pobedili, uz pet remija. Glavni cilj je da se plasiraju u Kopa Libertadores (prve četiri pozicije), ali bi eventualnim triumfom mogli da ugroze lidera u finišu šampionata.

U prvom delu sezone Espanjola je pobedila poznatijeg gradskog rivala sa 1:0 golom Tomasa Ignasija Galdemesa. Nema mnogo pogodaka kada igraju ova dva tima iz Santijago de Čillea. Na pet poslednjih utakmica na četiri je bilo 0-2, a na tri je dolazio tip 0-1.

ČILE 1 – 30. KOLO

Četvrtak

Union de Konsepsion – Kolo Kolo 1:1 (0:0)

Everton – Odaks Italijano 2:1 (2:1)

Universidad de Čile – Palestino u toku

Petak

01.30: (2,75) Union Espanjola (3,25) Universidad Katolika (2,45)

14.30: (2,00) Kobresal (3,35) Antofagosta (3,50)

21.00: (2,80) La Serena (3,20) Union Kalera (2,45)

23.15: (2,60) Kuriko Unido (3,00) O’Higins (2,75)

Subota

01.30: (2,70) Huačipato (2,95) Santijago Vonderers (2,70)

**kvote su podložne promenama

Odloženo:

Deportes – Kokimbo



tagovi

Čile 1ČileUnion EspanjolaUniversidad Katolika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara